טרום בדיקות בהפריה

מירית 36

New member
טרום בדיקות בהפריה

אם מישהו מכיר טרום בדיקות גנטיות להפריה.מנסיון אישי, והתעניינות בנושא מתברר,שלרוב הילדים הנולדים מטיפולי הפריות, קיימות בעיות מגוונות, ולרוב איחורים התפתחותיים,שוב, לא תמיד אבל יש אחוזים רציניים לתופעות האלו.הייתי רוצה לדעת לפני טיפולי הפרייה אם קיימות בדיקות גנטיות. בבקשה.

vered73

New member
מנסיונן של חברותי אני יודעת שגם

אם תעשי PGD זה עדיין לא יגלה מומים מסוימים. אאלט תאוריות מסוימות שניסו להסביר אחוז המומים הגדול נקשרו בילדי מבחנה בהן יש צורך בחדירת מעטפת הביצית, להבדיל מהפריה בה יש רק שאיבה והפגשת הביצית עם הזרע. כלומר קודם לתהליך הפרופאזה. (שלב א' בתהליך ההתחלקות של התאים). היה מחקר שניסה לבדוק את הקשר שבין התפתחות לקויה בילדי מבחנה, לכך שמדובר בביציות שנוצרו לאחר גירוי שחלתי. גם הם לא הגיעו למסקנות סופיות בזמנו (כאלו המוסכמות על עולם הרפואה) אני מכירה ילדה שנולדה לאחר טיפולים ממושכים, תוך שנעשתה החדרת הזרע אל תוך הביצית, אשר יש לה חוסר פרופורציה בולט בתווי הפנים, ועם זאת היא בריאה לחלוטין ויש לה IQ מעל הממוצע. (היתה לה בעיה של גמישות יתר במפרקים ועברה פיזיותרפיה שנה שלמה, אולם בעיה תקשורתית וחברתית אין לה, היא 'מסמר הערב' בכל מסגרת חברתית אליה היא הולכת) אצל גיסי במשפחה יש נכות מסוימת ראומטית אשר הודגמה על כרומוזום 15 ומאופיינת בנכות קשה עד מוות אחרי גיל שנה-שנתיים במקרים הקשים של המחלה. מומים מסוג זה תוכלי לדגום בPDG. (מקווה שלא טעיתי במושג, הכוונה להוצאת תא מהעובר בשלב 8 תאים).

למעלה