טרור לילי

טרור לילי

היי לכל חברי הפורום המכובד. מה שלומכם?? מקווה שחשים בטוב,למרות כל הברדאק הסובב אותנו. לעידכון זריז(למי שזוכר אותי) בני בן 7.5 שנים לוקה בבעיות קשב וריכוז, מטופל ע"י רטאלין כבר שלושה חודשים ואחלה לנו ,וגם לו. ולמי תודה למי ברכה? כן, לד"ר עדי אדר.אבל............ בני גם סובל מבעיה הנקראת "טרור לילי" זה לא "סיוטי לילה", בפירוש לא! זהו סימפטום שילד מתעורר בערך כ60 - 90 דקות מרגע שנרדם,בצרחות אימה , מלוות בקפיצות,צעקות ובכי.כל הסיוט נמשך דקות (הנראות כמו נצח!!!). לפי מה שהרופאים אומרים זה עובר אבל זה כבר בערך 4 שנים,ולאחרונה רק מחריף. למי עיצה ?לאן לפנות? מי מכיר?? ניב

אוי כל כך מוכר!! והנה טיפים:

1. להכין יחד עם הילד "מתקן" לגירוש חלומות, זה יכול להיות סתם משהו שתרכיבו לבד מחרוזים ונוצות וכל מיני חומרים שהילד חושב שיכולים לעזור לגרש את החלומות. 2. לקנות את הספר "המכונה שמגרשת חלומות רעים", או "איתמר והשד הכחול" או "ארץ יצורי הפרא" שעוסקיםבהתמודדות עם פחדי לילה. 3. לקנות פעמון קטן, לתלות על החלון, להודיע לילד שהפעמון יעיר את אמא ואבא אם איזה חלום רע ינסה להגיע מהחלון דוקא. 4. לא להסס לחזור ל"חפץ המעבר": דובי, בובה או מה שזה לא יהיה (אצלנו זו בובת "פיקצ´ו ענקית) והטיפ שהכי עבד אצלנו: לעשות לילד אוהל מסביב למיטה! כן כן, לקרוא לו אוהל מגן, אצלנו זהפשוט עבד נפלא, נתן לילד תחושה של מרחב קטן ומוגן שקל לו לשלוט בו. חלומות פז
אפרת

אפרת../images/Emo141.gif

תודה אבל, לפי מה שאת מגדירה אלו פחדים מוכרים של ילד, תסמונת החושך בלילה, לבד בלי אחד ההורים וכו´. ולכן הידגשתי שאין אלו סיוטי לילה ,שכן אותם הילד זוכר בבוקר. אלא טרור לילי שבו הילד לא זוכר מאומה בבוקר.מבחינתו הוא עירני לסביבה בעת ההתקף, אך המוח ישן. ארץ יצורי הפרא, איתמר ("מי שאמיץ שותה מיץ?"), זה קשור לפחדים מסוג אחר. תודה בכל מקרה אפרת ניב
(אובד עיצות)

ניבי לא לא - אני מבינה בדיוק!

אני אומרת לך זה בדיוק מה שהיה עםהבן שלי, בבוקר - כאילו כלום לא קרה, ובזמן ההתעוררות הוא מדבר ועירני אבל עדיין נמצא בעולם של החלום - באמת באמת, האוהל היה הפיתרון היעיל ביותר, מה איכפת לך לנסות? מקסימום לא הועיל לא הזיק
אפרת

רותי הכ

New member
ניב היקר-קודם כל תודה רבה

כן כן. גם אנחנו חווים את הטרור הזה ובזכותך אני יודעת עכשיו שאנחנו לא לבד ושיש לזה שם. כי אצלנו הרופא לא בדיוק נתן שם או התייחסות. אצלינו הילד גם צועק על מישהו שאנחנו לא רואים, קורא לו בשמות גנאי ולפעמים צןרח איי ותעזוב אותי שפלא שהשכנים עוד לא קראו למשטרה או לרווחה. אבא שלו ואני יושבים לידו (הוא רוצה את אבא ואני מצליחה להרגיע אז שניינו צריכים להיות שם) חוזרים כמו מנטרה ברוגע על המשפט "אנחנו פה ואנחנו אוהבים אותך" ברגע שהוא מרשה לנו או מפסיק להרביץ אני מחבקת אותו ומלטפת אותו כולל ה"מנטרה" עד שהוא נרדם. שמתי לב שבימים שאנחנו פחות מתעמתים איתו ויותר רגועים וסובלניים אליו אין כמעט התעוררויות ויש לילות לאחרונה שהעניין לא מופיע כך שיש תקווה....

בוקר טוב לרות

כן, הדבר היחיד שיש לעשותו הוא לדבר בטון שקט ורגוע.זהו הפתרון היחידי,לצערנו. ואכן כן, בערבים שהוא יותר רגוע הסיכוי שיהיה לו התקף נמוך יותר אך זה לא מחייב. יום מתוק לכולם ניב

יכול להיות...

שהיד צריך להתחיל להפנים את השנויים בבית, נסו לאמץ שגרת השכבה מרגיעה מאוד, הקדישו רבע שעה לפני כיבוי האור לסיפור או שיחה רק הורה וילד, כדאי אולי אפילו לרכוש קלטת של מוסיקה קלאסית (יש טענה שבטהובן משפיע בצורה נפלאה על ילדים עם הפרעות קשב וריכוז) ולהשמיע לו אחרי כיבוי האור, בקיצור לעזור לו לגלוש לשינה רגועה. אפרת

רותי הכ

New member
לנו דווקא יש שגרה מרגיעה מההתחלה

אחרי ארוחת הערב יש מקלחת + זמן ל"התרעננות" ואחר כך סיפור כשהילדים שוכבים לישון ומכבים את האור הם נרדמים עם מוסיקה לבחירתם ואחד מאיתנו יושב איתם - הכי מרגיע ותומך שאפשר לפעמים זה עוזר ולפעמים לא..ההתקפות האלה אינן צפויות חברה לעבודה סיפרה שגם לבנה (היום בסוף בי"ס יסודי) היו התקפים כאלה ואז יום אחד זה פשוט נעלם.. נשאר רק לחכות יום טוב לכלם

סתם השערה

יכול להיות שהילד לא פורק את העומס הנפשי שהוא צובר במשך היום? יש לו שק אגרוף או נחום תקום בבית? מומלץ בחום גם להורים
אפרת

רותי הכ

New member
יכול מאד להיות

בשבוע שעבר קנינו נחום תקום וזה מקל קצת בכל מקרה מי שיפתור את התעלומה - אני אודה לו מאד

זה די מחזק את הנקודה שלי

תני לו אמצעי פריקה במשך היום, יכול הליות שאם הוא יפרוק מתחים ביום יהי לו קל יותר בלילה. שינה מתוקה אפרת

כן, זה נכון

שיש לו חרדות ,והפסיכותראפית, אכן הזכירה זאת. בכל מקרה תודה לכולם,ואפילו אם נחום יקום או לא, אני אופטימי. לילה טוב ושקט ניב
(מה כ´פת לי לזרוק פרחים? לא עולה לי לירה)

למעלה