טרגדיה באוסטרליה

טרגדיה באוסטרליה

הטריאתלט הצעיר מייקל אטקינס נהרג במהלך מרוץ קריטריום שנערך בליל שישי. אטקינס היה אחת התקוות האוסטרליות למדליה באליפות העולם הבאה. בחצי אירונמן בו הוא השתתף השנה הוא סיים במקום השישי לפני 25 מקצוענים מהטובים בעולם. המרוץ בו נהרג אטקינס היה מרוץ קריטריום הנערך מדי שישי בערב בסידני ורבים מהטריאתלטים נוהגים להשתתף בו. בעבר השתתפו בו גרג וולש והאחיות קרני. קהילת המרוצים באוסטרליה (יש דבר כזה) הכריזה אבל.

gil kurtz

New member
בורות

יאיר, סליחה על הבורות; מה זה קריטריום. לא פחות חשוב: איך הוא נהרג? האם דורש מסקנות לגבי תחרויות בארץ?

Lance_Armstrong

New member
קריטריום + סיבה למוות

קריטריום זהו מסלול שאתה עושה אותו כמה פעמים. למשל ברכיבה באילת, האולימפי הולך לעשות 5 הקפות באותו המסלול. זה נקרא קריטריום. סיבת המוות. רכב במהירות גבוהה ועשה סיבוב ועקב כך התהפך והרי התוצאות. חבר´ה תיזהרו בסיבובים.

קריטריום וסיבת המוות....

תחרות אופניים הנערכת בסיבובים קטנים נקראת קריטריום.תחרות הנערכת בסיבובים ארוכים מ-2 ק"מ נקראת קרמיס. אילת לדוגמא או אשדוד הן תחרויות אשר מסלול של האופניים נקרא קרמיס. אטקינס, הטריאתלט שנהרג בליל שישי, ירד במהירות של כ-70 קמ"ש לסיבוב חד עם פניה שמאלה לעליה. הוא לא הצליח להכנס לסיבוב כמו שצריך והתרסק.אני לא יודע מה הפציעה שגרמה למוות אך ברור כי הוא חבש קסדה משום שאלו תחרויות בדרג בו הרוכבים חייבים לחבוש קסדה. בקשר למסקנות...אני לא חושב שצריך מקרה מוות כדי לדעת שתחרות קרמיס לחובבים היא סיכון ברמה גבוהה. פעמים רבות בעבר הבעתי את דעתי האישית כי תחרויות קריטריום וקרמיס אינן מתאימות לרוכבים חובבים ובטח שלא לטריאתלטים אשר לא יודעים לרכב בדבוקה באופן שלא יסכן אותם ואת השותפים שלהם לדבוקה.

Ori-Toar

New member
סוף סוף התייחסות ראויה לענין

סוף סוף מישהו מתייחס לענין בכובד ראש וברצינות הראויה. אני חושב שבמקביל ראוי לשקול שוב גם את איסור השימוש באיירובאר. אליפות הארץ בטריאתלון, כפי שהיא יוצאת לפועל עכשיו, מתאימה למקצוענים, ורובינו - מה לעשות - אינו כזה. הפורמאט הנוכחי של התחרות בא לעולם לאחר וברוח אולימפיאדת סידני, אבל מה שמתאים לסידני לא מתאים לאילת. יותר מזה, לא מדובר באופנה חדשנית ומחייבת ורוב המדינות אירופה עדיין אוסרות דרפטינג. לצערי, השאלה היא לא האם תהיה תאונה באילת אלא מתי זה יקרה, ומי יאכל אותה. אני חושב שראוי שהאיגוד ישקול את הדברים (למרות החסכון הכספי הניכר בעריכת התחרות באיזור המלונות וללא צורך בסגירת כביש הערבה).

בכל מדינות אירופה מבצעים דרפטינג

בכל התחרויות . גם עממיות למעט שוצריה. זאת המגמה היום. בארה"ב לא. מבחינה סטטיסטית בתחרויות בשנים קודמות היו את אותם כמות נפגעים ואף פגיעות יותר רציניות עקב נפילות/ פגיעות בהולכי רגל. אנחנו מבצעים איסוף נתונים ונקיים דיון מעמיק בנושא. בנתיים אף אחד!! לא פנה רישמית לאיגוד בנושא. אז אם למשהוא יש משהוא נגד הדרפטינג והסגנון שיעלה זאת בכתב. אין כוונה כאן לחברי הפורומים הרשמיים כגון יאיר ( הם ידרשו להתבטא במסגרות המקצועיות המתאימות). הפורום הזה אינו המקום לדון בנושא ברמה עמוקה. הוא רק טוב להעלאת נקודות.

