טריגו נדלן

davidlevin112

New member
טריגו נדלן

היי,
נכנסתי לתחום לא מזמן ואני עדיין מסתובב סביב עצמי.
אני מחפש את החברה הטובה ביותר להשקעות נדלן שיוכלו להניב רווחים.
חשבתי בהתחלה על קפיטל אבל שמעתי ביקורות שליליות מחברים.. איך טריגו נדלן? מישהו התנסה עימם?

לא מכיר אותם ספציפית

אבל תזהר מכל נושא קרקעות חקלאיות - אם אין לך כמה מיליונים בבנק אין לך בכלל סיבה להתקרב לקרקעות האלה. מדובר בהשקעות מסוכנות ולא זילות ואתה בקלות עלול לאבד את כל או רוב כספך בהשקעה כזו בסיכוי גבוה. יש הרבה מאוד שרלטנות וסיפורי מעשיות בשיווק קרקעות כיום ועדיף לך לשמור מרחק מהתחום.

מעבר לכך מרבית החברות לא פועלות מספיק שנים כדי שיש להם בכלל לקוחות שהרוויחו כסף כך שקשה להשוות ביניהן. בפרט בתחום הקרקעות זה יכול לקחת 20-30-50 שנה ולכן אין מספיק הסטוריה כדי להגיד משהו על זה.

taltaltal28

New member
התשובה פשוטה מאוד

קח מהם את התוכניות הרלוונטיות וכל מידע אפשרי בפגישה עם החברה הרלוונטית, קח את התוכניות לשמאי מקרקעין והוא יבדוק אם אכן זו השקעה ראויה.

כמו שלא קונים רכב בלי בדיקה על אחת כמה וכמה השקעות נדל"ן, ישנם בעלי מקצוע והם יבדקו עבורך.

שמועות, ביקורות וכדומה לא רלוונטיות אלא עובדות קונקרטיות.

מאחל לך בהצלחה והשקעה חכמה ידידי.

gili667

Member
ככלל , חברות מסוג אלו המציעות נכסים למכירה

ענינם אינם בעסקא טובה עבורך

הענין שלהם הוא לגזור קופון שמן מאד בעסקא

אל תתפלא אם מידע שתקבל יהיה "לא מדויק"

פרל דוד

New member
קרא והפנם -לא רוצים בטובתך.

קרקעות חקלאיות עם עתיד מעורפל
סוחרי הקרקעות ממהרים לנצל את ההזדמנות - משבצות קרקע חקלאית קטנות במתחם פי גלילות נמכרות באגרסיביות במאות אלפי שקלים, אך קיים חוסר ודאות גבוה באשר לתוכניות לגבי השטח ■ "אנו מאמינים כי מדובר בהשקעה נכונה וכי רבים מהספקנים יאכלו בעתיד את הלב"

02.02.2013 - מאת: נמרוד בוסו [דה מרקר]

http://www.themarker.com/realestate/1.1920068

אזור גלילות ייבנה בעתיד - בזה אין ספק. מה בדיוק יוקם בו, היכן ומתי - אלה שאלות המפתח, שאמורות לגרום למשקיעים לבטים קשים בדרך לרכישת משבצות קרקע במקום, ולהערכת שוויין. ואולם לסוחרי הקרקעות אין שום בעיה לשווק חלקים מהשטח בן אלפי הדונמים בלהט, והם אף מכנים אותו כבר "רובע גלילות היוקרתי". באותו "רובע" נמכרות פיסות קרקע של עשרות מ"ר בודדים תמורת כחצי מיליון שקל למשקיעים, אף שלדברי מומחים יש סיכוי לא קטן כי ההשקעה תסתיים בהפסד.

...גם חברת טריגו השקעות ושיווק נדל"ן, המוכרת באזור פיסות קרקע תמורת החל ב-490 אלף שקל. בסרטון המופיע באתר החברה שבו מוצג האזור כרובע גלילות, מתוארת הרכישה במקום כ"השקעה בטוחה בעתודת הקרקע הגדולה האחרונה של גוש דן".

כשהתקשרנו למשרדי החברה, הממוקמים באזור התעשייה של הרצליה, והצגנו עצמנו כמתעניינים ברכישה, הופנינו לנציג מכירות. הנציג ניסה לשכנע אותנו בכדאיות העסקה. "כיום כל מי שמחזיק 83 מ"ר בשטח, אמור לקבל יחידת מגורים או שווה ערך בנכס מסחרי", אמר. "לצערי, מה שאני אומר לא בא לידי ביטוי חוזית".

