טרולים

JuffoWup

New member
טרולים

כל השרשורים והמלחמות גרמו לי לפתוח פתיל חדש שקשור באמת למשחקי תפקידים! והפעם- טרולים, דעות, תמונות, סיפורים, מה שתרצו! אני תמיד ציירתי בעיניים טרולים כיצורים גמלוניים, רזים מאוד (חילוף חומרים מהיר של ההתחדשות גרם לי לחשוב שהטרול יהיה מאוד רזה ומאוד רעב כל הזמן) וידיים שמדלדלות עד הרצפה, אף מעוקל ושניים חדות ועור גומי צמיגי. זאת הייתה התמונה שהייתה לי בראש. באופן עקרוני תמיד מקמתי טרולים בהרפתקאות שלי בכל מיני מצבים קצת קומיים ופחות בקרבות אפיים, לא יודע- אני פשוט מחבב את היצורים האלה... אז איזה זכרונות יש לכם מטרולים?

DDN

New member
הזכרון הראשון שלי מטרולים הוא

מטוב טוב הגמד. איכשהו הטרולים שלו נשארו איתי לאורך שנים. אחרי זה אומרים לי שהבובות הקטנות והחמודות הן טרולים - לא קיבלתי. את הטרול במשחק D&D (משחק המכונה) - בהחלט קיבלתי, הוא היה מאיים כראוי להיות טרול, אבל רחוק מלהיות הטרול המסכן והעלוב של "טוב טוב". הטרול הפרוותי מ"וילו" בכלל היה לי מוזר, כיום זה מזכיר לי את רב בם מאנדרומדה. כמובן, שהטרול בסרט "שר הטבעות" היה משהו עוד יותר רחוק מזה.. . . . אני מעולם לא חיבבתי את הטרולים, אני מעדיף עוגרים.

אם כבר עוגרים

אז "עוג" הוא חתיכת הברקה תרגומית מעולה. ברצינות. מצד שני, אני מת לדעת מי כל היצורים שתורגמו ב"מכשפת השלג" ל"ציפודים" ו"ננשדים" (והיה גם "איש הציפושד")...

0Pandemonium0

New member
אני תמיד חשבתי עליהם דווקא כשמנים ומגושמים

מאוד. בשאר הפרטים הם די דומים לשלך.

Nihau

New member
מעולם לא פגשתי טרול במ"ת אבל ראיתי פיסלונים

מסתבר שבארצות קפואות במיוחד (נורווגיה למשל) טרולים פיתחו שיער עבות וגוף קטן מאוד ומוצק מאוד. ומזג נוח למדי, אולי בגלל שהם ישנים כמו שצריך 9 חודשים בשנה.

tapas tapas

New member
זה לא בדיוק נכון.

הייתי בנורווגיה וראיתי גם פסלי טרולים ענקיים. יש להם מנהג בנורווגיה שמטיילים בכל מיני מקומות, אז בונים "גלעד" קטן של אבנים כדי להרחיק את הטרולים. כלומר, מטיילים לוקחים אבנים קטנות ושמים אותם אחת על השנייה. וגם כשנופלים אבנים לפעמים כשמטיילים באזורים עם הרים או צוקים, אז זה כאילו הטרולים הם שזורקים אותם. וגם ראיתי שאבא מרים את הילדה הקטנה שלו אל הפסל והיא מגרדת לטרול את האף הארוך שלו. הנורווגים האלה משועממים בטרוף.

תזכירי לי

לנסות לצלם את התמונה של הטרולים מהספר "רוניה בת השודד" כפי שאויירו ע"י האמן השבדי אילון ויקלנד. הם נראים שם קצת כמו גזרים שעירים ושמנים עם עיניים גדולות, ומוצגים כעוסקים בריקוד.

הבטחתי ולכן אקיים

הטרולים המרקדים פרי עטו (או עפרונו) של אילון ויקלנד, ב"רוניה בת השודד", ספר המופת שכתבה אסטריד לינדגרן זצוק"ל.

