טרולים

טענות בעייתיות

א) התיאור הדי מכני של התהליך שגרם לטרול להתאבד די מותיר אותנו מגששים באפלה. מה בדיוק גרם ליצור הנורא הזה לשים קץ לחייו? האם נוסח כאן מסר אמיתי, או שמא הטרול פשוט ציית למספרים שהוצגו על איזו קוביה? לא מספיק לומר "השתמשתי על הטרול בריתוק והצעה" זה בערך כמו שאני אגיד עכשיו "אני רוצה להבין מה בדיוק קרה בין הדמות שלך לטרול אז אני משתמש מגלגל (בעולם האמיתי!) קוביית ק100 ומשווה לסכום של מספר שנות הלימוד שלי (17) ואת הציון שלי בשיטות מחקר (92), ואז מבין מה קרה". כשם שגלגול קוביה וחישוב כזה לא יתן לי שום מידע (לעומת פעולה כמו לכתוב הודעה בפורום ולשאול איך וכיצד) כך גם לומר "הדמות שלי השתמשה ב"ריתוק" ו"הצעה"" לא מסביר לנו כלל מדוע הטרול החליט לאסוף את עצמו אל אבותיו. ב) הניגוד בין "מג רב עוצמה" לבין "מפלצת חסרת תבונה" מופיע בספרות ובמשחקים רבים, אבל כאן חשוב לא ליפול למה שאני מכנה "הכשל הכישופי". מהו "הכשל הכישופי"? השימוש בקסם, שמעצם היותו "קסום" ניתן לעצבו בכל צורה ולכל מטרה, לפתרון כל הבעיות במשחק. איך בדיוק לחיצה על כפתור פותחת את הדלת ההיא? קסם. מדוע האיש הזה חי בתוך קופסה מאה שנה? קסם. מה עושים עם דוב הקוב החמוד קנוט שהתבגר והחל לרוץ בברלין ולפרק אנשים? מטילים עליו קסם... האמנם קסמים וכשפים הם הפתרון היחיד? אני אישית מעדיף שלא לעודד שחקנים "לכשף את דרכם החוצה" מתוך בעיות. מדוע? כי אז נוצר לנו מצב שמזכיר את המצב הבעייתי שמופיע בתיאור המכני הקודם - במקום לחשוב ולהציע רעיונות, פשוט "מטילים את הלחש X". זה תקף גם עבור מנחים, שלא פעם מעדיפים להסביר משהו ב"זה קסם" במקום לחשוב עוד כמה צעדים קדימה. אמנם לפעמים קסם יכול להיות ההסבר ה"הגיוני" היחיד, אבל כמו פלפל ומלח, כדאי להשתמש בו במידה ולא לבסס עליו את התפריט כולו. שנית, מה בדיוק הופך "מג רב עוצמה" לרב עוצמה, וכיצד מג רב עוצמה נבדל מסתם מג או ממפלצת חסרת תבונה? האם מדובר בטיבם של לחשיו, בשימוש בו הוא עושה בהם, או במשהו אחר לגמרי כמו מידת השפעתו בחברה? גנדלף הוא "מג רב עוצמה" מוכר וידוע, אבל הקורא חד העין יבחין בוודאי שהוא מטיל הרבה פחות לחשים במשך כל העלילות שטולקין-קשישא טווה עבורו מאשר שהנקלה שבקוסמים של ילדי החוגים המסחריים מטיל בהיתקלות חגדונית אחת עם חדר 10X10 טיפוסי ובו אורק ששומר על פשטידה... מפלצות חסרות בינה יכולות לספק נופך מעניין לעלילה - אני לא זוכר שמובי דיק הידוע גילה אינטיליגנציה כלשהי (ולמעשה הוא גם די נפקד מהספר העוסק בו) וקנוט דוב הקוטב החמוד הוא סלבריטי בקנה המידה של נינט למרות שכישוריו השכליים ככל הנראה תואמים לאלו של המעריצה הממוצעת שלה. אבל אני מסכים עם הנקודה שמפלצות אינן מעניינות במיוחד בהשוואה לאנשים - לאו דווקא מגים רבי עוצמה אלא פשוט אנשים עם מחשבות ושאיפות משלהם. בהתחשב בעובדה שמפלצות פנטזייה רבות הן בסה"כ אנשים עם תחפושת מצחיקה, אני חושב שאפשר להסתדר לא רע גם בלי התחפושת.
 
