טריגר... צריכה לשתף..

טריגר... צריכה לשתף..

היי, חיפשתי מקום לפרוק בו את רגשותי.. זאת הפעם הראשונה שאני כותבת פה.. ובכלל. אני בת 25, מתמודדת עם הפרעות אכילה כבר 9-10 שנים, הכרתי את אתרי הפרו-אנה למינהם כשהייתי בת 15-16 ונמשכתי אליהם כמו פרפר לאש. אז לא ידעתי אפילו מה זה אומר... רק רציתי את הטיפים והטריקים שלהם. מאז זה אף פעם לא עזב אותי, אף לא לרגע. זה תמיד שם איתי. מעולם לא התדרדרתי לכדי משקל אשפוז או אפילו נמוך מאוד. תמיד נשארתי בגבול הנורמטיבי, ואני משערת שזה חלק מהגורם לדיכאון שאני חווה כמעט על בסיס יומיומי, כלומר מן הרגשה כזאת של "אני אפילו לא מצליחה להיות אנורקסית כמו שצריך.." תמיד כשאני מגיעה למשקל יחסית נמוך בשבילי, אני מוצאת את עצמי מצליחה לשמור על כך למשך כמה שבועות ואז הורסת ועולה הכל חזרה בבולמוסים בלתי ניתנים לשליטה של אכילת כמות קלוריות שלא הייתה מביישת גדוד בגולני. אני נשקלת עשרות פעמים ביום (אני באמת לא מגזימה- בבוקר, לפני הפיפי, אחרי הפיפי, לפני אוכל, אחרי אוכל, לפני בולמוס, אחרי, עם בגדים, בלי.. וסתם עוד המון המון פעמים..) מעולם לא הקאתי. אף פעם לא ידעתי איך והאמת שאני שמחה על כך. זה די מפחיד אותי. מעולם לא חתכתי, פוחדת פחד מוות מכאב שכזה. כל הדברים הללו גורמים לי להרגיש לא יוצלחית בנושא הזה. אני יודעת שזה נשמע מפגר, מי רוצה להצליח להיות אנורקסית? ומי ממשיכה לנסות בכל כוחה אחרי 9 שנים של כשלונות רצופים?? אבל זה חזק ממני. אני לא רוצה להחלים, אני רוצה להיפטר מהאכילה האובססיבית ולשקוע בעולם שכולו ריק מאוכל. הכל אצלי זה שחור או לבן. אין אמצע. בהכל. אם התחלתי את הבוקר בחוסר מעש ולא הצלחתי להתיישב ללמוד, אני גם לא אצליח בצהריים. אם התחלתי את הבוקר בבולמוס... אתן יודעות את ההמשך. אף אחד לא יודע על שום דבר ממה שעובר עליי, גם לא בן זוגי מזה 5 שנים. אני לא מרגישה שאני יכולה לשתף כי במשקלי הנוכחי אני מרגישה מגוחכת אפילו לדבר על הפרעות אכילה. להורים אין טעם לספר, אמא שלי היא מראש זאת שפיתחה אצלי את יחסי האהבה-שנאה עם האוכל והגוף שלי, אבל זה לסיפור אחר.. גם ככה זה כבר יוצא יותר מדי ארוך... אני מתמודדת עם המון לחץ (לימודים) בחיי היומיום, ואני אכן מרגישה שעכשיו, כשתקופת הבחינות בפתח אני בהחלט מתדרדרת ברגשות. בנוסף להכל- אני לא מצליחה לצאת מהמעגל של שחור או לבן ואני גם דופקת לעצמי את הלימודים כי אני מבזבזת ימים שלמים (!) בשיטוט באינטרנט/בהייה בטלוויזיה ושינה.. הו השינה המתוקה... הלוואי ויכולתי לישון כל הזמן, זאת כזו בריחה נהדרת... ואני מרגישה כרגע שכל מה שאני עושה זה לברוח... מכולם, מהכל ובעיקר מעצמי. אני אפילו לא יודעת למה אני כותבת את זה, אני מניחה שאני פשוט מחפשת הזדהות לראות שאולי יש עוד בנות כמוני, כי אני כבר מתחילה להרגיש משוגעת. אחרי כ"כ הרבה זמן שהרגשות האלה לא מרפים, אני באמת כבר מרגישה משוגעת.... תודה למי שקראה, ואני אשמח שאם מישהי הזדהתה תגיב.. נ.ב- מנוסח בלשון נקבה מטעמי נוחות, אם ישנם בנים שמזדהים אשמח לשמוע גם כן...

2b mind

New member
ברוכה הבאה

בחלק מהשורות שכתבת בהחלט מצאתי את עצמי. ובחלקן מצאתי גם אני ישנה יותר. (שזה גם קצת נחמד לי לראות שהיו לי הרגלים שכבר אינם...) ממה שכתבת נשמע שאת ממש לבד עם כל זה, (ואני יודעת כמה זה לא פשוט...) יש מישהו שכן יודע? שמבין אותך? שאת מדברת איתו על זה? הייתי באיזשהו טיפול בנושא בעבר? היום?

secret self

New member
מזדהה מאד... (
)