אם כל כך בטוח שרכישת הקרקע תוביל לזכאות לדירה, למה זה לא בא לידי ביטוי בחוזה?
"המלה 'בטוח' לא קיימת פה, אבל זה כרגע מה שעולה מהתוכניות לשטח".

ואולם גם מה שעולה מהתוכניות בשטח רחוק מאוד מלהבטיח משהו. באזור, התחום בין כביש החוף, כביש 5, נתיבי איילון ורמת אביב ג', אושרו במהלך 2004 ו-2005 תוכניות כתמים. אלה תוכניות כלליות שלפיהן ייבנו בשטח בן אלפי הדונמים 6,000-9,000 יחידות דיור בשטח המתחם הצפוני, שמשתייך מוניציפלית לרמת השרון, וכ-3,000 יחידות דיור בחלק הדרומי של המתחם, המשתייך לשטח המוניציפלי של תל אביב.

מאז לא חל כל שינוי במצב התוכניות, ויש לכך סיבה. בפני קידום התוכניות ניצבים כמה מכשולים: אתר מיכלי הדלק שפעל באזור הותיר אחריו זיהום קרקע בהיקף שעדיין לא נבדק לעומק, וכלל לא ברור אם אפשר לבנות על חלקים מהקרקע; ומתקנים ביטחוניים באזור מהווים גם הם מגבלה לבנייה. קיימות בעיות תכנוניות אחרות נוספות, ואפילו ועדת טרכטנברג, שהגדירה בסוף 2011 את אזור גלילות כמיועד לקידום מהיר של תוכניות, לא הצליחה להמריץ את קצב ההתקדמות האטי של התוכניות במקום.

אלא שגם לו היו התוכניות מקודמות, הרי שכלל לא בטוח שפיסות קרקע הזעירות מהסוג המשווק באזור יהוו בסיס לדירה במקום. חשוב להבין כי מתוך כל חלקת קרקע שרוכשים כיום, יופקעו בעתיד 40% - ואולי אף יותר - לצורכי סלילת כבישים ולצורכי ציבור. לפיכך, רוכש פיסה של 83 מ"ר יישאר בעתיד עם פחות מ-50 מ"ר. למה בדיוק הם יספיקו? עם כמה שותפים יצטרך בעל הקרקע הזו לחלוק את הפרויקט העתידי? מתי יגיעו כל השותפים להסכמות לגבי חלוקת הפרויקט ביניהם? אלה שאלות שאי אפשר לתת להן תשובות כיום, אבל מהניסיון של מקומות אחרים, הקמת פרויקט על קרקע מרובת שותפים מסובכת ומתמשכת.

הנסיבות האלה והאחרות של הקרקעות במתחם גלילות הביאו את עו"ד אביעד שוב, שותף במשרד משה שוב ושות' - המשמש מנהל של 630 דונם במתחם פי גלילות מטעם בית המשפט ביחד עם ד"ר יוסי שגב - להיות ספקן למדי לגבי טיב ההשקעה. לדבריו, "כיום התכנון במקום אינו מקודם על ידי המינהל. יש סיכויים קטנים מאוד שמספר מטרים כל כך מצומצם של קרקע יקנה בסופו של דבר יחידת דיור, וכלל לא בטוח שהבנייה תתבצע דווקא במתחם שבו נרכשה הקרקע. אם נצרף זאת לחוסר הוודאות התכנונית שקיימת כיום באזור, הרי שמי שקונה שטח של 80 מ"ר במתחם שם את כספו על קרן הצבי".

בועז ג1

New member
לגבי טריגו ויתר החברות

דבר ראשון - מרבית המגיבים (גם על שאלתך) רוצים בטובתם האישית. פרסום, ייעוץ נדל"ני וכו'.
לגבי השקעה בקרקעות:
חשוב לבדוק את ההשקעה מבחינה חוזית. טריגו נדל"ן אינם חדשים בשוק ולא מדובר בעוקץ.
כמובן שהשקעה בקרקע הינה השקעה מסוכנת יחסית ויש סביבה רעש שלילי, אבל חשוב לזכור שאין דרכים קלות אחרות להכפיל או לשלש את השקעתך. המגמה בישראל (ובעיקר באזורים הנמצאים בין גדרה לחדרה) היא לאפשר הפשרות שטחים ובניה בכדי להוזיל את מחירי הדיור ולא מן הנמנע שקרקעות יופשרו וההשקעות יתנו פרי.
גם לפני עשרות שנים לא הרבה האמינו שקנייה של מגרש תהפוך אותם לעשירים יותר בעתיד ותראה לאן הגענו.
אפשר להשקיע בקרקע לעתיד הרחוק. כמובן שאם מדובר בכל כספך אז הייתי בודק את כדאיות הפרויקט.
בהצלחה

