טריגר קשה

טריגר קשה

(ומטומטם. אני רצינית. צאו מפה אם זה לא הזמן המתאים).

אז לפני שבועיים התאשפזתי במחלקה סגורה עם מחשבות אובדניות. השתחררתי אחרי פחות מעשרים וארבע שעות. החיים נראו לי בלתי הגיוניים שם. או אולי אני צריכה להתחיל ב, אז לפני שבוע וחצי ניסיתי להרוג את עצמי. התחרטתי אחרי וחברה לקחה אותי לבית חולים, שם חיכתה אמא שלי. ביליתי את הלילה מחוברת לצינורות ומוניטורים. אחר כך התאשפזתי במחלקה פתוחה בצריף ישן, מוקף בדשא, מלא באנשים שהיו יכולים להיות סבים או סבתות שלי. אני עצובה. הייתי צריכה לספר את הסיפור שלי שוב ושוב. (אני לא יודעת, בכלל, מה הסיפור שלי). היו פסיכיאטרים נחמדים ומבינים. היו פסיכיאטרים שסיכמו את המפגש איתי בתשתדלי לא להטריח עוד צוותי חדר מיון. שאלו אותי: זאת פעם ראשונה שלך (כן). שאלו: רצית למות (כן, לרגע. אחר כך נורא נבהלתי). נורא נבהלתי, אולי זה העניין. אני מסתובבת בעולם מבוהלת מאז. מה ימנע ממני לעשות את אותו הדבר שוב. הייתי מאד קרובה, קרובה מדי, (לא קרובה מספיק?), אני נאחזת בזה שלא רציתי, שנבהלתי, (שהבהלתי את כל האנשים שאני אוהבת). יכולתי לא לאכול במחלקה אבל נאבקתי עם עצמי שכן, למרות בת השירות הקטנה, הלא מבינה, ששקלה אותי ואמרה לי בחיוך כמה. (לא רציתי לדעת שלא ירדתי כלום מאז האשפוז הקודם). זה כבר לא שיש יותר מדי ממני, זה שיש - בכלל - יש ממני, ולפעמים המחשבה הזאת היא בלתי נסבלת.

(ועכשיו אני מתנהגת יפה ונותנת לבנזודיאזפינים לעשות את שלהם. אני אלך לישון. משגיחים עליי. אין מה לדאוג).

יש ממך, כי את נפלאה. ואולי כדאי שתתחילי להגיד לעצמך את זה.
אני מאוד שמחה שנבהלת וקראת לעזרה. ומאוד מקווה שזאת תהיה הפעם האחרונה.
את מוקפת באנשים שאת אוהבת. את מוקפת בעזרה. קחי אותה, חבקי אותה בשתיי ידיים, וגם אותך!

levshavur

New member
לשישמים

שלום לך
זה טוב שהפסקת באמצע את המעשה האובדני אני חושבת שאולי לא באמת רצית למות אלא שרצית בתוכך שהסבל שלך ייגמר. לפחות ככה זה היה אצלי לקח לי זמן ומספר פעמים להבין את זה...הפעם האחרונה הייתה ממש נוראית ופשוט החלטתי לא לעשות את זה יותר! ובאמת כבר שנים שאני לא אובדנית ולא רוצה להיות כזאת...ממילא זה מסתיים במחלקה סגורה. זאת בריחה ולא פתרון זה סוג גרוע במיוחד של פגיעה עצמית. כשהייתי מאושפזת במחלקה סגורה כל פעם שחשבתי רוצה למות מיד חשבתי רוצה לחיות! זה מעצבן אבל עובד. גם עשיתי את הכרטיסיה הזאת של הדברים הטובים שכן יש בחיים שלי . כיום דפי המשוב שאני מקבלת על ההרצאות שאני נותנת (דרך פרוייקט דו שיח) מה שאנשים כותבים לי על סיפור החיים שלי זה תמיד מרגש ולפעמים כשאני בנפילות אני קוראת אותם....אבל את יכולה למצוא את הדבר האישי שלך שירים אותך בזמנים של נפילה...
חיבוק חם ועוטף
לבשה

חורה

New member
שישמים

הלוואי שהייתי יכולה לעזור לך
אני מוצפת ברגשות עכשיו אחריי שקראתי על נערה אמריקאית שאיבדה את חייה בגלל אידיוטים.
http://www.holesinthenet.co.il/archives/61706
מרגישה שוב כמו אותה ילדה שלא רוצה להיות קיימת יותר בעולם הזה.
לא רוצה שזה ייקרה גם לך
או לכל אחד אחר
בבקשה תעדכני מה מצבך, אני דואגת ומבינה

Kalphana Vera

New member

מניסיון, כן. זה מבהיל. בשניות שאחרי- זה מבהיל לגמרי. וביולוגי לגמרי. הגוף לא רוצה למות ומשתמש בכל האמצעים שיש לו כדי למנוע את זה, כולל לגרום לך לפחד ולהיעזר בחברה שתיקח אותך לבית חולים.
אלה שניות איומות, החרטה הזאת, הפחד הזה. באמת שמניסיון, אני לא צריכה לספר לך.

אני לא יודעת מה ימנע ממך לעשות את זה שוב. פשוט מקווה שלא תעשי את זה שוב. את יקרה מידי בשביל לא להיות בעולם הזה. בבקשה אל תעשי את זה שוב.

אני מקווה בשבילך בכל ליבי

שעכשיו, ברגע הזה שבו אני כותבת לך, וגם ברגע הזה שבו את קוראת את התגובה, את מרגישה אחרת,
ושהקיום הוא לא בלתי נסבל כל כך עכשיו.

אני יודעת שיהיו עוד הרבה רגעים קשים מנשוא,
אבל יהיו גם רגעים אחרים.
זה הדבר הכי חשוב לזכור בזמנים כאלו,
יהיו גם זמנים אחרים, קלים יותר, יפים.

ט

הבנזודיאזפינים שלי לא עובדים יותר. אני רוצה לעשות לעצמי דברים איומים ואין לי מושג איך למנוע מהם לקרות - איך למנוע *ממני* לעשות אותם --

אני מקווה שלמרות התחושה הקשה

הלילה, והיום הזה, עברו עלייך בשלום.

כל אחת מאיתנו צריכה שיהיה לה עוד כלים להתמודדות חוץ מכדורים.
זו הרי אחת הבעיות המרכזיות של לסמם את עצמך, גם בסמים חוקיים-
את מתרגלת להקהות את הכאב דרך הסמים, ולכן לא נדרשת לפתח שום אמצעים אחרים לשרוד את העולם הזה- לא את הכאבים הגדולים שלו ולא את הקשיים היומיומיים.
כשלא יכולים להסתמם או כשזה כבר לא עוזר, אנחנו צריכים לגלות עוד כוחות ועוד יכולות ועוד כלים.
לפעמים פנימיים ולפעמים כלי עזר חיצוניים.
אני זוכרת זמנים שהייתה לי רשימה כזו, של דברים שאני יכולה לעשות במקרה חירום, והייתי מסתובבת איתה, כי כשהם הגיעו לא הייתי מסוגלת לחשוב אבל הרשימה עזרה לי למצוא משהו שאני יכולה לעשות כדי להקל על עצמי.
בעיני שווה לחשוב על רשימה כזו.

עם כל הקושי של ההתמודדות אני מקווה שמשהו טוב יצמח לה ממנה.

למעלה