טריגר.

• פותח הנושא flow6
  • פורסם בתאריך

flow6

New member
טריגר.

אז אני מנסה לכתוב כבר יומיים (ואולי אפילו שבועיים),
אני מנסה ומוותרת, כי אפילו פה זה קשה לי.
אני לא יודעת איך לנסח את עצמי כמו שצריך, ואם בכלל יש לי זכות.
ו-9 שנים כמעט חלפו,
9 שנים ואני לא מסוגלת להכיר לגמרי, להודות לגמרי,
זה רק מרחף לו באוויר,
ביני, לבין המראה, לבין המשקל, לבין האסלה, לבין צלקות, לבין עצמי.
וזה צבוע, כי הנה המשקל יורד, אבל אני עדיין לא ביעד שלי.
וזה חולה לנסות ולהצדיק בזה שהיעד הוא לא תת משקל.
זה צבוע כי עד שאני לא אגיע אליו, אני לא מרגישה שיש לי באמת זכות.
זה חולה לחשוב שאין לי באמת זכות.
אמא שלי אומרת שהיא צריכה להוריד את המראות מהבית.
היא צוחקת.
אני לא.
היא לא מבינה שאני באמת יכולה להרגיש בין רגע כמה שהתרחבתי.
המשקל יורד, ואני לא מרוצה.
9 שנים וזה אף פעם לא מספיק גרוע, או קיצוני מדי בשבילי.
הגוף קצת מאותת. אבל הוא חזק.
9 שנים- וכמה באמת הרסתי?
וזה מסובך להסביר את כל השנים האלה,
כמה שמצד אחד תמיד הצלחתי למתן, אבל תמיד היה עודף משקל.
ועכשיו אין (בהגדרה), ומבחינתי זה נשאר רק שם.
כי להסתכל בהשתקפות של עצמי שווה אלף הגדרות.

מתי יגיע הקצה?
מתי תהיה לי זכות?

קולדון

New member
אני חושבת שאת המאמצים שלך לקבל את עצמך..

את צריכה להשקיע מחוץ לעולם של המשקל והמספרים.

זה נראה לך שתאהבי את עצמך יורת ככל שהמשקל ירד, אבל זו אשלייה.
את תאהבי את עצמך באמת- כשתעבדי על זה ותלחמי על זה.
כשתביני שמותר לך, וכל עוד את מרגישה שלא- יש לך על מה לעבוד ולשנות, ולעשות בצורה מלאכותית- עד שתתחילי להרגיש יותר בנוח במקומות שיותר מאפשרים לך.
אצלי זה לקח הרבה זמן, הרבה רשימות חיוביות, הרבה עבודה עצמית, הרבה פרגון בכוח, גם כשהרגשתי הכי רחוקה מזה והכי חרא. הרבה להזכיר לעצמך את כל הדברים הטובים, כדי להאתזן קצת- כרגע את בפוקוס על הדברים הרעים וזו לא כל התמונה. המטרה- להזיז את הפוקוס ולראות את כל התמונה.

זה לוקח זמן, ודורש אנרגיות, וכרגע נראה שאת משקיעה את האנרגיות שלך במקום לא מתגמל.

אני חייבת לציין שאצלי, כשאני כבר במצב של החלמה מאוד מתקדם, משקל יציב ותקין כבר כמה שנים וכו, אם במקרה מתחילה אצלי ירידה במשקל- את יודעת מה הדבר הראשון שיקרה? אני אתחיל להרגיש רע עם עצמי, ושהשמנתי. בחיי. ירידה במשקל או התעסקות מוגזמת בירידה ועלייה וכו, היא התגלמות של מצב נפשי לא מאוזן. והוא יתאזן כשתמשיכי לרדת או לנסות לרדת או תקציני את ההתעסקות הזו יותר- רק כשתעשי מאמצים כנים להלחם על איזון ושפיות מהבחינה הזו, להתרחק ולהרפות מהעיסוק האובססיבי, ולהלחם על ההתחזקות האמיתית- מפנים, זו שבאמת תוכלי לסמוך ולהסתמך עליה..

במהלך כל השנים האלו

היית פעם בטיפול?
אני חושבת שעבורי הטיפול היה המקום להבין שהזכות שלי לא תלויה במשקל או באיך אני נראית.
זה לא אומר שאני תמיד אוהבת את מה שאני רואה במראה, וזה בוודאי לא אומר שאני מרגישה שלמה עם הגוף שלי וחיה בו תמיד בנוחות.
אבל זה אומר שאני יודעת שיש לי ערך וקיום, משמעות וזכות שלא קשורות למשקל ולא משנה איך אני נראית הם עומדות וקיימות. הם קשורות למי אני בפנים, למה שאני, למה שאני עושה בחיים, לידע שלי, לתכונות שלי, לכשרונות שלי, לבחירות שלי, לאנשים שאני חולקת איתם את חיי.
הפרעת אכילה יוצרת מאזניים לא הגיוניים, שבהם הפרמטר של משקל שווה ועולה על כל אלו. אבל זה לא נכון. משקל הוא דבר אחד מתוך כל אלו.
ולא החשוב שבהם.
אפשר להחזיר לו את המשמעות ההגיונית שלו, כשמוכנים להסתכל ולהכיר בכל שאר הדברים שיש בך... ולגעת בהם... טיפול זה המקום הנכון.
מה את אומרת?

למעלה