כמעט עם כל מה שכתבת פה. אני משייכת את זה אצלי לפרפקציוניזם שלעתים משתק את היכולת שלי לתפקד, באופן שזהה לזה שתיארת סביב סוגיית הלימודים (כ"כ כ"כ מוכר...). יתכן והחוויה שלך היא של אובדן שליטה, אבל אני יכולה להגיד לך במידה גבוהה מאד של ודאות שאת ממש לא משוגעת. סוגיית המשקל אינה הקריטריון היחיד לאבחון הפרעת אכילה וממילא חוויית, תפיסת ודימוי הגוף שלך הם המשמעותיים באמת. אם המספר שמראה לך המשקל הוא שבונה/הורס לך את מצב הרוח, אם להיות במשקל תקין גורם לך לדכאון ואם החשיבה היא במונחים של הכל או לא כלום / שחור-לבן, בתחום זה ובכלל, אזי שיש בעיה שצריך לטפל בה ולהביא אותך לאיזשהו איזון רגשי ושלום עצמי טוב יותר. אז מה קורה איתך בשטח הזה? (הכוונה לטיפול, אם זה לא היה מובן...) את בהחלט ראויה לסיוע ולטיפול והחיים ממש לא חייבים להיראות ולהיחוות כמו שתיארת. ואולי הכתיבה פה היא תחילתו של התהליך, שכן על מנת לכתוב (בודאי באופן כה קוהרנטי כמו שעשית) צריך, קודם כל, לנסח את הדברים לעצמך מבחינה מחשבתית, דבר שמניע גם תהליך רגשי (לא תמיד הדברים באים בהכרח בסדר הזה). אולי מתוך הכתיבה פה דברים יתחילו להתבהר לך ותמצאי לא רק מקום בו מבינים ויכולים להזדהות איתך, אלא גם קרקע פוריה לתחילתו של שינוי. ברוכה הבאה

תודה

תודה לך ול 2b mind שהגבתן.. המילים שלכן אכן עודדו אותי וגרמו לי לחשוב. כשכתבתי את הדברים הייתי בטוחה שאני לא מוכנה לטיפול כי כדי ללכת לטיפול צריכים להיות מוכנים להתמודד עם הבעיה, אבל כמו שאמרתי אני לא רוצה להתמודד עדיין עם הפרעת האכילה שלי... מצד שני בהחלט זה לא האספקט היחיד בחיי שצריך שינוי... אני אשקול לחיוב למצוא מסגרת שתעזור לי להתמודד.. ותמיד נעים לדעת שיש מישהו שמרגיש כמוך.. תודה רבה, ושבת נעימה :)

אני חושבת שהרבה ממי שכותבת כאן

תזדהה עם התחושה של "אני לא חולה מספיק" בשביל לקבל טיפול / לספר למישהו על המצב / לעשות כל צעד אחר לכיוון ההחלמה. בעיני המקור לתחושה הזאת הוא בעיקר הפחד הזה לעשות משהו שייאלץ אותך לוותר על החולי, ועל הדברים שהוא מעניק לך או משמש אותך עבורם. אבל האמת היא שנשמע שאת סובלת מאוד (וגם מנהלת כבר שנים חיים חולים מאוד, למען האמת) - וכתבת בתגובה מעליי שתשקלי ללכת בכל זאת למסגרת טיפולית. זה מומלץ מאוד בעיני

תודה שוב

כן.. אני צריכה קצת זמן לעכל ולחשוב מה הכי מתאים לי כרגע (איזו מסגרת של תמיכה) גם מבחינה רגשית וגם מבחינה כלכלית.. אם זה דיאטנית או פסיכולוג או אולי סתם לספרלמישהו קרוב מה עובר עליי (למרות שזה הכי קשה..) בינתיים, עבר עליי סופ"ש קצת יותר רגוע.. וכשכתבתי את ההודעה ביום חמישי בערב (שלחתי אותה רק בשישי) פשוט הרגשתי שאני צריכה מקום לפרוק בו את כל מה שיושב לי על הלב.. אז תודה לכן שהקשבתן :) אני אמשיך לקרוא אתכן...

וולקאם

מכירה מאוד את תחושת ה"לא מספיק חולה". לקח לי שנים להגיע למסקנה שאני בכלל חולה גם היום אני מבחינתי לא מספיק רזה ולא מספיק חולה ועדיין.. אני עומדת בפני אשפוז. בקיצור- תאספי את עצמך ותפני למישהו. תספרי למישהו.. בן זוג, חברה, משהו. תעשי צעד ראשון.

ברוכה הבאה

המציאות הבלתי נתפסת לאדם הבריא, שבה את רוצה להיות יותר חולה, ומרגישה מיואשת כשאת לא מצליחה לדרדר את מצבך, ברורה מאוד לכל מי שנמצאת כאן. [או נמצא, כמו שציינת, ואכן נמצאים
] הרצון להיות חולה הוא הפרדוקס האינהרנטי בהפרעת האכילה. הרצון להרוס את עצמך, הרצון להכאיב לעצמך, והצורך לצעוק החוצה, בצורה נראית, את המצוקה הפנימית מובילים לזה שהחולי, בצורה מעוותת, מביא איתו שלווה והקלה. כמו שאת בעצמך יודעת להגיד, זה לא שלווה והקלה אמיתיות. והחולי מביא איתו גם סבל נורא ובדידות קשה. אני יכולה להבין איך קשה לשבור את מחסומי השתיקה ולספר לאנשים סביבך מה את עוברת. בעיני המקום להתחיל איתו הוא עזרה מקצועית, טיפול. זה לא אומר שאת צריכה לחשוף את עצמך, אף אחד לא צריך לדעת למה את הולכת לטיפול. מספיק להגיד שאת מרגישה שאת צריכה מקום לדבר בו על דברים שאת עוברת- זה הרי כל כך מקובל היום- ושם, עם טיפול מקצועי, אפשר לחשוב מה המצוקה הפנימית הזו שבוערת בך ולמה את רוצה כל כך להרוס את עצמך וגם איך מספרים ולמי. מזמינה אותך להשאר כאן איתנו.

למעלה