טרגדיה בצרפת

Woking

New member

בקר12

New member
הנוסח של קתרין אשטון בעזה בוודאי ירצה אותך

כשדיברה על "כל" הטרגדיות של הרג ילדים.

בהודעה החדשה נכתב כי אשטון אמרה אתמול: "כאשר אנחנו חושבים על מה שקרה בטולוז, אנחנו זוכרים מה קרה בנורבגיה בשנה שעברה, אנחנו יודעים מה קורה בסוריה, אנחנו רואים את זה קורה בשדרות, בעזה ובאזורים אחרים בעולם, אנחנו חושבים על ילדים וצעירים שמאבדים את חייהם".

tch111

New member
אני לא בטוח שהיא הזכירה את שדרות,

אני לא חושב שהיא בכלל שמעה על המקום הזה.

אולי אני טועה, אך הנה ציטוט של דבריה שמצאתי באחת התגובות ב NRG

Speaking in Brussels at a meeting with Palestinian youth, Ashton said that ''When we think about what happened today in Toulouse, we remember what happened in Norway last year, we know what is happening in Syria, and we see what is happening in Gaza and other places - we remember young people and children who lose their lives,'' she said

בקר12

New member
היא באמת לא הזכירה במקור אלא הוסיפו את זה אחר

כך בעריכה אבל המצחיק הוא שזה בכלל לא הפואנטה עליה יצא הקצף ובצדק.
מה פתאום היא מעלה באותו קונטקסט רצח בכוונה תחילה של ילדים יהודים עם נפגעים נלווים לפעילות מלחמתית (עזה).
מעניין שהיא לא מציינת ילדים כנפגעים נלווים באפגאניסטאן או פקיסטאן כתוצאה מהפעילות הצבאית האמריקאית או הבריטית.

tch111

New member
היא ידועה בדעותיה האנטי ישראליות

כך שאיני מופתע.

ואצלנו, 1250 ק"מ מטולוז

דפקה השכנה בדלת.
בעלי פתח, מחייך.
השכנה אמרה שהיא מצטערת ושאלה אם אנחנו עצובים.
עצובים? תהה האיש, למה שנהיה עצובים?8-*
אחרי כמה שניות הוא הבין, השכנה באה לעשות ניחום אבלים...

מסתבר שגם הגויים חושבים שכל ישראל ערבים זה לזה.
;-)

(במחשבה לאחור, מעניין שעל הטילים בישראל לא קיבלנו יחס, ממש מעליב!)

robertson

New member
1220 ק"מ מטולוז, התקשרה אלי חברה להביע את

תנחומיה. ואני אפילו לא גרה בצרפת.

