טריגר?

No longer

New member
טריגר?

אני לא מצליחה להפסיק לחשוב שאיזה מין עולם זה, שבמקום מסוים, לא מאד רחוק, גיאוגרפית, יכולה להיות שמש כל כך יפה ומאירה ומחממת, עם צבעים מרוחים בשמיים, כשבמקום אחר רטוב וטחוב ונעול יכולים לקרות הדברים שקרו לי. (קרו לא קרו קרו לא קרו.) והמרחק הוא שנות אור. המרחק הוא בלתי חדיר. אני לא מצליחה למצוא סיבה אחת לרצות להישאר כאן, בעולם כזה. שבו האדם שאתה הכי אוהב יכול למות כל כך ושלך לא יהיה מושג. בעולם שבו אמא שלי לא הפסיקה את בישולי יום שישי והתחלחלה וניפצה צלחות, מתוך איזה רגש על חושי כזה. אני מנסה לאכול ומנסה להיות משוכנעת שמגיע לי הכל, ושמותר שיכאב לי, אבל כל מה שאני רוצה לעשות הוא למחוק את השאריות של עצמי. ואני לא מוכנה שיהיה דבר בעולם שאסור לי לעשות, או מקומות שאסור לי להתקרב אליהם. ואני חושבת שאני מעמיסה יותר מדי. אני חושבת שכרגע הדברים הבסיסיים הם יותר מדי. אני חולמת חלומות נוראים. ואלו לא חלומות. והטיפול לא מספיק, אני מסתכלת קדימה עד יום חמישי ולא רואה איך אני מגיעה אליו מספיק שלמה כדי לקחת את עצמי לשם. והוא גם יותר מדי. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי בשעות שאחרי, אבל אני לא מצליחה לתפקד. האנשים שהולכים ברחוב הם הרבה יותר מדי, אחרי החמישים דקות האלה. הריחות והצבעים והקרבה שלהם, איך שהם חוצים אותי ומפוררים אותי לחלקיקים קטנים, זה יותר מדי, אחרי החמישים דקות האלה. אני הולכת חמישה צעדים ומתמוטטת על עוד ספסל. ומוציאה עוד סיגריה ולא מצליחה לעשן אותה ומתחילה לרעוד. אני נקרעת לגזרים שוב. ולילה וחושך ואיך עוברים מזה.

זו אכן אחת הבעיות היותר קשות שהיו לי בטיפול

חוסר היכולת להתמודד בין לבין. השעות שאחרי. הקושי להיטמע בעולם שאחרי, ואיך, איך השמיים לא קודרים והאדמה לא רועדת ומי שצריך לראות לא ראה. הייתה לי מטפלת שהייתה מסיימת את הפגישות שלנו בכתיבה שלי של כמה שורות, שבהן סיכמתי את הפגישה. את חושבת שזה יכול לעזור לך אולי? זה קצת פיקס אותי, קצת אסף אותי לפני היציאה לרחוב. אני חושבת שהניק שלך, כמו הנחישות שמשתקפת לי בפוסטים שלך, מבטאים עוצמה שאולי את לא מודעת לה. יש לך כוח במילים. יש לך תובנות מדהימות. ואני יותר מדיי אנטי טיפול אחרי כל מה שעברתי, אז אין לי בשורה מיוחדת לאנושות. ובכלל, אין לי משהו חכם להגיד עכשיו, אז אולי מוטב שאשתוק. חיבוק, אם תרצי בו.

No longer

New member
אני מצטערת שאת כל כך

אנטי טיפול. גם לי היו כמה חוויות לא נעימות, אבל ממה שקראתי על שלך, באמת, אני מצטערת. בקשר לכתיבה, יכול להיות, אבל אני צריכה להרגיש קצת יותר נוח איתה בשביל זה. כמובן שאעלה את התחושה הזו פגישה הבאה, ואראה אם יש לה מה להציע בנושא. ואולי כשנרגיש קצת פחות לא מכירות אחת את השנייה, אוכל להרגיש פחות נבוכה לנסות משהו כזה. כי היא לא רואה אותי מתפרקת, זה כאילו שאני מחזיקה כל הטיפול, ואז כשאני יוצאת אני גם משחררת וגם מרגישה מותקפת על ידי כל הסביבה.(אולי אני פשוט צריכה להחזיק למשך יותר זמן) תודה על מה שכתבת על הניק והפוסטים שלי, אתמול בלילה זה היה משהו להתמקד בו בתוך הרבה בלגאן.(וחיבוק זה תמיד מבורך.
)

מה להגיד לכם?

