טרה טוסקנה

גידי42

New member
טרה טוסקנה

בטרה טוסקנה, המסעדה המדהימה ביפו, מתארח שף איטלקי שהיה תלמידו של אחד מגדולי השפים באיטליה, ונחשב בזכות עצמו לשף בעל מוניטין, לארוחות גורמה. אוהבי האוכל האיטלקי ולמי שזכה להתענג עליו בטוסקנה מומלץ לרוץ. חוץ מזה הם עורכים שם קורס בישול מאד יוקרתי שעולה 2000 ש"ח ל-4 מפגשים. ליטי מה דעתך לארגן הרשמה מאורגנת לחברי הפורום על מנת שנלמד לענג את ב"ז בארוחת גורמה רומנטית?

wan

New member
לכ מי שאין 2000 שקל אני מציעה...

לבוא לכאן ." להונג באו ריבר" שהוא יריד שנתי . כל שנה בראש השנה הסיני מקימים אוהל ענק או שניים עצומים . ובהם אוכל נהדר היישר מסין מביאים את השפים מסין . ודוכני מזכרות. אך האטרקציה השנה היא פסל עצום של האל לו. luo והוא האל שאחראי על הכסף ההצחלה והשיגשוג. השנה העמידו כזה פסל במרכז היריד. והאטרקציה היא שבכל שעה הוא פותח את כך ידו ומפזר גזרי נייר שעליהם מוטבעים מספרים. מספרים אלו משמשים את המקומיים למילוי הלוטו שניקרא פה "4d". וכך מצטופפים להם עשרות אנשים בכל פעם עם מטריות כי יורד גגשם כל הזמן בעונה זו . ומחכים . אבל עד שהוא פותח את היד . הם בינתיים זוללים מכל הבא ליד. יש דים סאם נהדרים, אטריות שמכינים במקום ועוד. קיטשי אבל נחמד. וציבעוני. השנה היא שנת העז, ויש כאלה המון מסביב בגן הזה. בכל שנה הפסל משתנה. פעם זה היה אלת הרחמים . שהיא אל בדמות אישה. ואליה נשים מתפללות להולדת ילדים. אז אולי כדא
י לנסות לעמוד שם... אני לא היצלחתי להידחף לכן לא אוכל להשתתף בסדנה...
יום ניפלא לכולם

wan

New member
הנה האל לו בכבודו ובעצמו ..........

רק כדי להמחיש את גובהו כשעומדים למרגלותיו מגיעים בקושי לדמוית הקנות מתחתיו

liti

New member
../images/Emo10.gif נראה לי שפיספסנו

היתה כתבה עליו אתמול בגיא פינס ונראה כי הקורס כבר בשלבים מתקדמים, אבל על הפעם הבאה יש על מה לדבר, כמובן בתנאי שאמצא ספונסר עבורי. אולי אני אקפוץ לסינגפור לבקר את WAN, אם יהיה לי מזל אולי אזכה בלוטו. בשביל זה אני מוכנה אפילו להשתחוות בפני אל השיגשוג. מה דעתך WAN, זה יעזור?

wan

New member
או לפני קוואנין הלא היא אלת הרחמים:

wan

New member
ליטי או מי שיודע....

איך קוראים לשף? כי אני זכיתי מס פעמים להשתתף פה בסדנאות בישול שמלון הילטון סינגפור נהג לארגן. ואז הוזמנו גדלי השפים בעולם לבשל פה ממטעמי המסעדה שלהם במשך חודש ימים. ואנחנו חברי המועדון זכינו לסדנה. הסדנאות היו בלתי נישכחות . בעיקר בגלל הטיפים. שלא לדבר על האוכל שהוגש. אשמח לדעת את שם השף. בבקשה

liti

New member
הנה, מצאתי-

השף הוא פאולו לאפריאורי, שף המלון "לה צ'רטוזה די מג'יאנו" שבסיינה. מכירה? נשמח לשמוע על הסדנא (אם לא יצא לנו להשתתף, נתנחם בזה...)

גידי42

New member
הקורס

גם אני ראיתי את הכתבה בגיא (היי גיא...ערב טוב) פינס. אבל הקורס לא קשור לשף מחו"ל אלא הם עושים אותו על בסיס קבוע.

תאמין לי שלא צריך קורס

מספיק ספר בישול וכישרון כמו שלי... (קצת מתלהב מצידי אבל המשפחה מתה על האוכל שלי) לבשל זה לא תורה מסיני ולא שיעור פיזיקה צריך לאהוב לבשל ולעבוד לפי ההוראות וזה הכול

למעלה