טרוולרס צ'קס בארה"ב?

אווז82

New member
טרוולרס צ'קס בארה"ב?

שלום לכולם, אני מעוניין לדעת מה הזמינות של מקומות שניתן להמיר בהם המחאות נוסעים בארה"ב, מחוץ לערים, מכיוון שאני מתכנן טיול בפארקים הלאומיים, אני יכול למצוא את עצמי בלי כסף? כמובן שאני לא רוצה להסתובב עלי עם סכומים גדולים.. אולי עדיף לי לקחת כרטיס אשראי ולהתמודד עם העמלות? תודה מראש!

nitsansh

New member
לא צריך להמיר אותם...

בהנחה שתקנה צ'קים בדולרים אמריקאיים... אתה יכול לשלם בהם כמו צ'ק רגיל... כל מקום שיקבל צ'קים אישיים בטח יקבל גם טרוולרס צ'קס, שבטוח שיש להם כיסוי...

ofer b

New member
טיפ

רק למקרה שאתה לא יודע... כניסה לפארקים הלאומיים עולה 10$ ויותר (ככה זה היה לפני שנתיים כשאני הייתי שם) למספר ימים. אתה יכול לקנות (בכל אחד מהפארקים) כרטיס כניסה שעולה 50 דולר ואז אתה יכול להכנס במשך שנה שלמה לכמה פארקים שאתה רוצה. ככה שאם אתה מתכנן לטייל ביותר מ3 פארקים זה משתלם מאוד! הכרטיס מאפשר לך ולכל יושבי הרכב שאתה נמצא בו להכנס בחינם. אגב, באיזה פארקים אתה מתכוון לטייל? תהנה! עופר

אווז82

New member
תודה ו..

תודה על התגובות! למרות שנראה לי שלא יקבלו המחאות נוסעים כהמחאות רגילות הרי כדי לפדות אותן הפקיד צריך לראות אותי חותם... חוץ מזה כמובן שכרטיס אשראי יהיה, גם אם רק למצבי חרום השאלה היא האם יש איפה להחליף את ההמחאות או שאני יכול למצוא את עצמי עם המון כסף על הנייר ובלי איפה להפוך אותו למזומן? עופר - תודה על הטיפ (כבר שמעתי עליו, אומנם תלמיד אבל לומד מהר..) אני מתכוון להתחיל בהרי הרוקי ומשם להמשיך לצפון מערב ועל החוף המערבי ככל שהכסף והזמן יאפשרו (ילוסטון, אולימפיק, רדווד ועוד ועוד...) אם יש לך עוד עצות או רעיונות אשמח לשמוע גם במסרים ושוב תודה והמשך יום שמח!

sela v

New member
אז ככה

אני החלפתי איפה שהיה אפשר, נדמה לי שגם יותר זול לקנות המחאות נוסעים מאשר מזומן בבנק בארץ ובארהב החלפתי איפה שאפשר, למשל באכסניות או בכל מקום אחר. נראה לי שגם בכניסה לפארקים יסכימו, כאמצעי חירום תמיד כדאי שיהיה כרטיס אשראי.

אווז82

New member
ואם כבר אחנו כאן אז עוד שאלה

נאמר לי שארצות הברית דורשים שיהיה ברשותך דרכון ממוחשב (???) כזה שהמחשבים שלהם קוראים.. הדרכון בתוקף שלי הוצא לפני שנה וחצי בערך והדרכון שעליו הויזה הוא הרבה יותר ישן (עשר שנים ככה) האם יש אמת בשמועה ואם כן מה זה אומר??

אווז82

New member
הדרכון שבתוקף..

הוצא באוקטובר 2004 והדרכון שעליו הויזה הוצא ביולי 1995 האם יש לכך משמעות בהקשר לדרכון שניתן לקרוא ע"י מחשב? (או ששוב זו שמועה מרשעת?)

nitsansh

New member
מתי הוצאה הויזה??

אם לפני יותר מ-10 שנים היא כנראה כבר לא בתוקף. הדרכון שלי הונפק ב-2001 ויש בו את הקוד הממוחשב הזה... מן הסתם בדרכון החדש שלך גם יש... אם הויזה שלך בתוקף אתה צריך לקחת גם את הדרכון החדש וגם את הישן עם הויזה... אם הויזה לא בתוקף תצטרך להגיש בקשה חדשה...

Amoureuse

New member
המחאות נוסעים - הכי זול בדואר

אכן יותר זול ממזומן, והדואר הרבה יותר זול מאשר בבנק לא כל סניף של הדואר מוכר אותן (אבל יש הרבה מאד, זה מאד נוח). כדאי לבדוק באתר של רשות הדואר.

SPnage

New member
לא תמיד

בבנק הדואר אין עמלות על קניית המחאות, אך שער הדואר שם נמוך יותר ממה שנותנים בבנקים. אם קונים כמות גדולה או שיש אפשרות לקבל הנחה בעמלות בבנק, כדאי לבדוק קודם איפה יותר זול לפני שרצים לקנות.

אווז82

New member
ואם אני מביא

דולרים שכבר ברשותי לבנק הדואר במטרה להחליף אותם להמחאות נוסעים? עדיין אין עמלות? זה נשמע מוזר..

SPnage

New member
כמו שאמרתי

אין עמלות, אבל זה מתבטא בכך שהשער יותר גרוע, ולכן העמלה בעצם נחבאת בעלות הקנייה. אני לא בטוח אם הם מוכנים לקבל דולרים, תברר את זה מולם.

Amoureuse

New member
שער העברות והמחאות כמו בבנק

ובבנק יש עמלות המרת מט"ח + 1% דמי ביטוח של טרוולר צ'קס בדואר רק השער עצמו קשה לי להאמין שניתן להשיג בבנק את התנאים של הדואר, אבל כמובן, תמיד שווה להרים טלפון ולשאול. הדואר למיטב ידיעתי לא סוחר ב-$ מזומן אז סביר שהוא לא יקח דולרים תמורת ההמחאות. אבל גם את זה קל לברר במודיעין דואר, הם מאד אדיבים בטלפון.

SPnage

New member
פעם אחרונה שבדקתי את זה

יצא שבלי עמלות של הבנק, הבנק נתן שער יותר טוב. לא יודע איזה עמלות לוקחים לך, אבל בבנק שלי היתה רק עמלה אחת על קניית הטרוולים. כיוון שיש לי פטור מעמלת קניית טרוולים/מט"ח יצא שלא שימתי עמלה והשער היה טוב יותר מזה שבבנק הדואר.

sela v

New member
מה שיקרה

אם תבוא לבנק או לדואר עם דולרים ותרצה להמיר את זה להמחאות נוסעים אז מה שיקרה שקודם ימירו את זה לשקלים, ואח"כ ימירו את זה לדולרים לשער המחאות ככה שתפסיד פעמיים.

אווז82

New member
תודה רבה! אבל..

אני לא רוצה להיות קטנוני אבל שאלתי עוד שאלה איפשהו באמצע השירשור, אולי כי אני לא כ"כ בקיא בכללי השירשור אז לא ענו לי.. אולי בכל זאת מישהו יודע.. וכמובן, המון המון תודה לכל העונים, ממש שירות אדיב פה

natyh

New member
תחליף

מדולרים לטרבלים בארה"ב ותחסוך לעצמך את העמלה המפולפלת שיקחו הבנקים פה לעצמם . כנס שם לתומס קוק או סיטי בנק וסגור ענין , ולא תצטרך להתעסק עם השירות הבעיתי שנותן אמריקן אקספרס לישראלים .

למעלה