טרגדיה בצ'אד: 40 מתוך 500 שותקו

טרגדיה בצ'אד: 40 מתוך 500 שותקו

טרגדיה בצ'אד: 40 מתוך 500 ילדים שותקו לאחר קבלת חיסון חדש נגד דלקת קרום המוח.
חיסונים חדשים נבדקים בד"כ במדינות עולם שלישי.
מה הסיכוי שהסיפור הזה יסוקר בכלי התקשורת המערביים?

חסון ווקס עדין לא יודע שחיסונים עלולים לפגוע במוח?

תובנות שלי

אוקי לא הבנתי לגמרי אם מדובר בניסוי קליני או בחיסון הכפר נגד מחלה שמפילה חללים באפריקה על כל פנים אם מדובר בעבירה על כללי האתיקה של ניסויים בבני אדם מן הסתם על האחראים לתת את הדין. כפי שאתה חיפש מידע בבלוגים, גם אני עשיתי חיפוש משלי ומצאתי כל מני בלוגים שטוענים כי הדבר הוא לא יותר מספין. היות ואני לוקח בלוגים בערבון מוגבל (גם כאלו שתומכים בחיסונים), אני לא אטריח אותך בקריאה שלהם (בניגוד אליך) ואחכה למסמך הרשמי של הCDC שבוודאי יצא בקרוב.

תחכה, תחכה...

עוד לא הבנת איך המערכת עובדת. תמשיך לחכות שה CDC ידווח לך על זה, כמו על כל המקרים האחרים:

חיסון חדש, מאושר לשיווק ע"י מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לאחר שעבר מחקר יעילות ובטיחות. את המחקר מבצע יצרן החיסון המבקש רשיון לשיווקו. בשל נאורותם של מדינות מערביות, מחקרים אלו מבוצעים בד"כ על אוכלוסיות נחשלות, במדינות מתפתחות, בהן חוקים המגנים על זכויות הפרט עדין לא תוקנו, בניגוד לאמנת הלסינקי[1] ובשל העובדה שבדיקת חיסון במדינות מתפתחות מפחיתה את עלויות המחקר של החיסון בחצי[10]. במקרה אחד, ארבעה-עשר תינוקות למשפחות עניות מתו בארגנטינה במהלך מחקר לבדיקת חיסון חדש, תוך ביצוע ניסוי בניגוד לחוק, התעלמות מתלונות ההורים על תופעות לוואי ואיומים על הורים שביקשו להפסיק להשתתף בניסוי. גם החיסון החי נגד פוליו נוסה לראשונה ע"י קופרובסקי בשנת 1951 על כמה ילדים במוסד למוגבלים נפשית באפריקה ששתו את החיסון בתוך שוקו (http://www.hisunim.com/index.php?op...rticle&id=48:poliocritic&catid=34&Itemid=62), ולאחר מכן על קבוצת ילידים גדולה יותר באפריקה המשוונית. עד שנות השישים, נערכו ניסויי בטיחות אלו גם במדינות הנחשבות היום למפותחות, בד"כ על אוכלוסיות חלשות כמו פעוטות בבתי יתומים, תחת מעטה סודיות והסתרת התוצאות, כפי שנחשף בכתבת תחקיר זו באירלנד (http://www.rte.ie/news/av/2011/1006/primetime.html). החיסון נגד וירוס הפפילומה, גרדאסיל, יוצר בארה"ב ובאוסטרליה, אך נבדק על ילדים בברזיל, הודו וקוסטה ריקה[9], בניגוד לאמנת הלסינקי הקובעת שעל החיסון להיבדק באוכלוסיית היעד שלו. בדצמבר 2013 דווח על 40 ילדים אשר שותקו כתוצאה מחיסון חדש נגד דלקת קרום המוח, בניסוי, שנערך בצ'אד אשר באפריקה, השתתפו 500 ילדים. גורלם של שפני ניסיון אנושיים במדינות מתפתחות לא נחשב כל כך[11].

חסון ווקס, תמשיך לחכות...

---
1. Marie-Pierre Pr?ziosi et al., Practical Experiences in Obtaining Informed Consent for a Vaccine Trial in Rural Africa, N Engl J Med 1997; 336:370-373January 30, 1997
9. Chokshi DA, Kesselheim AS. Rethinking global access to vaccines. BMJ 2008;336:750-3. (5 April.)
10. Sharma D. India pressed to relax rules on clinical trials. Lancet 2004;363:1528-9.
11. J. Pulyiel, A. Shrivastava. Poor nations are being lured into a debt trap. BMJ 2008;336:974-5

אין בליבי דבר מלבד חמלה כלפי אותם ילדים

עם אתיקה אני לא יכול להתווכח. אולי הם עשו מעשה נפשע ואולי לא. כפי שאמרתי אם הם אכן עשו מעשה נפשע של ניסוי בבני אדם בניגוד לכללים של ועדת הלסינקי, מקומם בכלא וטוב שזה נחשף ונקווה שהתקשורת תעשה את מה שהיא יודעת לעשות מצויין. אני לא חושב שצריך לעשות ניסויים כפי שאתה מתאר אותם. אם הם נעשים כך הדבר רע מאוד וחייב להפסק. יש כללים ברורים לניסויים קליניים וכולם חייבים לנהוג לפיהם. אם הCDC יעשה עם זה משהו או לא, ימים יגידו.