אני לא יודעת מה להגיד לכם כי אני לא יודעת מה עובר עליכם. אבל משהו כואב לי כשאני שומעת אותכם. אתם מדברים על טיפול, מה זה הטיפול הזה? אפשר לדבר המון ולהשאיר את זה ברמה של דיבור. אני רוצה להסביר מה אני אומרת: אני אומרת שהכל אפשרי בחיים. מה שחשוב זה להבין את הכאב בכל הרמות/גופים. מה זה הגופים אלא? אנחנו בנויים מ-4 גופים בעצם: 1 מנטלי, 1 רוחני,1 רגשי ו-1 פיזי. זה נשמע שעוד פעם מישהו מדבר על הקשר בין הגוף והנפש אבל הנפש היא לא רק לדבר על הדברים ולהבין אותם מרמת הראש. זה גם להרגיש בכל ה-4 רמות אלא. אני יכולה לדבר על הכאב שעות אבל מה שחשוב כשהבן אדם נמצא בכאב אז הוא כואב ובאמת כואב. מצד שני הכאב פה כדי לשרת אותנו, להגיד לנו משהו שבפנים בפנים מרגישים ורוצים לשנות ואני מדברת מניסיון אישי...... אולי זה אמונה שלי אבל בכל כאב, יש דרך לעשות כדי לצאת ממנו יותר גדולים...... אוהבת אותכם

את

כותבת בצורה נוגעת כל כך... ואני מזדהה איתך המון.. אם זה משנה, את אפילו נשמעת די מדהימה. הייתה לי תקופה שרציתי למות כי הבנתי שיש יותר רע מטוב בעולם הזה וזה קרה בגיל די מוקדם, ואז שמעתי איפשהו, שבלי רע אין טוב ובלי טוב אין רע... זה נשמע בנלי ילדותי ומטומטם.. מסכימה. אבל זה נכון... המאבק הוא יום יומי, המאבק בעצמך, בכל מה שמכאיב כך כך כל הזמן.. כל כך הרבה אנרגיה, כל יום, מחדש. אבל הנה, את עדיין כאן, ואת נלחמת...לא ויתרת כי יש בך את הכוח... ואת עומדת בפני מבחנים רק כי למעלה ידעו שאת מסוגלת לצלוח אותם... ואת מסוגלת. אני באמת ובתמים מאמינה שכל דבר שקורה לך בחיים, קרה כי יש לך יכולת לעבור אותו. לא סתם לך קרה X ולי Y ולו Z... כל דבר קורה מסיבה... יש לך משמעות, מגיע לך שיהיה לך טוב. מגיע לך, שיהיה לך טוב! מגיע לך להיות קיימת... את לא כאן סתם ואת חייבת להאמין ככה... אני מקווה שתרגישי טוב יותר בקרוב!

No longer

New member
תודה

את מקסימה בעצמך, ממש. אלו דברים שהאמנתי בהם במשך תקופה מאד ארוכה בחיים שלי, כל המנטרות האלו, שדברים לא קורים למישהו אם אין לו את הכוחות להתמודד איתם..זה משהו שמאד יפה ונעים להאמין בו. אבל התקופה האחרונה מביאה עלי תחושות אחרות, שאולי דברים פשוט קורים כי הם קורים. בלי איזו סיבה מאד גדולה מאחוריהם. אולי הסיבות הן פשוטות יותר, אולי אנחנו קטנים יותר ממה שאנחנו מוכנים להרגיש. אני מקווה שגם את.

קולדון

New member
היי

אולי באמת שווה להעלות את התדירות של הטיפול ליותר מפעם בשבוע? לפחות להתייעץ עם המטפל... הרצון שלך להתגבר מרשים, ואת כל כך מודעת וזה גם ממש מרשים. אבל יכול להיות שזה באמת קצת יותר מידי עומס, כי זה שיש את המודעות יכול לפעמים מאוד להגביר את קצב ההתקדמות כשלמעשה מבחינה נפשית את עוד צריכה את הזמן לעכל את כל מה שקורה. ובקשר למה שקורה אחרי הטיפול... ברצינות- אולי תקחי מונית הביתה? אם זה הגיוני מבחינה כלכלית כמובן.. אבל נשמע שאת באמת במצב רגיש כל כך. לא חייבים לחזור חזרה לעולם האמיתי בכזה קאט. אפשר להחליט לחזור ישר הביתה, למיטה, למוזיקה טובה, ולאט לאט להתאושש- כשאת מחליטה שזה בסדר כבר.