קנוט../images/Emo99.gif

א)אני הטלתי ריתוק כדי שהטרול לא יתקוף אותי. את ההצעה אני הטלתי כי לפני זה נלחמתי נגד מפלצת חלודה ולא בדיוק נשארו לי נשקים. בעזרת היכולת המיוחדת "הצעה" אתה גורם ליצור לפעול ע"פ הוראותך עד שיצליח בהצלת רצון (10+מתאם הכריזמה של הטרובדור+הרמות בפועל של הטרובדור). אני גרמתי לטרול לחשוב שזאת פעולה הגיונית ביותר לעקור לעצמו את הלב בעזרת טפריו האמטניים. ב)אני כנראה לא היתנסחתי נכון. אני חושב שלהילחם נגד מטיל לחשים זה הרבה יותר כיף מאשר להילחם נגד יצור בלתי תבוני (למשל להילחם נגד מצליף מוח זאת אחת החביות הכפיות ביותר במו"ד).
 

tapas tapas

New member
../images/Emo4.gif

טוב אתה בן 13, בנתיים לפוצץ דרקונים זה החוויה שלך. אני חושב שרוב האנשים בגיל שלך נהנים ממשחק כזה. אבל תחשוב שגם יכול להיות מעניין למצוא הגיון או סיפור מאחורי הפעולות של הדמויות במשחק, ולא פשוט להסתכל על המספרים ולראות את התוצאות של הקוביות. תחשוב למשל, למה שטרול יירצה בכלל להתאבד? אולי טרולים בכלל לא נכנסים לדיכאון? אולי אין להם אינטליגנציה להתאבד? ראית פעם חרק למשל שהתאבד? אני לא יודע בידיוק מה האינטיליגנציה של טרול, אבל תחשוב שיכול להיות מאוד מעניין לחשוב על ההגיון שמאחורי הפעולות של הדמויות במשחק ושל התרחשות העלילה עצמה. פשוט להתעמק בזה, במקום לנסות להספיק להרוג כמה שיותר מפלצות.
 
../images/Emo191.gif

זה לא קשור! הצעה זה כשאתה משטלת למישהו על המחשבות. אני התחלתי לשחק לא מזמן, אני בקושי פיתחתי את המטרות של הדמויות שלי, איך אתה רוצה שאני אנתח מחשבות של יצור חסר תבונה. אם תכניס לטרול תבונה כלשהי אז יהיו לו מטרות, ברגע שיש מטרה, יש תיסכול, במצב של תיסכול רציני יש אנשים (או במקרה הזה טרולים) שמתאבדים. כשאני משחק את ליה נאיילו (הדמות החביבה עלי) אני פועל אך ורק על פי האופי שלה והאינטרים שלה, אני והדמות שלי אלו שני דברים נפרדים לגמרי.
 
חרקים מתאבדים

למעשה, קראתי פעם בספר זאולוגי חשוד כלשהו שאם תכניס לשפירית את קצה-בטנה אל בין מלתעותיה, היא תאכל את עצמה עד לשלב בו היא לא יכולה יותר להתכופף. על אותו עקרון, כישוף השפעה מוחית יכול לשכנע מישהו "לקטוף את הפרח היפה" (לדחוף יד לתוך האש), "לטעום מהאורז המתובל" (לאכול ערימת מסמרים) או "להיפטר מהפטמה השלישית והמכוערת הזו שיש לך" (עם גרזן).
 

tapas tapas

New member
טוב

הם לא ממש מתאבדים, הם פשוט לא מודעים לכך שהם הורגים את עצמם בגלל איזשהיא תגובה עיצבית מסויימת.
 
כנ"ל ההוא שהופנט לקטוף פרחים

אין סיכוי שהוא היה מציית להוראה לשרוף את עצמו, אבל היי, הפרח האדום הזה כל כך יפה!
 

0Pandemonium0

New member
אם כבר, אז יש לי מגדיר פרפרים מעניין שמספק

קצת מידע בהתחלה. בין הדברים המוזכרים גם הומוסקסואליות, נסיונות חטיפה ואונס. בפרפרים!
 

The Evil Rabbit

New member
היי, מגניב ../images/Emo13.gif

די מוריד מהדימוי החביב והתמים שיש לנו על פרפרים, לא?
 
אם הייתי אבא שלך

לא כ"כ היה מפריע לי שאתה קורא על הומוסקסואליות, נסיונות חטיפה ואונס. אבל הייתי מאוד מוטרד מזה שבזמנך הפנוי אתה קורא על פרפרים. בסוף עוד תתחיל לרקוד עם פרח מאחורי האוזן או משהו נורא כזה.
 

