טריגר רציני מאוד...

טריגר רציני מאוד...

עשיתי היום טעות נוראית ואני כ"כ כועסת על עצמי. אני לא יודעת למה הייתי צריכה להישקל, ועוד לגלות שעליתי במשקל... בשביל מה אני צריכה את כל זה? כ"כ כ"כ קשה לי עם עצמי, עם הגוף שלי ועם איך שאני נראית. אני לפני התקף ומקווה מאוד לעצור אותו בזמן. זהו פרקתי.....

קולדון

New member
ברוכה הבאה אלינו :)

איך את עכשיו? הצלחת לעצור את ההתקף? יש מישהו שיודע על המצב שלך? עזרה מקצועית כלשהי?

clastic

New member
להישקל או לא להישקל?

קודם כל, מה שכתבת, לדעתי לפחות - לא נחשב טריגר. ואם זה טריגר - בטח לא "רציני מאוד". יחד עם זאת - שאלה יהיו הצרות שלנו
וכמובן Better safe than sorry. אז ברוכה הבאה, וכמו שאלומת האור כתבה לך - את בחברה טובה, דברייך מוכרים ואת יותר ממוזמנת להישאר, לחלוק, לעזור ולהיעזר. להישקל נופל בקטגוריה של "טעות נוראית" רק במידה וזה משהו שמשפיע עלייך בצורה הרסנית. את נשמעת מאוד מוטרדת מהשקילה עצמה (שלא לדבר על ה"תוצאות"), וחשוב להבין שעצם העניין שאת עושה מזה משקף עד כמה עדיף, כנראה, שתניחי בשלב זה למשקל ותתמקדי בעצמך ובאושרך. למה בעצם נשקלת? אחרי כמה זמן ללא שקילה זה קרה? האם מאז (בכמה שעות שעברו) חזרת להישקל בגלל מה שהופיע על הצג קודם? איך את מרגישה עכשיו? החשש להתקף נרגע קצת? ובכלל - ברוכה הבאה, נשמח מאוד אם תספרי יותר על עצמך.

מנסה לענות...

ראשית, כן אני בטיפול בתה"ש, מנהלת חיים "רגילים" אמא לשני ילדים ועובדת המשרה מאלה. ההפרעה הזו קיימת בי כבר 15 שנה, ועכשיו אני מרגישה סוג של התקדמות ממשית, ההתקפים פחות ממה שהיו לפני כן, המשקל פחות מטריד (למרות שהוא עדיין שם ועדיים מציק מאוד), מטריד, אבל פחות מפעם. קשה לי מאוד עם המראה החיצוני שלי, זה הגיע למצב שאני מסתכלת רק על הפנים שלי ולר מתחת לזה, וזהו קשה לי לסחוב את כל ההפרעה הזו על הגב, זה כבד עלי מידי ואני מרגישה שאני קורסת... אני מאוד שמחה שיש פה אנשים שמבינים אותי, זה ההזדהות מקלה לפעמים. אה, ונשקלתי אחרי הרבה זמן שלא, כי אני סליחה על הביטוי מטומטמת, חשבתי שאם אני שומרת על תפריט אז אולי ארד במשקל, סתם השלתי את עצמי, ואני ממש לא רזה ואף פעם לא הייתי בתת משקל אני 15 שנה סובלת מבולימיה ואני נמצאת במשקל השיא שלי עכשיו וזה כ"כ עצוב לי שבא לי למות... פשוט ככה. זהו בינתיים.

נורא חבל לי לקרוא את זה

התכנית הזאת מצילה חיים. לא סתם אני אומרת את זה. היא נותנת לי כלים עם הוראות יצרן
אני לא יודעת אנה הייתי באה אלמלא התכנית. לא שקל לי, כן? אני בתקופה גרועה עכשיו עם האוכל, אבל אני לא מפסיקה לבוא. אני לא מתייאשת, כי בחוץ יש 100% כישלון ובפנים יש לי איזה שהוא סיכוי... התקווה מחזיקה אותי, כי נסים קורים כל הזמן, וגם לי הם קרו ועוד יקרו. אני מציעה לך לבוא לפגישה נוספת, לתת לנו הזדמנות הוגנת ולנסות להסיר את ההתנגדות. מקסימום 'שרפת' שעה וחצי... אולי בכל זאת?

