טרור חרדי

חניבעל.

New member
טרור חרדי

"בבית שמש לא נרשמה התרגשות מיוחדת מהעובדה שגם השבת נפצעו בעיר שני שוטרים כתוצאה מפגיעת אבנים שהשליכו מפגינים חרדים" כך מתחילה הכתבה במעריב היום,המתארת את המאבק המתחולל בעיר בין חרדים וחילונים. ואני תמה,שהרי לא מזמן כשנזרקו אבנים ע"י ערבים על שוטרים, הסתיים הדבר ב 17 הרוגים ערבים...

מצער נורא,

שלא כמוך, אני תמה על זה שנהרגו 17 ערבים. בעניין המיפגנים האלימים, פשוט נורא.

חניבעל.

New member
איך הבנת

שאיני מצטער על הערבים?
אני לא בעד מוות של אף אחד.... רק חידדתי את ההבדלים בהתייחסות המדינה\משטרה... חוק אחד לכולם לא ? (ורצוי להשאיר את כולם חיים) ח.(שמצביע מר"צ בכלל)

לא לזה התכוונתי

רק אמרתי, שאם יש כאן מקום לתמיהה, זה לא למה לא הרגו חרדים אלא למה הרגו ערבים. ברור שאתה לא בעד להרוג ערבים, וגם ברור שאתה לא בעד להרוג חרדים. אני אגב בעד להשתמש נגדם באלימות, ולנהוג כלפיהם בחומרת הדין, המלחמה היא לא על ההפגנה הלא חוקית, אלא על התופעה זה לא יתכן שכל פעם שלא יסתדר להם משהו הם יצאו לרחובות וינהגו כפורעי חוק, יש להם יותר מידי חברי כנסת, יותר מידי חברי עריה, ואין להם שום בעיה (כשהם רוצים) לארגן הפגנה חוקית, אין שום בעיה עם זה. הברבריות הזו שאופינית לאנשים חסרי תרבות - ובהחלט הולמת אותם ואת השקפת עולמם, מאיימת על המצב רוח שלי, ולכן אני פשוט ברגע זה מפסיק להתעסק בזה.

חי אדר

New member
טענת אנשי שוליים

הבעיה הגדולה היא: שכאשר באים בטענות על דרך התנהגות מרושעת זו, אזי דוברי ונציגי העולם החרדי טוענים, כי לכל כביש יש שוליים. אך טענה זו מהולה בחוסר תום לב, הזועק לשמי מרום. הרי הצבורר הזה, על כל צעד ושעל שואל את הרבנים מה לךעשות וכיצד להגיב. ואיך ייתכן שדווקא בזריקת אבנים שיש בכך חשש לפגיעה פיסית קשה בבני אדם, לפתע פתאום התלמיד הפסיק לשאול. ויותר מצמרר שאם וכאשר אנשי שוליים אלו נעצרים ע"י המשטרה, אזי באה הדרישה בשם הרבנים לשחרר. והרי הצביעות כאן גלויה מכדי שצריך להאריך. בנקוטדה זו באמת לטעמי צריך לנקוט בגישה של יקוב הדין את ההר וזרועות האכיפה ןהמשפט, צריכים לדעתי לפעול ולהגיב בחומרה על התנהגות מסוג זה.

שוליים שוליים

איזו מן טענה זו, אני לא באתי בטענה לציבור. מי שלא מתפרע שיאריך ימים, אני בא בטענה לאלו שכן מתפרעים. איתם יש לנו בעיה, אתה אומר שהם שוליים, מצידי שיהיו עמוד חשמל, איתם צריך למצות את הדין. לעצם הטענה, זה מזכיר לי את הטיעונים של חברי הכנסת הערביים, "זה רק שוליים, אבל אנחנו (ח"כ ערבי) יכולים להבין אותם. זו טענה טובה בשביל חילוניים, לא ממש מבינים, אומרים להם שוליים, הם מהנהנים בראשם, עלי שלא יעבדו, אני על ההפגנות בבר אילן גדלתי, את הלך הרוח שם הכרתי מקרוב, לא שוליים ולא נעליים. זה נכון שהיו שלא זרקו אבנים בשבת, אבל במוצ"ש כל מכונית (שלא לדבר ניידת משטרה) בהפגנות הגדולות היו מגיעים עשרות אלפים, עם שוליים כל כך רחבות לא יהיה מקום לטוסטוס לעבור בכביש. אז. שלא יעבדו עליכם.

חי אדר

New member
אין מחלוקת

דומני כי לא הובנתי כראוי. בהודעתי בקשתי לדחות את הטענה המושמת בפי נציגי החברה החרדית, לפיה מעשים אלו הם שוליים. על מנת להמחיש את האבסורד שבטענה זו צינתי כי בגישצתם מצוייה סתירה וחוסר תום לב. קצרו של דבר: איני חולק על דבריך, ומסכים עימם בלב שלם.

באמת! מה אתה חושב?

אתה חושב שהמשטרה בכיס של החרדים. תחשוב בהגיון ותקבל את התשובה.

למעלה