Johnn

New member
גם אין דרך קלה יותר להפסיד את כל כספך

את מי אתה מייצג מעאכר?

gili667

Member
הנקודה שחשוב שהשואל יבין היא שעיסוק

החברה הוא למכור - האינטרסים מנוגדים בתכלית

בדרך כלל המחירים מנופחים בעשרות אחוזים ואף מאות אחוזים כאשר הקררע חקלאית

פרל דוד

New member
ל"בועז ג1" - התייחסות

מעניין איך לפתע נפתח יש מאין "ניק" חדש ו"תמים" כשעולה הקשר של שיווק קרקעות חקלאיות שסיכויי הפשרתם הוא אפס.
האם חברות השיווק דואגות לקונים או לרווח הכספי המיידי ? האם הן מוכנות להתחייב בכתב על הבטחותיהם בע"פ לרוכשים ? האם הן מוכנות ל ערובה אישית להפשרה ?
התשובה שלילית.

הנה הניק החדש שלך שנולד בעקבות השאלה האחרונה.
עיסוק:
איזור מגורים: מרכז
מצב משפחתי:
נרשם לתפוז: יוני, 2013

כמובן שטרחת להבהיר שהכותבים שמתנגדים לשיטות השיווק של מכירת אדמות חקלאיות הםא בעלי אינטרסים הרוצים בטובתם האישית ??? איזה טובה אישית יכולה לצמוח שאלה שמתנגדים לעומתך ...כמליץ יושר של חברת שיווק זו או אחרת...לך אינטרס ישיר ולכן הנך מסתתר מאחרי כינוי.

מי שרוצה להכפיל או לשלש את כספו כדאי שיקנה כרטיסי לוטו , שם הסיכוי לזכייה גדול יותר.

אגב... נקודה חשובה שהתעלמת ממנה במכוון, המחיר שבה נמכרת הקרקע החקלאית גבוה כמעט פי 8 עד 10 משוויה השמאי האמיתי ולכן גם סיכוי הרווח למכירת הקרקע במצבה הנוכחי לא קיים.

ממש לא בטוח

כמות הרעלים שנמצאת בקרקעות אלו עלולה לגרום לעלויות ניקוי שאף אחד לא ירצה לקחת עצמו.

never say never עובד גם הפוך.

gili667

Member
חייט, התוכניות יגיעו לידי מימוש

לכל היותר הנך יכול לחשוב שגם בהיות הקרקע זמינה ערכה יהיה שלילי :)

אישית אינני חושב כך ,

בכל אופן המעונינים יכולים לתת ערך שונה כפופ לזיהום הקרקע
באזור מיכלי הגז וערך אחר לקרקע שלא באזור מיכלי הגז ולא מצופה שתהיה מזוהמת

בהחלט נראה כמו נציג חברת טריגו

ולפני שאתה מספר לנו על טובתנו האישית הגדולה מזה שהבחור לא ייפול לפח הקרקעות החקלאיות, תסביר לו שברוב המקרים הוא קונה קרקע במחיר גבוה פי כמה מהשווי השמאי שלה מראש (ועוד כמה סיפורי מעשיות שמוכרים לו בשיווק אבל לעולם לא מופיעים בחוזה).

באמת עדיף שיקנה כרטיס לוטו.

