טרור

koby83

New member
טרור

איך מרצ מציעים להילחם בטרור? לדבר איתם? לתת להם (ארגוני הטרור) כספים? שטחים? מנדטים? אוכל? אם יש להם כסף לנשק, למה הם לא מפנים אותו לאוכל לכל אותם פלסטינים רעבים?

המממ

איך באמת ? גם אני מצטרף לשאלה. יש למרץ אידואולוגיה כלשהי הרי לא ? אשמח לשמוע את האידיאולוגיה להפסקת הפיגועים ו...במידה וזה לא יצליח בדרך בה הם חושבים מה אז ?

fogelda

New member
מה האידאולוגיה של מר"צ...

תוכל לקרוא מהמקור (עדיף מלקבל מיד שניה) כאן. ומה אם זה לא יצליח? קדם כל אתה עושה דברים כדי שיצליחו ואם הם לא מצליחים אתה מנתח למה וממשיך לחפש פתרון. זו בדיוק בעיה של ימין, לא נעשה דבר שיקדם אותנו בסכסוך הזה. ראינו רק הרג והרס (בשני הצדדים ומשני הצדדים) בלי תכנית פעולה ברורה, מעשית או הגיונית. ועכשיו אני שואל אותך, למה אריק מחכה?!? לעוד פיגועים, חיסולים ממוקדים ואחריהם פיגועים שיובילו ל"חומת מגן 2,3,4,5" ואחריהן... כמה הימין מוכן לשלם בחיי אזרחי ישראל כדי שתהיה אפשרות לא לעשות אפילו צד אחד לקראת הפתרון? מאוד קל לבקר את התוכניות של מר"צ, כאשר לא מציעים אלטרנטיבה. בברכה דניאל

smile2life

New member
אף פעם לא טענו כי הפלסתינאים

הם חלק מל"ו צדיקים. וגם לא תשמע זאת מנצגי מרצ הרישמיים והלא רישמיים. גם לנו די תמוה איך כספים שאמורים ללכת לאוכ, לתרופות, לחינוך ולרווחה של הפלסתינאים הולכים בד"כ לכיסו של היושב בראש הראשות ואם לא אז לחשבון הבנק של ספקי נשק שונים. אין ספק שישנם בני מוות רבים בקרב הפלסתינאים - אך פתרון צבאי הוא לא פתרון לטווח ארוך - ואילו פתרון מדיני אינו פתרון שמספק יצרים מידיים. יש כאן מעין סתירה: מחד הכמיהה שלנו לשלום ומאידך הצורך שלנו בביטחון. מאחר ואתם יודעים את התשובות שלנו בעל פה ולא מעוניינים להקשיב אלא רק לבוא בהתנצחויות שלא מביאות לשום מקום אני את שלי אמרתי

smile2life

New member
עוד משהו

הקריאה לבוא בשיח עם עראפת הי נקודת המוצא שעראפת הוא אוייב ועדיף להגיע להסכמים עם אוייב ולאו דווקא לגרום לו לרדת על ברכיו ולבקש רחמים. עראפת הוא אוייב אבל האוייב המסוכן יותר לציבור הישראלי לאורך זמן הם איליי ההון ושלטונם בחברה הישראלית.

Deathatred

New member
מצד שני

זה לא יעזור אם נרד על הברכיים בפני ערפאת ונבקש רחמים. רפיסות וכניעה תביא להשמדתינו.

smile2life

New member
מרצ דורשת

שלום של שווים. שלום בו כל צד עומד על רגליו וגאה בדרכו. לא פחות ולא יותר, שלום שנובע מתוך עצמה ולא מתוך רפיסות. הייתי מצטט משהו של פרוייד על אימרות כמו שלך אבל אני לא למדתי מספיק פרויד על מנת לעשות כן

Deathatred

New member
הפלשתינים

דורשים שלום של קברים (נסה לומר את זה באנגלית ותבין את משחק המילים), שלום שבו היהודים יושמדו או יגורשו לאירופה. לשלום כזה ישראל לא יכולה להסכים וכל עוד הפלשתינים יראו שטרור ואלימות רק משכנעות את היונים בישראל לקבל את עמדתם כתנאי פתיחה למו"מ, הם ימשיכו בטרור ולא יתפשרו על השמדת ישראל. צריך לכופף להם את היד כדי שירדו מהעץ הגבוה שאליו הם טיפסו, בייחוד שזה עץ מט ליפול שיוריד אותם יחד איתו.

דובי123

New member
גם עם הטלר היית רוצה זאת?!

אבל הנקודה העיקרית היא לא מה אנחנו רוצים המצוי והרצוי כידוע לא תמיד נועדו יחדיו אז צריך להתיחס למציאות ולמה שישנו ולא לאיזה רצון אשליתי כי במציאות אנחנו חיים ולא ברצונות תאורטיים - העובדה שהנך רוצה משהו לא הופכת אותו למציאות אם תתיחס לרצון כאילו הוא מציאות בזמן שהוא איננו כזה התוצאות יהיו הרות אסון לא ברור?!

ומהיכן לך...