עדין לא מפנים...

ראשית, נתקן את הטעות הנצחית שלך: זה לא ניסויים ש "אני מתאר" אותם. לא היה שם תיאור אחד מבלי הפניה למקור של מי שמתאר אותם.

אתה מתאר מקרים אלו בתור כמה תפוחים רקובים במערכת מוסרית וישרה, תפוחים רקובים שה CDC, שומר הסף המוסרי וההגון, מחפש לחשוף.

מה שאתה לא מבין, זה שככה המערכת עובדת. כל שק התפוחים - רקוב!

אני מסכים איתך לגמרי שיצרני החיסונים הללו צריכים לשבת בכלא!

Oranit Nave

New member
חסון זה אומר דבר או שניים

על החיסונים ועל בטיחותם ויעילותם.
כמו שאומרים- כשיש ספק אין ספק.

לא מדויק

זה אומר שיש בתעשיית החיסונים גם אנשים רעים, אבל זה לא אומר שכולם כאלה וזה אומר שצריך מנגנוני בקרה כמו הFDA שיפקחו שדברים כאלו לא יקרו.
לשיטתך כשיש ספק אין ספק, אז גם צריך להמנע מלקחת אספירין שמעולם לא עבר תהליך קליני מסודר, צריך להמנע מלתת לילדים תחליפי חלב בגלל פרשת רמדיה, צריך להמנע מצריכת חלב בגלל פרשת הסיליקון ואני בטוח שאת מכירה עוד הרבה דוגמאות.

החכמה היא לא לזרוק את כל הבסטה בגלל כמה תפוחים רקובים. אם לשיטתכם כל הערימה רקובה תצטרכו להוכיח את זה ועל הדרך להוכיח שהFDA והCDC מושחתים משרד הבריאות גם ושיש סתימת פיות שיטתית לכל מי שאומר אחרת.

Oranit Nave

New member
כל הבסטה רקובה

וכן לשיטתי אין לאכול מוצרי חלב וכן לשיטתי אין ליטול אספירין ואנ אכן לא נוטלת וממעיטה מאוד באכילת מוצרי חלב. אני כבר מסתובבת שבוע עם איזו דלקת ולא נוטלת אנטיביוטיקה.
אנחנו לא מנסים להוכיח כאן דבר. אנחנו מעבירים את האינפורמציה הידועה לנו במקומות שלא מתפרסמים ע"י משרד הבריאות בארץ- מתן מידע בלבד. אנחנו לא ערכאה שיפוטית להוכחות.וכל אחד יפעל כראות עיניו.

שאלה

האם בתוך הקטגוריה של "מתן מידע" קיים גם סילוף נתונים, צ'רי פיקינג והסקת מסקנות שאין להם שום קשר לתוצאות המחקר? בלקסיקון שלי זה לא נקרא מתן מידע אלא דיסאינפורמציה.
ד"א לגבי עניין האנטיביוטיקה שאת לא לוקחת, סתם מתוך סקרנות למה?

Oranit Nave

New member
הרשה לי לא להתייחס

לשאלתך הראשונה מפאת רמתה הירודה.
בעניין האנטיביוטיקה זה ידוע שכאשר נוטלים אנטיביוטיקה אתה בעצם גורם לחיידקים לפתח עמידות וכך בעצם גורם להישנות של הדלקת לעיתים תכופות יותר.
יש פעולות מניעה יותר טבעיות.

האירי את עיני

מה ידוע לך על מנגנון פיתוח העמידות בחיידקים? האם את מוכנה לשמוע את מה שיש למדע להגיד על זה?
לאיזה פעולות מניעה טבעיות את מתכוונת? האם יש גם טיפולים אקטיביים טבעיים נגד דלקת?

בניגוד לשאלה הראשונה השאלות האלה לא מגיעות ממקום של קנטרנות אלא סקרנות בלבד.

Oranit Nave

New member
אשמח לפרט

אך זה יוצא מנושא הפורום בו אנו נמצאים.

בקצרה- יש את שמן עץ התה שעוזר ומקל, שתיית חמוציות ועוד.

nightriders

New member
זה לא תמיד נכון לעשות

למשל במקרה של דלקת גרון מסוג סטרפטוקוקוס פיוגנס כדאי מאוד לקחת אנטיביוטיקה. הגוף אכן יתגבר על זה, אבל את מסתכנת בסיבוך של קדחת השיגרון (שעלולה לערב את מסתמי הלב). יש בעיה עם מרכיב החומצה ההיאלורונית בקפסולה של חיידק שלא מאפשרת לגוף לפתח נוגדנים כלפיה באופן יעיל. ואם הוא מצליח לפתח נוגדנים, אלה נוגדנים שעלולים לתקוף את הגוף עצמו.
מה שעוד מעניין בחיידק הזה , שהוא דוקא לא נוטה לפתח עמידויות. משתמשים עדיין בפניצילין V מיושן שמאוד יעיל נגדו.

וזו הייתה רק דוגמה.

גם במקרה של מישהו שנדבק בעגבת הייתי ממליץ לו ליטול אנטיביוטיקה ולא לנסות להתגבר על המחלה לבד.

למעלה