טריגר אנורקטי מטופש

Kalphana Vera

New member
טריגר אנורקטי מטופש

(וזה הדבר האחרון בערך שמטריד אותי, אבל היחיד שאני יכולה לתרגם למילים ופעולות)

אני רעבה. נורא.
יש לי פסיכיאטרית חדשה ותרופות חדשות עם תופעת לוואי של 36% סיכויים להשמנה.
דיברנו על זה. הייתי בסדר עם זה. זה עדיף על התרופה הקודמת.

אז אני רעבה. נורא.
ונורא לא בסדר עם זה.
כמעט 10 שנים שאני לא רעבה, הגוף שכח איך. כמעט 10 שנים שאני אוכלת כי אני צריכה, לא כי אני רוצה. עם זה אני בסדר.
אני יודעת שצריך לאכול, אני יודעת שלגוף שלי מגיע אוכל (לי לא, לגוף שלי כן), אני יודעת שאסור לי לרדת במשקל ושתת משקל זה מכוער ורע.
אני אפילו בסדר עם המשקל שלי. אני לא רוצה להיות בתת משקל, או כמה גרמים מעל תת משקל (רק רוצה להיעלם, אבל יודעת שתת משקל זאת לא הדרך. באופן פרדוקסאלי להחריד, זה משיג בדיוק את התוצאה ההפוכה).
אז במשך כמעט עשור אני מדקלמת לעצמי מנטרות, משתדלת לאכול כשצריך וכי צריך, שומרת על משקל תקין במרחק בטוח מהגבול האדום של ה-BMI.
ואני בסדר עם זה. מרגישה שמנה נורא, אבל אני בסדר עם זה. אני רואה את זה כעונש, ובמובן מסויים זה אפילו מקל עלי.
נכון, האנורקסיה מעולם לא נעלמה, ולמנוע מעצמי דברים אחרים זה לא פחות אנורקטי מלמנוע מעצמי אוכל, אבל כרגע רק ככה זה אפשרי, אז so be it.

ועכשיו, אני רעבה נורא.
אני לא יודעת איך אוכלים כשרעבים.
כשרעבים, הגוף לא פשוט צריך אוכל, זאת לא פעולה טכנית. זה לא משהו שחייבים לעשות, כמו לשלם מיסים או לקום מהכיסא כשזקן נכנס לאוטובוס.
וככה, אני לא יודעת (מסוגלת) לאכול. הגוף לא חייב את זה, הוא רוצה את זה.
וככה, אני לא מסוגלת לאכול. ככה, אני מדלגת על ארוחות.
הבטן שלי שורפת מכאב וצורחת מרעב, וזה גורם לי לרצות להכאיב לה (לי) יותר, כמה שיותר.
(ואני נזכרת כמה נעים ומנחם זה הרגיש בגיל 14, ומתמכרת לזה מחדש, למרות שאני יודעת יותר טוב עכשיו)

Lovely locks

New member
את יודעת,

לקחתי את אותו כדור בזמנו ואני יודעת איך הוא יכול להעביר אותך על דעתך בגלל תופעת הלוואי הנוראית הזו.

אבל למען האמת, בכדי להפסיק או למתן את הרעב- צריך לאכול. וברור לי שזה לא פשוט עבורך. אבל זו הדרך היחידה לגרום לגוף שלך לרעוב פחות.

ייתכן שתעלי מעט במשקל, כן, זו האמת. אבל אני זוכרת את תחושת הרעב התמידי שהייתה לי עם הכדור וככל שנלחמתי בו יותר, אכלתי יותר, כי הגעתי לנקודות שבירה מרוב שהיו לי hunger pangs.

ואת יודעת, את, שצריך וחשוב ליטול את התרופה הזו. ולו רק כדי שתוכלי להמשיך בחייך. ומגיע לך להמשיך בחייך, ללא ספק.