.. שהצד השני רואה בך כשווה לו ? זוהי אחת הנקודות הכי חשובות שמרץ מפספסת כאן.

עראפת אוייב ?

אוייב זה מי שנלחם בך. פנים מול פנים. מי שמזדנב אחריך ורוצח בך הוא רוצח וטירוריסט - לא סתם אוייב. אני לא מצפה מאף אחד לבוא בדו שיח עם רוצחים. אני מצפה לראות רוצחים משלמים על מעשיהם. אבל אפילו טענות לעראפת אין לי, הוא עושה מה שהוא רואה לנכון בשביל עמו ובשביל הכיס שלו. אני פשוט חושב שאנו צריכים לעשות מה שטוב לנו ולכלכלה שלנו. סה טו.

דובי123

New member
סמילי , אתה לא חושב שצריך שיהיה לו

גם רצון? להזכירך נחתם עימו הסכם.. אבל הוא מין היום הראשון כלל לא התכוון לקימו ובמקום זאת פעל מהיום הראשון בניגוד מוחלט להסכם ובמיוחד בנקודה המהותית: הפסקת האלימות וישוב הסכסוך על שולחן הדיונים במקום זאת הקים רשות טרוריסטית אשר מחנכת לשמנאה ורצח ישראלים והקים ארגוני טרור נוספים כדי להטעות ושלכאורה לא ידיו מגואלות בדם אז הוא הראה לך מה כונתו בחתימת הסכמים ואתה אומר ננסה שוב?! גם עם הטלר דיברו וסכמו להזכירך.... וכי אתה חושב שההסכם מול גרמניה או מול היפנים [במלחמת העולם הראשונה] היה יכול להעשות לפני שהגיעו לנקודת זמן בהם הם מעדיפים דיבורים על אלימות הרי הערבים הם אלו שנוקטים באלימות - ע"מ היא תיפסק תנאי הכרחי הוא שהם לא ירצו לנקוט אלימות אלא יעדפו דרך אחרת - כל עוד לא יעדיפו דרך אחרת הדיבורים הם לריק טולפעמים גם מזיקים זה לא ברור?!

אני חושב שאתה

הוא אחד מאלה שחושב ש"אין ברירה" ובאמת צריך לדבר עם מישהו מהצד שלהם למרות שהוא אולי "חצי" רוצח... ושקרן במשרה מלאה. אז מה ? הרי בכל מקרה צריך לדבר. נכון ? זהו שלא.

smile2life

New member
זכותך לדעתך

ובהחלט זכותי לדעתי. הרי כל מה שלא אכתוב לא ישנה את דעתך. אני עדיין חושב שכל ההרג, הסבל והטרור האלה מיותרים וניתן למנוע זאת. אמנם אין פתרון של קסם - כמו שביבי לא יחסל את הטרור במכה אחת כך לא ניתן להגיע לשלום אמיתי בצורה מיידית תוך אמירת קסם ובכך רוב חבריי שוגים. תראה שזו הייתה דעתי גם אם תדפדף אחורה, לתקופה קודמת. הפתרון הכללי מורכב מהרבה מאוד פתרונות קטנים, חלקם שלך וחלקם שלי: זה מה שנקרא "למצוא את דרך הזהב". בינתיים התנועה שעושה זאת הכי טוב היא מרצ. גם בתחום החברתי ולא רק המדיני צריך להלחם בטרור נגד אזרחים - אני מדבר על הטרור הכלכלי שמפעילה ממשלת שירות ההון בראשתם של ביבי, סילבן ושרון, כנגד אזרחי המדינה כדי שעשירי המדינה יוכלו להתעשר עוד על חשבון מעמד הביניים והשכבות החלשות. מיסוי פרוגרסיבי ומיסוי רווחי הון הינו מילה גסה אצל פקידי האוצר שדואגים למשרותיהם, לאחר שיעזבו את משרד האוצר ואצל הפוליטקאים שנשלטים ע"י אילי ההון הישראלים. [URL='http://'] די לשלטון ההון בישראל. די לשלטון הקבלנים, הבנקאים, חברות הביטוח, התקשורת והימין הקיצוני[/URL].

דובי123

New member
מי דיבר על סינגור?!

דיברת על להגיע להסכמים עם האויב ואנחנו דנים מתי יש טעם לנסות להגיע להסכם זה ומתי לא אין שום חשיבות לאדם זה או אחר... אתה התיחסת לעראפת בהיותו עומד בראשם - ובצדק בגלל שהוא זה שעומד בראשם טבל זה לא חשוב אם קוראים לא יסין או מובראק ע"מ להגיע להסכמים נדרש שתחילה לצד השני יהיה רצון בישוב הסכסוך ע"י הסכם... למה אתה תמיד מתחמק מדיון ואפרופו סנגוריה דוקא סינגרת עליו בדבריך הבאים >>עראפת הוא אוייב אבל האוייב המסוכן יותר לציבור הישראלי לאורך זמן הם איליי ההון ושלטונם בחברה הישראלית<< זהו לפחות סינגור חלקי.... גרוע מזה מתברר שיודע אתה להאשים אבל לא לסנגר?!

למעלה