טריגר SQL SERVER 2000

roavi

New member
טריגר SQL SERVER 2000

שלום לחברי הפורום, יש לי טבלה A עם שדה בשם "שם התלמיד" והערך בו רוני. יש לי טבלה B עם שתי שדות: "שם התלמיד" , "עודכן לפי שדה". 1. הוספת נתונים מטבלה A לטבלה B ע"פ השדה "שם הלמיד" = 'רוני' , את זה אני יודע לבצע. 2. בטבלה B אני מעוניין לבצע עדכן לשדה "עודכן לפי שדה" שהערך בו יהיה 'שם התלמיד', מימוש לפעולה זו ארצה לבצע בעזרת טריגר על טבלה B בעת הוספת רשומות. בקשתי היא לכתוב קוד המטפל בסעיף 2 לעיל. תודה לכל המשיבים.

גרי רשף

New member
מנסה להבין

אתה רוצה שהטריגר "ידע" לפי מה השדה עודכן? נניח- פעם אתה מעדכן לפי שדה "שם התלמיד" בטבלה A, פעם לפי "שם סטודנט" בטבלה C, ופעם אתה מעדכן ידנית; והמערכת תרשום ב-"עודכן לפי שדה" אם זה "שם התלמיד" או "שם הסטודנטי" או "עודכן ידנית"?

roavi

New member
אכן אך לא

בהכרח מטבלה אחרת, יכול להיות גם מאותה טבלה.

roavi

New member
ממשיך להסביר

מטרת טבלה B היא לקלוט רשומות מטבלה A שנוספו ע"פ תנאי. אני רוצה בטבלה Bלדעת על כל שורה ךפי איזה תנאי היא נוספה ולכן אני מחזיק שדה בטבלה B שירשום לי את שם השדה שעל פיו נוספה הרשומה מטבלה A . מקווה שההסבר ברור יותר. תודה.

גרי רשף

New member
ספק אם יש לזה פתרון

לי על כל פנים לא ידוע על פתרון לבעייה. נכון שאפשר לקבוע שכל מי שמעדכן את טבלה B יקפיד לציין לפי איזה שדה זה נעשה (כחלק מפקודת העדכון) אבל אתה מעוניין לא להיות תלוי בטוב ליבו של המתכנת או המשתמש וללכוד את זה בעצמך..

למעלה