טריגר טכני לגמרי

טריגר טכני לגמרי

(אוקיי לא לגמרי) אני צריכה לעלות לא מעט במשקל. בפעם האחרונה שהייתי צריכה לעלות בצורה כזאת הייתי מאושפזת ואסרתי על עצמי להסתכל במראה. הייתי בת 17 וחדורת מוטיוובציה (ובמחלקה ללא מראות...) אז זה עבד, ואחרי שלושה חודשים חזרתי בהדרגה להסתכל על עצמי ולא היה לי אכפת. עכשיו לעומת זאת אני לא כל כך יודעת להתמודד עם השינויים הצפויים בצורת הגוף שלי (בחיים שלי). איך עושים את זה? אני בקושי מסתכלת במראה גם עכשיו, אבל ככל שאני אוכלת יותר, אפילו בלי קשר לעלייה במשקל, אני מרגישה יותר את הגוף - או את הגופניות - שלי. איך מתמודדים עם זה? מה להזכיר לעצמי ברגעים קשים? כלומר, איך לא שוכחים את מה ששיננתי לעצמי כדי שאוכל לחזור לאכול? איך הופכים את החיים שלי ליותר חשובים מהאנורקסיה? (ממש קשה)

למזלי אני לא מבינה באנורקסיה

ואני לא מכירה את התחושה שכתבת עליה, אבל אני עדיין יכולה לשלוח לך חיבוק

lital172

New member
זה כל כך חשוב לבוא לשאול את השאלות האלו.

עם כמה שזה קשה להגיע לצומת הזו זה כל כך מרגש להביט מעבר למחלה. לנסות לחשוב מאיפה אפשר לקחת את הכוחות. איך להתגבר מעל הכל ולצעוד בדרך שתעשה לנו טוב. האמת שאני עד היום שואלת את עצמי על זה. כמובן לא על האנורקסיה שמזמן כבר עברתי את השלב הזה. אבל זה יכול לבוא בכל סיטואציה. אצלי זה עכשיו איך להזכיר שגם על הסוף והכאבים והמחלות... יש טוב, קיים טוב, וזה לא נמחק. מה שאני יכולה להגיד לך זה פשוט להסתכל על האהובים שלך, על החלומות, על ההריון שאת כל כך רוצה. ברגע שמוותרים על הקושי הזה. שמוותרים על ההרס. מתגלה כל כך הרבה יופי. איך הופכים את החיים ליותר חשובים? אומרים בקול מה יש לנו בהם, מה אספנו לנו בין לבין, מה אנחנו רוצים לשמור, מה אנחנו שואפים. שאומרים את זה בקול רם, באמת מאמינים לזה. שיש כל כך הרבה להפסיד, ממש כל כך הרבה. מרגיש לי שאת בדרך הנכונה. למרות שאת בתקופה קשה, את בצומת דרכים כזו שיכולה לעשות לך כל כך טוב. זה בדיוק הדרך למעלה,, לעתיד. אני כל כך מקווה שתמשיכי לשאול אותנו ואת עצמך, ולנסות דרכים, ולגלות למה באמת החיים כל כך חשובים, יותר מהכל. יותר מהכל.

תודה מותק

אני לא יודעת אם אני בדרך הנכונה, אבל נעים לשמוע שמישהי אחרת חושבת ככה. ותודה רבה שהגבת...

קולדון

New member
מותק

את תתרגלי לגוף החדש, זה ייקח זמן אבל אם את שלמה עם התהליך את גם תגיעי לזה. מעבר לזה, שעכשיו היית בירידה, זאת אומרת שלחזור קודם כל למשקל הקודם- זה לא משהו שאמור לאיים עלייך ברמה הגיונית טכנית, כי כבר סבלת את הגופניות במשקל הזה, נכון? אישית, גם לי לקח הרבה מאוד זמן להשלים עם העלייה במשקל ובסופו של דבר התחלתי להתאמן אז בכלל השתנה לי הגוף ואולי היה לי כבר יותר קל עם שינוי שלא רק קשור למשקל. ו...אני חושבת גם שעוזר לפנטז פאנטזיה חדשה. במקום הפאנטזיה על חוסר גופניות, לגבש כיוון אחר, אפילו אם בהתחלה זה לא כל כך מרגיש טבעי. אני זוכרת שכשהתחלתי להבין שאני רוצה החלמה יותר מהכל, יותר מגוף שברירי ודימוי חיצוני מאוד מסויים, הבנתי שאני אצטרך למצוא דרך לאהוב את השינוי הזה, כי לסבול בשקט את הגוף זו לא החלמה. אז... התחלתי לחפש בתוך עצמי איך אני מתחילה להזדהות עם נשים חזקות, שמשדרות ויטאליות, שמשדרות שהן אוהבות את החיים.... ברגע שבאמת תשלימי עם זה שזה שווה לך- השינוי הזה כל כך שווה לך, תחפשי את עצמך מחדש בגוף שאמור להיות לך באופן טבעי. מה שעוד עזר לי... היה לנסות להזכר בעצמי הטבעית, בשנים שבהן לא הייתי ממש בתוך הפרעות אכילה. וכשנזכרתי שהייתי כזה, לא שמנה ולא רזה מידי -בערך כמו שאני עכשיו (ספורטיבית) היה לי יותר קל לוותר על מה שכבר כל כך התרגלתי אליו והזדהיתי איתו (גוף אנורקטי). בסופו של דבר זו לא תהיה התמודדות, זו תהיה באמת הקלה. אז לנשוך חזק את השפתיים, להתאפק, להכיל את חוסר הנוחות הפיזית (שזה קצת כמו להכיל חוסר נוחות נפשית) ולראות שזה משתפר עם הזמן...