תגובה לאבנר

אבנר,

ייתכן כי הנך צודק בדבריך אולם אני חייב לחדד מס' נקודות חשובות.
ראשית מהיא שומה של שמאי? הרי שמאי מעריך נכס עפ"י שווי המסחר בו קרי בכמה אנשים רוכשים אותו ולכן (ואין זה משנה אם עסקינן בקרקע חקלאית או כל נכס נדלני אחר) אם קיימים אנשים המוכנים לרכוש אותו בעלות המכירה אזי שככה"נ שזה השווי שלו... לא?
לעניין הקרקעות והאם כדאי לקנות או לאו הרי שכדאי כל מקרה לבחון לגופו. כמובן שלא הייתי ממליץ למשהו שמחפש לרכוש דירת מגורים ראשונה לקנות קרקע חקלאית הרי זאת שטות גמורה. בהסתכלות על קרקע חקלאית צריך לבחון את הנושא קודם כל כהשקעה ורק לאחר מכן להתחיל לרדת לרזולוציות של התכנות וכמובן עלות ופוטנציאל הרווחיות.
אם מדובר בהשקעה ומדובר בקרקע שמסומנת בועדות התכנון (המחוזיות- בתמ"מ) כקרקעות שנקבעו לפיתוח עירוני ויחס המחיר ליחס השנים ופוטנציאל הרווח קיים אזי שאינני רואה בזאת השקעה רעה נהפוכו.
אם נשווה את הדבר למניות אזי שגם במניות המנייה יכולה ל"התאדות" אז כתוצאה מזה אנחנו משווים זאת ללוטו/טוטו? ממש לא. קרקע לפחות נשמרת, יתכן ולא נזכה לראות אותה משנה יעוד אבל היא עדיין תישאר בבעלותי ויתכן גם שכלכלית השווי שלה יעלה למרות שלא שינתה יעוד. ראיתי כבר קרקעות של לקוחות שלי (המיוצגים על ידי) שמנמכרו ברווחיות לאחר פרק זמן לא ארוך במיוחד ששום דבר תכנוני לא ממש קרה בהן. למה השווי עלה? עלה הביקוש באזור, השווי של כלל האזור על וכו.
הגבתי לתגובתך מכיוון שצרם לי על כך( צרם לי עד כדי כך שנרשמתי לפורום עכשיו רק כדי להגיב לך) שהנך מגיע מחברת ההשקעות המכובדת מיטב שלמיטב ידיעתי עוסקת בהשקעות פיננסיות של אג"ח ומניות וכיוצ"ב ואינני מבין כל כך מאיפה הידע "הנרחב" שלך בנדל"ן? מהיכן אתה הופך למומחה כל כך גדול אשר יכול לייעץ לאחרים ( שוב אני חוזר ואומר שיתכן ואתה צודק למרות שבאופן אישי אינני כל כך מסכים איתך). ההתמחות שלך הינה בתחום שונה לגמרי וגם התפקיד שלך לא בהכרח הגיע מהמקצועיות שלך!!!
בנימה אישית אציין כי רכשתי מס' פעמים קרקעות "חקלאיות" ,בשלבים מתקדמים אומנם-לאחר אישורן בועדה המחוזית ועד כה הרווחתי מהעניין מאידך אני יכול לציין שאני "תקוע" עם מנייה שקניתי לפני שש שנים שירדה ב-66% ומאז אינני מוכר אותה עקב ההפסד. אני ממתין לפחות שתחזור לקדמותה.
אז אני באמת שואל את עצמי מה ההגדרה של הימור...
שבוע טוב

פרל דוד

New member
אז שוב "ניק" חדש? אינך אורח תמים שרוצה לעזור?

מה האינטרס האמיתי של משווק נדל"נ חקלאי מסוגך ? אתה מעוניין בטובתו האישית של הלקוח ש"פותה" להגיע לפגישה איתך ? יש לך באמת מידע "סודי" ממקור בתוך הועדה המחוזית ?
האם אינך רואה בעסקת המכר מקור רווח מיידי ? רכישה מהבעלים מול מכירה לפרייר התורן שמסכים לשלם על הקרקע מחיר מופקע במאות אחוזים משוויו האמיתי.

סתם לסבר את האוזן ...מאז נמכרה חלקה 26 בגוש 4040 לעשרות רוכשים פוטנציאליים, מה לא נאמר מהע לא נכתב בנדון ? כבר פנו אלי עד היום כ- 8 רוכשים בבקשת סיוע למכירת המגרש במושע שרכשו, והנה הסתבר להם שהמחיר מופקע , ו...אין קופצים לרכוש מהם את חלקם...אז אתה טוען שבכל זאת יש להם מגרש שלהם...אז שלא...החלקה כולה מוחכרת לצד ג' בהסכם עיבוד חקלאי בלתי ניתן להפרה עד שינוי סטטוס הקרקע לבניה ומכיוון שהועדה המקומית/מחוזית/ארצית לא מתכוונת לבצע כל שינוי בסטטוס הקרקע,אז החלק היחסי במגרש ישאר על הנייר גם לדור השלישי מהיום.