רמשטיין

New member
הם נראים כמו משהו מד"ר סוס ")

בנאדם, אתה חייב דחוף ללמוד לפוטושופ או איפה הכפתור של השינוי רזולוציה במצלמה שלך ")וכמוני כמוך מבחינת היסטוריה של טרולים (טובטוב וכו'...)אבל לא אומרים "עוגים"?ואגב, עוגיפלצת, הוא עוג?ועוג אאל"ט בא מעוג מלך הבשן התנ"כי שנאמר עליו שהיה רם ונישא או משהו בדומהwith a big fucking mace

Serpent Axis

New member
יש מצב שציטטת באופן שגוי את "דוגמה"?

לא זוכר את זה מדויק אבל משהו כמו: "You were martyred?" the 13th apostale: "you could say that... another way to put it would be that I was crushed by big fucking rocks"

BluePrint

New member
סרט מומלץ: Beowulf & Grendel.

עיבוד חדש לסיפור הקלאסי, ובתפקיד הראשי: טרול. (לא זוכר אם נורווגי) בתפקיד בן האנוש: ג'רארד באטלר. (בשריון מלא וכרס קטנה, להבדיל...)

זה הסרט החדש שעושים עכשיו?

כי אני זוכר שראיתי פעם סרט בשם "ביאוולף" שהיה במין אווירת מקס-הלוחם-בדרכים עם כריסטופר לאמבר (ההוא ששיחק את "איש הנצח" ושיש לו פחות הבעות פנים מלאלייז'ה ווד)... ואם זה סרט חדש שעוד לא יצא לאקרנים, איך בדיוק אפשר להמליץ עליו כבר? ביאוולף המקורי, אגב, התעסק עם מפלצות שמייצגות את ארבעת היסודות - הוא פוצץ במכות את גרנדל (מזוהה עם אדמה, למרות שאין שום תיאור ברור שלו) וגרנדל רץ להוציא גימלים אצל אמא שלו מפלצת המים (מזוהה עם מים, DUH). ביאוולף הלך אל משכנה של מפלצת המים, גמז לה את הצורה ובאותה הזדמנות ביצע וידוא הריגה בגרנדל הפצוע. היום היו שולחים אותו להישפט בהאג, אבל בסקנדינביה הקדומה זה עזר לו להפוך בסוף למלך. בערוב ימיו, הוא היה צריך לטפל גם בדרקון שהופיע בטבלת ההיתקלויות האקראית של נורבגיה או משהו כזה (דרקון = אש+אוויר) וחיסל גם אותו, אבל קצת מת בתהליך. מצד שני, זה עדיף מאשר להזדקן ולאבד את כל השיניים שלך בעידן בו עוד לא המציאו את הגרבר. הערות סיום: מקריאה לפני פרסום ניתן לראות כי ההודעה מעליבה את השחקנים כיסטופר לאמבר ואלייז'ה ווד ומכאן גם את מעריציהם, את ארבעת היסודות האריסטוטליים, את תושבי סקנדינביה בכלל ואת העם הנורבגי האציל בפרט. ליקוט זה של פרטים מעליבים וריכוזם ברשימה נפרדת נעשה כשירות לציבור ולטובת אנשים שנעלבים מההודעות שלי אבל לא יכולים להצביע על איזה חלק בדיוק.

BluePrint

New member
לא, זה החדש פחות שעשו כבר.

עליו אני ממליץ כיוון שראיתי אותו כבר: http://www.imdb.com/title/tt0402057 ואיך אפשר לבלבל בין כריסטופר לאמברט לג'רארד באטלר?

יש תרגום עברי של השיר המקורי

שמסתובב בתוך מין ספר אדום כזה שנקרא "אנתלוגיה לספרות ימי הביניים" שכולל גם כמה קטעים על אבירי השולחן העגול וגרסה מקוצרת של אל-סיד. יש שם גם דברים קצת פחות אביריים, כמו קטעים מהוידויים של אוגוסטינוס (שלפני שנהיה אחד מאבות הכנסייה היה הערס הכי גדול במה שהיום זה תוניס ומרוקו) וסיפורו הדרמטי של פייר אבילאר, שהתאהב בתלמידתו אלואיז ועשה איתה כל מיני דברים (בין היתר הוא מציין שבסמכותו היה להעניש אותה, וכדי להלחם בתאוותו אליה הוא היה מכה אותה, אבל אז הם גילו שזה דווקא מדליק את שניהם עוד יותר). אילו אבילאר היה חי היום הוא היה נשלח לעבודות שירות בחוות סוסים, אבל אז היו ימים אחרים ובני משפחתה של אלואיז פתרו את הבעיה בכך שפרצו לחדרו באישון-לילה וסירסו אותו. בסופו של דבר אבילאר הלך להיות כומר באיזה חור נידח באנגליה (שם שוב האשימו אותו במעשים מיניים שטכנית כבר לא יכל לבצע עקב היעדר אשכים) ואלואיז הפכה לנזירה, והם החליפו ביניהם מכתבי אהבה קורעי-לב שהשפיעו רבות על הספרות הרומנטית בשנים הבאות ואת טביעות אצבעותיהם הדביקות ניתן כנראה לראות בטלנובלות זולות במיוחד בימינו.