האמת (ט)

שלא ממש הייתי במשקל שאליו אני צריכה לעלות עכשיו. לא התקרבתי אליו בחמש השנים האחרונות, וגם אז הייתי במשקל נמוך מדי (אלוהים, אני צריכה להפסיק לחשוב במספרים, כל הראש שלי מלא משקלים עד לפרטי הגרמים וזה לא עושה לי טוב). אין לי דימוי שברירי ואנורקטי בראש. לא יודעת, זה עובד קצת אחרת. אני לא רוצה לחיות בלי גוף, אין לי פנטזיות כאלה. אני פשוט רוצה שהנוכחות שלי לא תפריע לי ברמה כזאת שאוכל לדמיין (ולדעת שאני מדמיינת) שאני חיה בתוך הראש שלי, וזה לא שאין שום דבר מתחתיו, אלא שמה שמתחתיו לא רלוונטי. (אני לא יודעת אם אני מובנת)

m e r e

New member
את מובנת.

ובכל זאת- אני חושבת שזה מסוג המקרים שבהם את צריכה לזנוח את המטאפורות והסמליות של מה זה אומר לעלות במשקל, ואיכשהו פשוט (לא פשוט), לעשות את זה (כי את רוצה לחיות, כי את רוצה לנהל חיים לא מצומצמים, כי יש לך המון דברים להפסיד). אני יכולה להגיד לך שבמשקל שאני עכשיו לא הייתי בעשור האחרון- ואני בסדר. ואני מתמודדת עם איך זה מרגיש מנקודה מחוזקת יותר ועם יותר כוחות, פיזית ונפשית. זאת אומרת- אני חושבת שתצטרכי להיות אמיצה. ובהמשך, אני מאמינה, תוכלי למצוא את הדרך לחיות עם זה.

ת ו ד ה על התזכורת. אני יודעת שלזנוח את (ט?)

המטאפורות לטובת קונקרטיזציה וקצת יותר grounding זה הדבר הנכון לעשות עכשיו, אבל זה מאתגר (הדיאטנית שלי בארץ הורתה לי להשתמש ב"מאתגר" במקום "קשה"..). אני משננת לעצמי כל מיני דברים, בן הזוג שלי אומר לי אותם גם, ועכשיו זה עדיין קל, אני רחוקה אפילו מה-safe number שלי. מה יהיה כשאתקרב אליו? אלוהים. המון המון תודה ו-

אבל הרי הוא כל כך רלוונטי עכשיו.

הוא צורח, הוא מדבר, הוא מספר סיפור שלם לכל מי שרואה אותך. והלוואי שתגיעי ליום שבו הגוף יהיה רלוונטי, ותהני מזה.

למה להפסיק לחשוב במספרים?

אם אפשר לא להתמודד עם הדברים האמיתיים? דימוי בת היענה שאת (בוחרת?) להסתיר מעינייך כבר לא עושה את עבודתו מהימנה תקראי את ההודעות האחרונות שלך ותראי. הנוכחות שלך תמיד תפריע לך כל עוד תמשיכי להתעסק במסםרים וחישובים