לגבי הקרקע בפי גלילות, שינוי התב"ע באיזור ימשך לא מעט שנים בגלל סכסוך רשויות ומהסיבה שעירית רמת השרון אינה ממהרת לשום מקום, יש לה עדיין לא מעט קרקעות קרובות יותר לשכונת נוה מגן שטרם עברו שינוי יעוד ולא תהיה שום קפיצה לשכונה רחוקה כשהקרובה טרם עברה שינוי יעוד, כמה זמן ? בטח עוד 10 עד 15 שנה ...
וזיהום הקרקע שטרם מופה בצורה סדורה יגרום לחלק נכבד מהתוכנית לא להתממש , ראה מקרה רמת השרון מחנה תע"ש [מזרח רמת השרון] מתקן תע"ש בבית הכרם בירושלים שמאז פונה לפני כ-15 שנים עדיין סובל מזיהום קרקע ולא נבנה שם כלום עד היום...ולא חסרות דוגמאות נוספות.

פיתוח עירוני בתוכנית המתאר הארצית קובע הפשרה קרובה לפי תוכנית התרחבות שנקבעה בתוכנית מתאר, ואם יש כבר תוכניות שהופשרו והישוב עומד במגמות ההרחבה בהיקף התושבים ...אז פשוט לא תהיה הפשרה במאה הקובה ...ראה מקרה קדימה צורן ומתקן בזק [ קנדה ישראל]
וגם כאן לא חסרות דוגמאות.
פיתוח עירוני אינה סיסמא שפותחת דלת סתרים להפשרה והשימוש בכינוי זה בניסיון שכנוע למכירה היא סוג של הונאה לכאורה.

אינך מעיז להחשף כאן בשמך כי מאוד מהר נגלה שלא רכשת מעולם קרקע חקלאית שהופשרה...ו...רכישת כרטיס לוטו קרוב יותר בסיכויי הזכיה מאותם אדמות שאתה מציע כמשווק ללקוחותיך.

פרל דוד

New member
שיווקתם גם אדמות חקלאיות במזרח רחובות.

בוא "נדבר" כאן בעוד 15 שנה מהיום ...סטטוס הקרקע לא ישתנה, כי הוא ישאר חקלאי.

אין דרך לשלש את כספך נקודה

מצחיקה התגובה שאומרת "מרבית המגיבים רוצים בטובתם האישית".
כאילו זה הופך את הייעוץ לפחות אמין.

אני מודה, אני מגיב ומצפה גם ל"טובה אישית". מהות התגובה בעד או נגד לא משתנה והפרסום שלי יהיה אותו דבר בתחתית ההודעה בין אתמוך ובין אם אשלול את ה"השקעה" בקרקעות חקלאיות. אולי כדאי שגם בועז ישים על השולחן את מהות "טובתו האישית" בתגובתו ?

לגבי דעתי, אין דרכים קלות לשלש את כספך נקודה.
אפשר לעבוד בשביל לשלש את הכסף או לסכן את כולו תמורת הסיכוי שהוא ישולש. את האפשרות השניה הייתי מציע רק למי שסיכון כל הקרן "קטן עליו" כי יש לו כספים רבים אחרים.

בהצלחה ושבוע טוב.

gili667

Member
בקרקע עתידית אתה אמור לעשות הרבה יותר מלשלש

השקעתך וזאת מהסיבה הפשוטה של משך הזמן עד למימוש

היות ומועד המימוש בדרכלל לא ידוע ויש אי ודאויות נוספות הרי מחיר ראוי הוא נמוך משמעותית כדי להצדיק את מימד הזמן - מי שהפרוטה מצויה בכיסו זוהי התוכנית הטובה ביותר ליצור דירה לילדים

ההצעות של החברות בדרכלל אינן משקפות זאת , הן מציגות כאילו תוך 5 שנים הקרקע זמינה - אם הדבר היה נכון יתכן והמחיר היה ראוי אך בדרכלל מדובר על קרקעות עם תקופה ארוכה מאד להבשלה עד כי לא ידוע כלל מתי זמינה - וכמובן שבתסריט זה אין הגיון למחירים המבוקשים

למעלה