יש לי תמונה של יצורים דומים

היצורים שהעלית מוזכרים ב"רוניה בת השודד" כ"חומפניסים עכוזנים" (נשבע לכם שלא אני המצאתי את השם הזה!) - אין לי מושג איך קראו להם במקור השבדי...

הטרולים כפי שזכרתי אותם.

אני תמיד חשבתי על טרולים בצורה בה ראיתי אותם לראשונה - כפי שהם הופיעו בסרט מצוייר שהוצג פעם בערוץ הראשון ונקרא "הגמדונים" - אאל"ט זה היה עם אותן דמויות בדיוק כמו ב"טוב-טוב הגמד" רק עם גרפיקה מושקעת יותר (ולטרולים היה שם גם תינוק-טרול מכוער מאוד). לכן קצת הופתעתי מטרול המו"ד שתואר בדיוק ההיפך - רזה ודמוי גומי במקום שמן עם זקן בכל מיני מקומות לא-סבירים בגוף. טרול המו"ד הירוק ובעל יכולת ההתחדשות, אגב, מבוסס על הטרול מהספר "שלושה לבבות ושלושה אריות" של פול אנדרסון. דווקא האופן בו תואר העוג במו"ד דמה בעיני יותר לטרול כפי שחשבתי עליו.

DIDGIN

New member
חיצונית זה דומה לתמונה בראש שלי.

בהשראת המשתמשת Nihau ניסיתי לחשוב על כל "מפלצת" בתור חיה שתופסת נישה במערכת אקולוגית, ובאופן כללי לתת הסברים שישמעו הגיוניים להמצאותם של יצורים במקומות בהם אני מעוניין שיימצאו. לקחתי במערכה שלי את רעיון ההתחדשות של טרול, והחלטתי שטרול הוא בעצם יצור שמתרבה ע"י הנצה. חלק גוף שתחתוך מטרול יכול, בהנחה שיסופקו לו חומרי מזון, לגדול לטרול שלם. בהשראת העור הירוק ומכוסה הצימחייה שיש לטרולי ביצות בתמונות החלטתי שהוא מייצר חלק מחומרי המזון שהוא צריך בעצמו או בעזרת סימביוט. היה לדמויות שלי מפגש קצר על טרולים ביערות הגשם שמהווים את מקום מחייתם הטבעי, אבל זו קצת הכנה לרעיון אחר שהיה לי. בעוד כמה חודשים כמה דמויות כנראה ימצאו את עצמן באחוזה בה מתגורר אלכימאי שלא נותן לדברים כמו מוסר לעבוד בפני המחקרים שלו. באחד החדרים במעבדה הם יגלו טרול כלוא בכלוב צר ממידותיו (שמאלץ אותו לשבת כפוף עם רגליים מקופלות כל הזמן. מסתבר שאלכימאי כל הזמן כורת לו איברים על מנת להשיג את השפעת ההתחדשות למחקר שלו וכמובן שהם גדלים בחזרה כל הזמן והסבל של הטרול לא נגמר. זו אמורה להיות ראיה נוספת לרשעותו של האלכימאי ונקודת מבט שונה קצת על מי האדם ומי המפלצת.

עם כל כמה שטרולים הם מאיימים ומפחידים

הם עלובים למדי. אני לא בא פה כדי להשוויץ אבל הדמות שלי (ליה נאיילו אלפית טרובדורית2\עזת להב1) גרמה לטרול להיתאבד בעזרת "ריתוק" ו"הצעה". אני באופן אישי מעדיף רב מגים רבי עוצמה על מפלצות (שלרוב) חסרות תבונה.

למעלה