No longer

New member
היי את

הלוואי שהיה אפשר. זה אולי החסרון היחיד במקום בו אני מטופלת. אני מוגבלת לפעם בשבוע, שעה אחת, חוץ ממקרים מאד קיצוניים. האמת שקראתי כמה פעמים את ההסבר שלך ללמה זה יותר מדי, ואני חושבת שאני מזדהה איתו. הקצב מהיר מדי, כי אני מעלה הרבה כיוונים בו זמנית, כי אני מודעת לכולם. אבל אני לא מספיקה לפרק אותם לגורמים ולהרגיש אותם אחד אחד, אז אני מוצפת איתם. זה בטח הזוי בטירוף, אבל ההצעה שלך בקשר למונית נשמעת לי די כמו משהו שמתאים לי ואני עשויה לממש. [בקטעים כאלה אובד לי הערך לכסף..] תודה מותק.

נראה לי שביותר מחצי

מהפעמים שהייתי אצל המטפלת שלי הגעתי לשם (אצלי משום מה ההגעה היתה מסובכת יותר) במונית. אלה *בדיוק* המקומות שבהם לכסף יש ערך ומשמעות - וראוי שתשתמשי בו כדי לטפל בעצמך (!with care)

levshavur

New member
גם לי קורה ככה עם המוניות..

לגרניום ולכולם שלום חמישים דקות זה מעט זמן עד שכבר באמת אנחונו מדברות נגמר הזמן והיא לא תיתן לי דקה יותר כך שאני יוצאת מפורקת. עם הפסיכיאטרית זה להפך היא יושבת איתי כמה שצריך אפילו יותר מהזמן הרשמי...והיא נותנת לי לצאת עם חיוך לא משנה כמה אני בדיכאון...לעומתה הפסיכולוגית מוציאה אותי לא פעם עם דמעות...אם היה לי כסף הייתי הולכת לפסיכיאטרית כל שבוע לטיפול... לבשה.

רעיון מעולה, המונית.

ואני חושבת ההפך לגבי תדירות הטיפולים. הטיפול מציף, אני לא חושבת שמה שנו לונגר זקוקה עכשיו זה עוד הצפה. דווקא במקרה הזה הייתי מאטה את הקצב, את התכנים שעולים, תכנים קשים כל כך.

clastic

New member
גרמת לי לתחושה מוזרה

אמנם אני אוהב אנשים באופן כללי, אבל נדירים המקרים שאני באמת מרגיש "צורך"/רצון לחבק מישהו.

No longer

New member
אני יודעת שכבר אמרתי,

אבל אתה פשוט מקסים. וההודעה הזאת הייתה כל כך הרבה אור במקום כל כך חשוך מבחינת תחושות כלפי בני אדם סביבי, קשה לי להסביר עד כמה.

No longer

New member
זה לזרוק אשמה על אחרים

כשאני לא בטוחה שזו אשמתם, בטח לא המלאה. אני יודעת שאני אהובה, זה פשוט לא מספיק לפעמים. וקשה לסמוך על בני אדם. וזה לא פייר כלפיהם, אני חושבת, אם אנסה בכלל לענות על השאלה הזו כאן. אז יהיה לי קשה לענות על השאלה בפורום הזה. (וכאן תמו ההתחמקויות שלי, נשבעת
)

זה לא עולם פיירי. לא.

זה עולם שקורים בו דברים איומים. אלו שאת עברת ועוד רבים רבים. מה אפשר לעשות, חוץ מלנסות להיות סלחניות כלפי עצמנו, קצת יותר טובות כלפי עצמנו, לזכור שלא את אשמה, שלא את אחראית לזה, שאת ראויה עכשיו להרבה הרבה טוב כפיצוי. יש לי גם רעיון פרקטי בשבילך, אבל אכתוב אותו במספר.

No longer

New member
ועל המסר אענה בקרוב.

בינתיים פשוט תודה שאת חושבת עלי ונשיקות.

למעלה