טרור בוקר

micloz

New member
טרור בוקר

יש לנו חתול מקסים בן 7 חודשים בשם הקטור שאימצנו לפני חודש החתול נורא מתוק וכלל לא אגרסיבי ואפילו מסתדר מעולה עם כלב הלברדור שלנו. רוב היום הוא שקט וחמוד, משחק הרבה, מרחרח הכל ומסתקרן מכל דלת שנפתחת, בלילות הוא נהיה מעט היפראקטיבי אבל זה לפי מה שהבנתי די טבעי כי חתולים הם חיות לילה. אך בבקרים יש לו נטייה להתהלך בחוסר רוגע על המיטה כשאני וארוסתי עוד ישנים, לתקוף את הידיים והרגליים במיוחד כשהם מתחת לשמיכה. הוא גם תמיד מנסה למצוא דרך להיכנס מתחת לשמיכה ושם הוא מתחיל לשרוט. והייתה פעם שהוא שרט את ארוסתי בפנים. אשמח לקבל ממכם עצות כיצד למנוע ממנו התנהגות שכזאת. אנחנו מלאי שריטות וחסרי שעות שינה..

Yukita

Active member
מנהל
אצלי

אי.טי. בן כמעט שנה וטרוריסט לילי בעצמו פשוט לא מורשה להכנס לחדר השינה בלילה - אי אפשר לישון כשהוא שם. דלת סגורה! הוא משחק לו כל הלילה בסלון ובאמבטיה. שופי הגדולה לא עושה דברים כאלה אז לה כן מותר להשאר בחדר השינה בלילה. בשלב כלשהו זה יעבור לקטנצ'יק, עניין של גיל. בסביבות גיל שנה וחצי - שנתיים הם נהיים הרבה יותר רגועים בדרך כלל. חברים עם חתול שבגר כבר אמרו שבזמנו כשנתנו לו שימורי חתולים (אוכל רטוב, אצלם זה היה טעם טונה) ממש לפני השינה, זה הרגיע להם את החתול למשך הלילה - לא כל כך הבנתי את זה אבל נראה שהוא פשוט שבע והולך לעכל את האוכל בשקט... אולי תנסו גם?

YGIM

New member
גם אצלי יש טרוריסט קטן

אז קודם כל, בנוגע ללתקוף רגליים וידיים מתחת לשמיכה- כנראה שאתם זזים, אז זה יוצר אצלו גירוי והוא פשוט משחק ו"צד" את הרגליים שלכם. כעקרון, מה שאתם צריכים לעשות זה פשוט להפסיק כל אינטרקציה עם החתול, להגיד לו "לא" בקול תקיף, ולהעביר אותו לחדר אחר- שילמד שרגליים וידיים זה לא משחק. מומלץ לסגור אותו בחדר אחר עם צעצועים וגישה לאוכל/מים ושירותים. כמו כן כדאי לשחק איתו לפני השינה כמה שיותר- כדורים, חכות, מה שבא ליד... שיתעייף כמה שיותר- ושווה לנסות לתת לו אחרי המשחקים ארוחה ממלאת- או טונה במים, או שימורים לחתול. שתהיה לו עייפוד
אם בכל זאת הוא מתעורר בבוקר לפניכם וממשיך להיות טרוריסט- להעביר אותו לחדר אחר. גם אם הוא מיילל, גם אם הוא מנסה להיכנס- להתעלם. אפילו תישנו עם אטמי אזניים אם צריך. אחרי כמה פעמים הוא יבין שאין מה להציק לכם בבוקר- אתם לא תקומו במילא. כעקרון פשוט צריכים להיות עקביים ולא לוותר לו. אני יודעת מניסיון שלי שאם החתול תוקף את אזור הרגליים מתחת לשמיכה- אני פשוט מפסיקה להזיז אותם וכעבור כמה שניות הוא גם מאבד בזה ענייין. השיטה הזאת קצת יכולה להיות מסוכנת, כי אתם בעצם מאפשרים לו לשחק עם הרגליים ומרגילים אותו שמותר לתקוף- אז לשיקולכם, או שיטת הגירוש לחדר אחר, או שיטת ה"רגליים שלי מתות". בנוגע לשריטות- שוב כמו שאמרתי, לא להרגיל אותו לשחק עם ידיים. ידיים הם לא משחק. חכות, כדורים, שרוכים וכו' הם כן- ידיים לא! בקיצור, עקביות, עקביות עקביות. אתם בטח יודעים איזה עקשנים חתולים יכולים להיות. בהצלחה

HAT7

New member
אצלי הטרוריסטית

בבקרים באה לחדר ומתחילה לנעוץ ציפורניים במזרן שלנו. היא לא עולה על המיטה כמעט אבל על זה היא לא מוותרת זה מחרפן!!!! איך עוזרים לה להיגמל מזה?

צופציקה

New member
זה קורה

אבל סבלנות אהבה והבנה משתלמים. גם אני סופגת שריטות ובאחת הפעמים שהצלתי את החתולה שלי מנפילה...יצאתי עם שריטות קשות ותפירות בפנים, והחלמתי ואין סימנים. צריך בעדינות להבין את הלכות החתולים, לספק להם משחקים, לאפשר להם להוציא מרץ כך שהם יהיו רגועים ולא ישחקו לכם עם הפנים.

misty10

New member
יש שמן שמבריח אותם.

שנקרא סנרגטיקה - אף חתול לא עומד בפני הריח הזה, והוא לא ישרוט. בנוסף היה לי חתול שלימדתי אותו לשחק איתי בלי לשלוף ציפורניים, זה היה מדהים, הוא פשוט למד שכשהוא משחק איתי הציפורניים בפנים, ואיך עשיתי את זה? (קצת קשה לאוהבי חתולים לעשות את זה), כל פעם שהוא הוציא ציפורניים עלי, פשוט לחצתי לו (ולא בעדינות) על הרגל עד שהוא הבין שלא שורטים אותי תאמינו או לא, אחרי שבועיים הוא לא הוציא עלי ציפורן אחת כל פעם ששיחקתי איתו... ועשיתי את זה באופן אינטואיטבי... (גם דיברתי והסברתי לו מה אני עושה, ומה אני רוצה ממנו, תמיד אמרתי שחתולים הם חיות חכמות)

למעלה