mic26

New member
מעניין לכמה זוויות שונות ומשונות השרשור הזה

התקדם. האמת היא שקצת חבל לי, כי כן יש כאן משהו שדווקא יכול לעניין אנשים מהפורום, או במלים אחרות, מה שקרה נגע בי. אז להגיב? לא להגיב כדי שלא ילגלגו עלי או אולי גם לא יגיבו כי יותר משעשע להתווכח ולצחוק?
טוב, אני אגיב. הרצח הזה זרק אותי באחת לימי הפיגועים בארץ והצורך להרים מיד טלפון למי שגר בעיר שנפגעה, ולבדוק שהכל בסדר. ואכן, טלפון לידיד אישר שההורים שלו עובדים באותו בית ספר ושאף אחד מבני משפחתו לא נפגע, אבל הוא הכיר את ההרוגים והוא שם, וכולם בקהילה פוחדים לצאת מהבתים עכשיו. באותו היום טיילנו בבורדו והיינו קצת מנותקים, אבל ישבנו לאכול באיזו מסעדה ששידרה חדשות ללא הפסק. עברנו ברחוב של בית הכנסת בעיר והבנו למה חונה שם ניידת משטרה. אחר כך ראינו מכוניות מלאות בחרדים וכן גם היה ברור לאן הם נוסעים. והלב מתכווץ וכבד כי החיים כאן גם נותנים לנו סוג של בריחה מכל זה, והנה זה בכל הכותרות ונושא שיחה עיקרי...
אלה המחשבות שעברו לי בראש מתחילת האירועים:
1. ברור שזה ערבי שביצע את הירי, ועכשיו הגזענית האיומה מרין לה-פן תקבל עוד קולות ותתחזק.
2. נורו גם חיילים קודם לכן, זה בגלל ההתנגדות למה שצבא המערב עושה בעירק ובמקומות נוספים, בטח בלי קשר לזה שהם מוסלמים.
3. הזמנה לתפילה בבית הכנסת ביום שני בערב? תודה על ההזמנה. אולי פעם אחרת.
4. נאו-נאצים? או. ככה מרין לה-פן תקבל פחות קולות.
5. אם זה היה בארץ היו כבר תופסים אותו אחרי הירי הראשון. מה שבטוח, הוא לא היה מצליח לברוח ככה. בטח הוא כבר באיזו מדינה שכנה.
6. אל-קעידה. שיט. מרין לה-פן בכל זאת תקבל יותר קולות.

tch111

New member
הסתיגות לגבי סעיף מס' 5

כנראה שלא שמעת חדשות, הרוצח המתועב מכותר בבית דירות במרחק של כ 3 ק"מ ממקום האירוע.
ומעניין לעניין, אולם באותו עניין, רבות אנחנו שומעים על תלונות של בידוק ביחוני, אולי קצת משפיל, של ערבים בנמל התעופה בן גוריון, האם לדעתך זה מוצדק???
לדעתי מוצדק, אם כל הצער שנפגעים גם אנשים ישרים, לא כל המוסלמים הם טרוריסטים, אולם רוב הטרוריסטים הם מוסלמים.

mic26

New member
תארתי את תהליך החשיבה שלי

ובסעיף 6 כתבתי אל קעידה, אומרים שהמחבל אמר שהוא פעל מטעמם.

Woking

New member
הדבר היחיד שלא הבנתי

זה אם מארי-לה-פן זה טוב ליהודים או רע ליהודים? מצד אחת היא (אאל"ט זאת הבת של, או שאני לא מעודכן) אנטישמית. מצד שני היא שונאת יהודים. בטח שאחרי הרצח הזה היא תצטרך להוריד את הטונים האנטישמים ולהגביר את האש האנטי-אסלאמו-ערבית. אז זה טוב להיהודים או רע ליהודים?

אני נחרד מהמהירות שמעשי זוועה כאלו מומרים לספקולציות בשוק ההון הפוליטי, ואין מערכת זריזה יותר מאשר מכונת התעמולה הישראלית לסחוט כל טיפת רווח מכל טיפת "דם יהודי" (עוד צירוף מבחיל).

mic26

New member
עשיתי לעצמי הנחה

ולא קראתי חדשות היום.
אבל דווקא די התרשמתי מכך שבהתחלה, כשזה רק קרה, בכל הראיונות נציגי הקהילה היהודית וגם נציגים ישראלים התאפקו ולא ישר קפצו וקראו "אנטישמיות". אחר כך כן נשמעו יותר ויותר קולות כאלה, אבל ההתחלה היתה מאוד מאופקת ומכובדת.
מרין לה-פן זה לא טוב לעולם באופן כללי. יש מצב שהיא כן טובה ליהודים, כי היום הרי כולם שונאים את המוסלמים, שמוגדרים על ידיה כהכי בעייתיים, ולהם צריך למצוא פתרון. היהודים, לעניות דעתי, לא זקוקים לפתרון כבר הרבה זמן. הם נחשבים לכאלה שעובדים, לחלק מהאוכלוסייה הצרפתית. הם מדברים צרפתית, לא סובלים מעוני, הולכים לבתי ספר וכו'. בקיצור, אני חושבת שהיא לא ממש נשמעה אומרת אמירות אנטישמיות בציבור, ובזה היא שונה מאבא שלה. היא מנסה מאוד להתחבב על היהודים, להיות פרטנרית שלהם בשנאת מוסלמים למשל. היא מאוד ניסתה להגיע לארץ ולהיפגש עם פוליטיקאים אבל לא רצו אותה שם. אני אפילו חושבת שרוב היהודים בצרפת לא ממש סולדים ממנה. חלקם גם שוקלים להצביע עבורה, במיוחד אחרי מפח הנפש שהם חוו מסרקוזי שהעז לצאת נגד נתניהו. (השמאל יותר מידי פרו-ערבי בשבילם).