0Pandemonium0

New member
האמת שאני אוהב פרפרים, אבל הם לא מועדפים עליי

אולי היית שמח יותר לשמוע שאני פשוט אוהב חרקים באופן כללי. החיה הכי מגניבה על כדור-הארץ, ללא ספק.
 

ogmios

New member
מזכיר לי משהו...

ההומור של PBF פשוט מוצלח כל פעם מחדש.
 

Nihau

New member
אין קשר בים גיל לבין העדפה של סגנון משחק

הוא יכול להיות גם בן 60 ולהנות מלפוצץ דרקונים. רק שבגיל 13 אתה פשוט עוד ילד שנהנה ממשחק קליל ובגיל 60 אתה כבר תהיה גנרל. לא לכולם מתאים משחק עומק כאן ועכשיו. וגם שחקני העומק לא תמיד משחקים באותה רמה של עומק ומה שנחמד לאחד זה מים עמוקים מידי לשני. בקיצור- תן לו להנות בשקט. כשהוא יחליט שבא לו להנות מעוד כמה אלמנטים במשחק הוא ימצא כאן את התשובות המגוונות לנושא.
 
קנוט מעניין יותר מהנק"פ שלו, לא?

א) תנסה לחשוב שנייה מעבר למכניקה. החישובים של 10+מתאם כריזמה+רמות בפועל הם החלק הפחות מעניין. מה שמעניין יותר הוא איזה מין הצעה תגרום לטרול לחשוב שזה דבר הגיוני. ב) לטעמי, לחימה היא רק סוג אחד של אינטראקציה בין דמויות במשחק. בסופו של דבר, מדובר במשחק תפקידים ולא במשחק לחימה. ולחימה היא מעבר למצב בו כל הצדדים עומדים במקום מסודר ומנסים להרביץ אחד לשני. אם ניקח את הדוגמא של "לגרום למישהו לעשות משהו" ו"מאבק נגד מג רב עוצמה", זה מזכיר לי משהו מאוד מעניין ששחקן שלי עשה פעם. הדמות שלו הייתה מסוכסכת קשות עם מכשף רב עוצמה כלשהו, והנ"ל די הבהיר לו שיום יבוא והם יפגשו לדו-קרב. מכיוון שהד"ש (דמות שחקן) ידע שהתנגשות חזיתית עם אותו מכשף נורא תיגמר בתוצאות לא נעימות עבורו, הוא החליט לנקוט בגישה עקיפה, והחל לשלוח לו מכתבים בהם הוא לועג לחוסר התוחלת של חייו הארוכים ומלאי האלימות של אותו מכשף נורא. הוא לא גלגל קוביה+רמת כשרון כתיבה+דרגה בפועל אלא ישב ובאמת כתב מכתבים כאלה והראה לי אותם. המכתבים באמת היו נוראיים ומדכאים ועירערו את בטחונו העצמי המופרז של אותו מכשף אימתני, ששקע במרה שחורה. השילוב של כך עם מספר כשלונות של מזימותיו הובילו אותו בסופו של דבר, מקץ כמה חודשים ארוכים בזמן משחק, לשליחת יד בנפשו. מה כל כך מעניין כאן? השחקן לא סתם גילגל קוביות עבור הדמות שלו, אלא שלח אותה לבצע מחקר מעמיק ולאסוף מידע שאיפשר לו לגלות מהן נקודות החולשה הפסיכולוגיות של אותו מכשף (היעדר דור המשך, תחושת חוסר-הישג, התמכרות לקנוניות עלובות) - את המידע הגולמי הוא מצא בכתבים ובעדויות של גורמים שונים בעולם המשחק, ועל בסיס כך החליט לנסות להכות בנקודות התורפה הללו - שוב, בלי לגלגל אפילו קוביה אחת.
 
אבל אלו כבר ההחלטות של הDM לקבוע איך

דברים עובדים במשחק. ולפני השה"מ שהריץ את ההרפתקה עם הטרול המדובר אהיתי בקבוצה אחרת שבה כמו שאמרת, צריך להיתאמץ קצת יותר (עדיין יש לי סיוטים מנאומי התוחכה שאהיתי צריך לכתוב בשביל הכהן\טרובדור\מטיף שהיה לי...).
 

The Evil Rabbit

New member
זה אפילו לא הגיוני מבחינה מכאנית.

הלחש "הצעה" לא יכול לגרום למישהו לעשות משהו שנוגד את העקרונות הבסיסיים שלו. [למשל, לגרום לצמחוני לאכול בשר] ואני מאמין שלחיות היה אחד מהעקרונות הבסיסיים של אותו טרול >.>
 
למעלה