טרום ניתוח

מיכל235

New member
טרום ניתוח

עוד שבוע וחצי יש לי תור לטרום ניתוח, האם מבצעים בדיקה וגינלית בטרום ניתוח או שרק מדברים עם המרדים והמנתח??

מיכל235

New member
תודה. ועוד שאלה

האם לפרוסקופיה הוא ניתוח שאפשר לאבד בו הרבה דם?? ההמוגלובין שלי 11 האם יש חשש שאצטרך לקבל עירוי דם, כי הרי מן הסתם אחרי הניתוח ההמוגלובין ירד עוד??

אושיט

New member
לי בשני הניתוחים לא עשו בדיקה וגנלית

הרופא המטפל שלי שהוא גם המנתח עשה לי את הבדיקות הנדרשות ובטרום ניתוח היתה לי שיחה עם מרדים ואחות ובדיקת דם ואני לא חושבת שמאבדים הרבה דם בניתוח כי הנקבים הם קטנים ולדעתי לא משתמשים בעירוי.

לפרסקופיה זה ניתוח בטן

ולא כדאי להמעיט בערכו למרות שהנקבים הם קטנים.. ובניתוח כמו בכל ניתוח, יתכנו סיבוכים ובין היתר איבוד דם. לגבי בדיקה וגינלית- מתבצעת בדיקה לרוב בטרום ניתוח אלא אם כן מסתמכים על אולטרא בן ימים בודדים, אחרי ההרדמה כולנו נבדקות ואגינלית..לפני שמתחילים לעבוד

מיכל235

New member
אחרי ההרדמה../images/Emo10.gif

פעם ראשונה שאני שומעת שעושים בדיקה ואגינלית לאחר ההרדמה!! האם הם אומרים לפני הניתוח שהם מתכוונים לערוך בדיקה ואגינלית לאחר ההרדמה???
בשביל מה הם צריכים לעשות בדיקה ואגינלית לאחר ההרדמה??? (אני עברתי רק בדיקה ואגינלית אחת לפני איזה 8 שנים ואני די חוששת
)

מיקום של מימצאים מתבצע גם על סמך בדיקה

ואגינאלית, קלינית.. היו מקרים שמהטרום ניתוח עד הניתוח חל שינוי במימצאים. למשל ציסטה שהצטמצמה משמעותית או גדלה באופן ניכר. מבינה את החשש שלך במיוחד לאור העובדה שנבדקת מזמן מזמן, גם אצלי היו חששות בהתחלה, בהמשך, אחרי אין ספור בדיקות ואגינאליות, הם נעלמו כלא היו..

את האמת גם אני

שומעת על בדיקה וגינלית אחרי ההרדמה זו הפעם הראשונה אבל לא מופתעת בכלל (אני יודעת שעושים חוקן - בניתוחי חירום) אם אני רדומה אז מכ'פת לי בניתוחים המתוכננים לא אמרו לי כלום אבל בניתוחי החירום אני יודעת שעשו חוקן, אבל בדיקה וגינילית גם אם עשו לי לא אמרו לא לפני ולא אחרי ואת האמת כל מה שרציתי זה לא לדעת כמה המצב חמור ומה הולכים לעשות (את זה כבר הבנתי לבד) רק רציתי שיתקנו אותי כבר ויפסיקו לי את הכאבים. את יכולה לשאול אותם לפני שמרדימים (למרות שהרופא המנתח נכנס בדיוק כשאת מסטולית מההרדמה מדברת שטויות ונרדמת)

זואילי

New member
מצטרפת לתהייה של מיכל

בדיקה וגינלית אחרי הרדמה???? נשמע לי חולני אם הם לא מיידעים אותנו לפני כן. האם אומרים את זה בשלב הטרום ניתוח?

עונה לשתי השאלות

טרום ניתוח - אחות, מרדים, רופא.....לא תמיד מבצעים בדיקות בטרום ניתוח אלא אם חסרה בדיקה כלשהי. דם - לפני כל ניתוח מבקשים שמישהו מהמשפחה יתרום דם בין 1/2 - 1 ליטר למקרה שיהיה צורך . בלפרסקופיה לא מאבדים כמויות גדולות של דם אבל תמיד יכינו לך שקית למקרה חירום .....

רות1121

New member
טרום ניתוח

אתמול עברתי לפרסקופיה. בשבוע שעבר ביום חמישי הייתי בטרום ניתוח. ההליך הוא להציג תוצאות בדיקת דם אצל האחות היא ממלאה כמה טפסים ואח"כ עוברים לפגישה עם המרדים ששואל שאלות ומסביר ל הניתוח. הוא גם לקח בדיקה דם לצורך זיהוי סוג דם.

למעלה