Kalphana Vera

New member
זה למה אני ממשיכה לקחת אותה

(לרוב במצבים כאלה פשוט הייתי מפסיקה לקחת על דעת עצמי, אבל הפעם אני מפוחדת מידי בשביל לעשות את זה)

ואת השאר אמרתי לך אתמול.. וממש תודה על השיחה ההיא!

Lovely locks

New member
זה מוזר,

אבל אני קצת שמחה שאת מפוחדת. היא חשובה לאין שיעור ביכולת שלה לייצב.

מה תודה? ברור לגמרי מבחינתי. 3>

charlota

New member
אמנם אני לא בצד האנורקטי אבל גם אני לומדת

מהו רעב עכשיו...
לאחר שנים של האבסה עצמית (שאגב, התחילו אחרי תקופה של המנעות מאכילה) אני לומדת להקשיב לגופי.
התחלתי לאכול מסודר - יודעת שהגוף צריך לאכול מס' ארוחות ביום, אבל עדיין היה קשה לי להבחין מתי אני רעבה.
הרעב שהרגשתי כל השנים היה נפשי...לא נתתי לגוף הזדמנות אפילו להיות רעב באמת.
עכשיו לאחר חודשים של אכילה מסודרת, אני מרגישה שהגוף יצא מהשוק ואני שמה לב לאיתותים שלו.
וכן, אני מתחילה לזהות רעב אמיתי! ונותנת לו מה שהוא צריך, ולא סותמת אותו עד אפס מקום, כמו שהייתי עושה, כי תחושת הרעב (האמיתית או המדומה) הייתה כל כך מפחידה אותי!

מרגיש נפלא לתת לגוף מה שהוא צריך. תני לו אוכל. למרות שזה מפחיד. אל תהיי רעבה. מגיע לך להרגיש טוב. ככה בדיוק את בועטת למחלה בתחת !

גאה בך שאת שומרת על משקל תקין, זה לא פשוט ולא מובן מאליו

את בדרך הנכונה!
שיהיה לך סופ"ש נעים עד כמה שאפשר...

Kalphana Vera

New member
זה לא בדיוק מרגיש נפלא..

אבל אני מבינה את הכוונה הכללית של הדברים שלך, ואת כמובן צודקת.

תודה רבה, והמשך סופ"ש נעים עד כמה שאפשר

(אין לך מה להיות גאה על המשקל התקין.. אלה הגנים שלי, הגוף שלי מושך לשם באופן אוטומטי, ללא קשר לכמה שאני אוכלת או לא)

וואו אני ממש מבינה אותך .ט

אני כל כך שונאת לחזור להרגיש את הרעב .
כואב לי לקרוא אותך ואני כל הזמן שואלת את עצמי אבל למה ? למה את רוצה להכאיב לעצמך?
ואני מבינה . מבינה עד כאב .
ועדיין שאני קוראת אותך , אני חושבת ישירות לכתוב לך די , תאכלי משהו , מגיע לך , מגיע לגוף שלך הזנה .
ואז אני חוזרת לתוך הגוף של עצמי ומרגישה כמה צבועה אני בתגובה הזאת .
אז לבינתיים שולחת לך הרבה הבנה וחיבוק גדול

Kalphana Vera

New member
את לא צבועה!

זה דבר אחד לרצות טוב בשביל אחרות, ודבר אחר לגמרי ליישם את זה על עצמך. אני מאמינה שזה אפשרי לחלוטין לומר מילים טובות ומחזקות, וכמובן להתכוון אליהן, בה בעת שאת לא מיישמת את הדברים האלה כלפי עצמך. זאת לא צביעות- זה עיוות, אבל הוא בא ממקום אמיתי.