לא יודעת

אולי קשה לי לקבל את זה שאני אכלנית כפייתי? אני ממש לא יודעת מה לענות לך, מה שאני יודעת זה שאני לא אוהבת את עצמי ושאני סתם משחקת משחקים שהכל בסדר אצלי בזמן שת'כלס שום דבר לא טוב בחיי

לרובנו קשה לקבל את זה בהתחלה

לי לא היה קשה, האמת. ידעתי את זה. לא חשבתי שזו מחלה של התמכרות כמו אלכוהוליזם, אבל בתכנית הבנתי סוף סוף למה אני לא סתם 'חלשת אופי' כמו שלעגו לי בבית, אלא הבנתי שאני חולה. חולה במחלה מסוכנת, ואני עלולה למות אם אני לא אטפל בה במישורים הפיזי הנפשי והרוחני, ואת הכלים האלה אני מקבלת בתכנית. מקסימום 'שרפת' ערב ופגשת כמה אנשים נחמדים

clastic

New member
מנסה להבין אותך

בהתחלה כשקראתי מה שכתבת אמרתי לעצמי "כן, מוכר". כמובן שזה עבר בי בטון יותר אמפטי ממה שזה נראה על הכתב... אבל זה שטויות. כי אין לי מושג מה את עוברת. 15 שנה??!! זה המון זמן!!! זה כל כך המון זמן!! 15 שנה של התמודדות, של קושי, של סבל, של כאב... וברור שלא כל הרגעים וכל הזמנים הם כאלה. ובכל זאת - 15 שנה של עצב מיותר, שהיו יכולות להראות אחרת. אני לא יודע איך "מתחזקים" בולימיה פעילה עם משרה מלאה ושני ילדים. מה שאכתוב מעכשיו הוא ככל הנראה טריגר - נא לשים לב. אני זוכר את עצמי בגיל... 17? 18? מקיא את הנשמה כל היום. יושב בבית, אוכל, מקיא, נשקל, אוכל, מקיא, נשקל, אוכל, מקיא, נשקל. שוב ושוב שוב. עוד כאב ועוד כעס ועוד התעללות בי ובגוף שלי. כשהמצב קיצוני והמחלה דומיננטית, לסבול מבולימיה קשה זה ממש Full time job. זה היה איתי במשך היום, כל היום. זה רדף אותי עד לשינה ולחלומות. חלומות בהם אני אוכל ומאביס, ומבלי לחלום שאני מקיא את הכל הייתי קם בתחושה איומה שאכלתי ולא הקאתי. התעוררות לזוועה. והנה באה את, אימא לשניים, אישה לאיש שלך, אשת קריירה. ובולימית. 15 שנה. יש לך בכלל מושג, שמץ של מושג, קצה קצהו של מושג - כמה כוחות יש לך? איזה מין בן אדם, איזה אופי ואיזו אישיות צריך כדי לעמוד במעמסה, הפיזית והרגשית בו-בעת - שאת חיה כל יום מחדש? אז אני לא מבין אותך. ואני שמח שאני לא מבין אותך. כדי להבין אותך צריך להיות במצב שלך, ואני, בתהומות הפרטיים שהייתי בהם, מעולם לא החזקתי על כתפיי עשירית ממה שאת מחזיקה מדי יום שעה שעה רגע רגע. אני שמח לשמוע שאת בתה"ש ושמח לשמוע את שכן מרגישה התקדמות, ובטח שמח לשמוע שזו שקילה ראשונה אחרי תקופה ארוכה שנמנעת מזה. מקווה שתמשיכי להניח למשקל - ותמשיכי לדאוג לשלומך עוד ועוד עד לבריאות.

היי, את.

אני יודעת איך זה מרגיש. כולנו יודעות. בכל זאת, מזכירה לך שזה לא אומר שום דבר על מי שאת, על התכונות, על היכולות,על כמה שאת ראויה להצלחה ולשמחה ולטוב ולאהבה. כלום.

למעלה