TinaBa

New member
מה שעוזר לי בזמנים קשים זה

לנתק בין גוף לרגש. להגיד לעצמי שהגוף הוא רק גוף. אין לנו דרך אחרת להתקיים בעולם. זה רק כלי שמכיל את המהות האמיתית שלנו. זה רק דרך לממש את השאיפות שלנו. את התקוות שלנו. זהו. רק כלי. לא יותר. והוא חייב להתקיים בעולם. אין ברירה. אחרת לא נוכל לחוות, לאהוב, לקבל אהבה, להגשים שאיפות... (אני יודעת שאפשר גם להגיד שהניתוק הזה הוא לא שיא הבריאות, ואפשר לבקר את הגישה הזאת ולהגיד שהמטרה היא להגיע לשלום בית עם הגוף, אבל בזמנים קשים- שחייבים פשוט לאכול וזהו, לפעמים יותר קל בשלב הראשון להפחית מההתמודדויות האלה ולחפש מה יכול לעזור לשרוד כל ארוחה) וגרניום יקרה- שולחת לך חיבוק ענקי והמון כוחות. ובעיקר מזכירה לך שאת יכולה!

וואו. הי מותק.

עצוב לשמוע שאת מזדהה. אם את במצב דומה, למה את לא מתאשפזת? (שואלת באמת, לא כי אני חושבת שבהכרח צריך להתאשפז. אבל זה כן קל יותר...) ותודה על החיבוקים. שולחת בחזרה..

Ofir 02

New member

אני מזדהה עם המחשבות והקושי להישאר "נקייה" מאנורקסיה אבל אני "נקייה" כבר שנתיים לשמחתי. כשסיימתי את האישפוז האחרון שלי, לפני 4+ שנים, נשבעתי שאני לא אחזור לשם לעולם... עברתי תקופות מאוד קשות בהם חזרתי לצומות והמשקלים הנמוכים אבל כל פעם שהגעיתי לנקודה שכולם מסביב הבהירו לי שאין לי יותר ברירות, אי אפםשר לעזור לי ככה בחוץ ואני חייבת להתאשפז, אז החלטתי לנצח.. אכלתי, נלחמתי ונמנעתי מהמחלקה... לצערי משך שנתיים זה היה ככה כל הזמן, או שצמה ומאיימים עליי באישפוזים או שאכלתי כדי לרצות אחרים. מן הסתם זה לא ממש עבד. בשנתיים האחרונות קרו הרבה דברים, טובים וקשים אבל הרבה משניהם ובעיקר התחלתי להלחם על הזכות שלי לקיום, הזכות שלי לחיים באמת ולא רק במעמד של שורדת. אני לא רוצה "רק" לשרוד, אני רוצה לחיות! הייתה תקופה מאתגרת אבל חזרתי לאכול ולא בשביל לרצות אחרים, כי אני באמת מאמינה שאסור לי לצום יותר, בשבילי, בשביל ההזדמנות לחיים. ההזדהות שלי באה מהמקום של המלחמה הזאת, זאת מלחמה יומיומית וקשה אין ספק אבל בהחלט שווה את המאמץ.. בשנתיים האלו אני נלחמת כל יום, כל ארוחה אבל אוכלת וממשיכה הלאה.. משתדלת לא לתת למחשבות הקשות והחולות לקפוץ כל הזמן לתודעה. אני לא אשקר, זה לפעמים מאוד מפתה פשוט לוותר על ארוחה, פשוט להשתולל עם הספורט.. מה שכן עוזר לי מאוד זה שכבר ממש לא פשוט לי לשקר בנושא הזה ואם אני חושבת על לוותר על ארוחה, אני בדרך כלל לא מצליחה להגיד שאכלתי וכך בעצם נעצרת הנפילה שלי... אני מקווה שזה יהיה קל יותר כל יום, אני הרבה יותר פתוחה בנושא עם הקרובים אליי וזה חלק מהעניין לדעתי... אני כבר לא צריכה לצום את הכאבים שלי, לא צריכה לשקר על האוכל בשביל להסתיר את הפגיעה... הרבה השתנה לטובה ומקווה שעוד הרבה ישתנה :) אם יש משהו שאני מנסה להגיד בבבל"ת הזה שכתבתי, זה שתמיד יש משהו שיכול לעודד אותנו להמשיך הלאה כשקשה, תמיד יש משהו שעוזר לנו להימשך מעלה, פשוט צריך לנסות למצוא את הדבר הזה ולהחזיק בו חזק.. קשיים באים והולכים ומכל אחד אנחנו ממשיכים להבנות וללמוד ואני באמת יכולה להגיד ולא ממקום מתנשא, זה כל כך שווה את זה! אני מאחלת לך שתצליחי לראות בתוכך את החוזק ותתני לו מקום..

וואו, אופיר

תודה ששיתפת. זה ריגש אותי מאוד, ונותן תקווה. באמת. זה כל כך חשוב לי...

למעלה