תודה על ההבנה והחיבוק

כל ההפרדות שאת עושה

בין מה שאת יודעת לבין מה שאת מרגישה (בסוגריים, תמיד. לא הפוך. אולי זאת חלק מהבעיה, ורה? מגיע לך להרגיש לא כי מגיע לך כאב - להפך - כי זאת הדרך היחידה להחלים ואת, הלוואי שתחלימי. זה מה שמגיע לך בדיוק, ואת יכולה. אני מאמינה בזה וגם טובות ומכירות ממני). אלה הפרדות שאת צריכה לדבר עליהן במסגרת טיפולית (אני לא מחדשת, רק אומרת), כי יש בהן כל כך הרבה - נניח, המרחק בינך לבין הגוף שלך - כי ברמה המידית, של ההווה ואחורה, ברור שככה מרגיש הרבה יותר מוגן. מנותק. דברים שקרו קרו למישהו (משהו? אובייקט?) אחר; אבל ההפרדה הזאת, ברמת ההווה והלאה, נותנת לך את האפשרות המלאה להתייחס אלייך כמו שלא מגיע לאף אדם חי שיתייחסו אליו.

או ההפרדה בין יודעת למסוגלת. היא לא משאירה לך הרבה תקווה, ורה. את רואה את זה? היא עושה אותך לא מסוגלת עכשיו ולתמיד. היא לא מניחה את האפשרות שיום אחד תלמדי, שיש לך את היכולת ללמוד. אני מאמינה לך שאת לא יודעת *עכשיו*. זה רחוק מלא מסוגלת.

אז זה חשוב שאת יודעת יותר טוב, מאוד. אבל לא מספיק. את צריכה גם ללמוד להרגיש אחרת, ובשביל זה את צריכה עזרה.
(אמרת בקיץ, לא?
)

Kalphana Vera

New member
את מאד מדויקת,

ונתת לי המון חומר למחשבה.
סליחה שאין לי תשובה קצת יותר קונקרטית. קראתי את מה שכתבת די הרבה פעמים, ובטח אקרא עוד, ואחשוב קצת..

(אני יודעת שזה לא מספיק לדעת יותר טוב, וכן, קיץ עכשיו. אני יודעת)

תודה

מאוד מאוד מסכימה עם שישמים מעליי.

וקשה לי נורא לדמיין אותך גוועת ברעב ולא אוכלת.

בעיני מה שמרכזי באנורקסיה (ולא נעלם גם בביאמאיי תקין) הוא לא בהכרח הצורך למנוע מעצמך דברים, אלא האופן שבו את ממשיכה להתעלל בעצמך דרכה, ממשיכה את העבודה הטובה מדי שעשו אחרים. הלוואי שהיית יכולה למצוא את הכוח להפסיק, ולהעז להפנות גם משהו אחר כלפי עצמך (נגיד, מה סוג הדברים שעושים בטיפול). כרגיל, לראות אותך ככה זה כמו לראות מול העיניים את הדברים האלה קורים שוב, ושוב, ושוב, ושוב. זה ^סיוט^ (כן, אני יודעת שזה סיוט גדול עוד יותר להיות בתוך הלופ הזה.)

הרעב הזה הוא המציאות הנורמלית

ברוכה הבאה אליה.
אז בעצם, את לוקחת תרופה שמכריחה אותך להתייחס ולזהות מה שהגוף שלך עובר, מה שהגוף שלך צריך.
זה קשה, אני בטוחה, במיוחד בגלל שאת כל כך מתעלמת מכל צורך שלך ומכל רעב שלך.
אני חושבת שבחודש האחרון עשית קצת תזוזה, ונתת לכל מיני דברים לקרות לך- כמו זוגיות, כמו לקבל עזרה. דברים שמכירים בצורך, בחוסר.
והנה עוד חוסר שצריך להכיר בו.
בא לי לשאול אותך למה את עוד רעבה חוץ מאוכל,
ובא לי להגיד לך שתנסי פעם לא להאבק ברעב אלא להשביע אותו.
זה בטוח לא יהיה קל בהתחלה, אבל אח"כ, יש בזה שלווה גדולה.
כמה זמן לא היית, פשוט, שלווה?...

למעלה