Woking

New member
זאת מגמה מוכרת

הרבה אירגונים ימניים קיצונים כבר גילו שאין שום מיילג' באנטישמיות, וזה רק מביא לעימות עם הלובי היהודי. לעומת זאת שנאת מוסלמים זה כבר הבון-טון. ומהמדרין טורחים לצרף לשורתיהם תומכים חובשי כיפה ומניפי דגל כחול-לבן. קודם כל זאת תעודת ההכשר הכי טובה בעולם ש"אני לא גזעני" ,כי "כמה מחברי הטובים ביותר הם יהודים". שנית, אותה מכונת תעמולה שמגוייסת להגן על הדם היהודי, מתגייסת באחת להפטר מה"סכנה המוסלמית". תמונות להמחשה: https://www.google.co.uk/search?q=E...VF8Ww0QXJs4SdCQ&ved=0CDgQsAQ&biw=1920&bih=891. הטלית והצלב של סט' ג'ורג' ממש חברים מהזבל.

מעניין שראש ממשלת היהודים, שמודאג מאוד מזה ש"התעמולה האנטישמית והאנטי-ישראלית מעודדת פעולות דוגמת הירי בטולוז", לא מודאג מזה שדגל ישראל מעודד ירי על מוסלמים. כנראה שבעיניו זה collateral damage של המלחמה בטרור. בדיוק כמו הילדים בעזה. את זה שאחד החיילים הצרפתים שנרצחו השאיר אחריו אלמנה עם תינוק בבטן לא ממש מדגדג את המוסר היהודי המפותח שלו.

בכל מקרה, אני לא מכיר את הדיון הציבורי בצרפת, אבל בבריטניה הוא קצת יותר בוגר. אירועים כאלו ואפילו חמורים יותר, לא ממש משפיעים בצורה מהותית. מי שתומך באירגונים ימנים קיצונים יתמוך בהם בכל מקרה, ומי שסולד מהם יודע, שהפתרון לשנאה ואלימות הוא לא בעוד שנאה ואלימות אלא בהדברות.

היחידי שכנראה מרוויח מהטרגדיה הזאת הוא סרקוזי, בגלל שזה מאפשר לו להראות כשהוא שולט בעניינים, אבל זה היה נכון לכל משבר, ולא קשור ספציפית לרקע הגזעני של האירועים האחרונים.

tch111

New member
יכול להיות שאתה "צודק"

כל הרצח ה"מפוברק" הזה הוא כנראה פרובוקציה של שני ראשי שלטון "מושחתים" סרקוזי/ביבי.

tomi32

New member
משעשע לראות איך הבריטים רואים את עצמם

ספר לאלפי האפגנים החפים מפשע שנהרגו (כלומר, חוץ מהמחבלים שנהרגו באותה העת) בעשור האחרון על הפתרון הבריטי המקובל לשנאה ואלימות.

בקר12

New member
אולי כי "מכונת התעמולה" נמצאת בראש שלך בלבד?

הרי לא היית אומר את זה על אף מדינה אחרת שאזרחיה ו/או בני עמה נרצחו בפיגוע מזעזע?

למעלה