Ori-Toar

New member
מייקי, שלחתי לך מכתב שני

עמודים מודפס צפוף, ואפילו הרצתי ספלר כדי שיהיה לך נוח בעייניים. זה היה לפני שנה. אפילו "נתקבל" לא קיבלתי. ובקשר למה שהולך באירופה - כל 16ההתאחדויות בגרמניה אוסרות דרפטינג. וזה מנסיון אישי מהשנה ואני יכול להעיד גם על שנה שעברה - שוב גרמניה ופעם בריטניה. ושוב, כן, שוב, הכל נסיון אישי. נשענתי על האיירובאר בעצמי, לא שמועות.

איגוד יקר...

א- התקיימו דיונים מקיפים ומעמיקים במסגרות רבות בנושא הדרפטינג. מעט ממה שסוכם באותן המסגרות מיושם כיום במסגרת התחרויות הנערכות בארץ ישראל. ב-לומר שאף אחד לא פנה רישמית לאיגוד בנושא הדרפטינג זו היא הטעיה של הציבור ואין לה קשר לאשר התרחש במהלך השנים האחרונות במציאות של איגוד הטריאתלון הישראלי. ג- אין מקום טוב מהפורום הזה ודומיו לגלות את רחשי הציבור ולפחות אני מבטיח, לכל מי שיעלה דעה בסוגיה, כי אהיה נציגו הנאמן במסגרות בהן אני יושב, כל עוד יבקשו ממני לשבת באותן המסגרות. ד- הדרפטינג מאושר אך ורק בטריאתלונים במרחקים הקצרים והאולימפי. בבנונים והארוכים הדרפטינג אסור (וטוב שכך...שמורת הטבע של הטריאתלון) ה- אני מקווה כי הסגנון היה נאות... בברכה יאיר

יאיר היקר!

אכן סגנון ברמה גבוהה! כמות האנשים בפורום הזה קטנה ולא מיצגת עם כל הכבוד. בכוונתי לטפל בסוגית הדרפטינג לפי הלך הרוחות הקיים באיגוד, שאינני עדיין יודע מהוא במדויק. וזאת כמובן ללא דעתי האישית. מייקי

Ori-Toar

New member
רגע אחד, אנחנו רוכבים בדראפטינג

כבר יותר משנה, ומשתמע שאף אחד לא ממש בדק את הענין ולא התעניין בהלך הרוחות אצל חברי האיגוד (בעצם זה לא משתמע, זה נאמר מפורשות). למה בדיוק מחכים? אני חושב שהגיע הזמן לערוך את הבדיקה הזו, וכבר לאחר אילת להחליט מה יהיו פניו של הענף בשנה הבאה. אני מסכים עם מייקי שכמות האנשים בפורום איננה מייצגת, אבל כפי שאמר יאיר, עולים כאן רחשי לב של חברים ומכאן חשיבותו של המדיום הזה. בכל אופן, העובדה שהפורום אינו מייצג היא בדיוק הסיבה שאת ההחלטה הסופית בענין יהיה צורך לקבל על בסיס פניה מסודרת שתשתף את כולם.

Ori-Toar

New member
ועוד דבר אחרון,

למה לא לפנות לחברי האיגוד ולשאול לדעתם (אפילו כדי לדעת מה אנשים רוצים)? דרך האתר הזה, בדואר או בפברואר בכנס השנתי. אני חושב שמדובר בשינוי כל כך מסיווי באופי התחרויות והאימונים השוטפים, שזה בחלט מצדיק משאל.

גם אם לא נקבל התיחסות נדון בנושא

לאחר אילת. והנושא יוצג לחברים בכל מקרה. אני פשוט מבקש שליחת תגובות רשמיות לאיגוד. לדוגמא גם הועדה הרפואית אוספת נתונים בנושא, כך שיש פעילות יזומה בנושא.אני אמון על איסוף וריכוז הנתונים תוך נסיון להמנע מהבעת דעה אישית בנושא.

tsabbay

New member
בנושא. בנתיים אף אחד!! ---לא נכון

אני אישית הייתי החבורה שחלק ממנה התרסק !!!!!!!!

triatjoe

New member
דראפטינג - תגובת חבר ארגון

ברור לכל מתחרה כי הדרפטינג אינו חלק מספורט הטריאתלון - זהו אינו ספורט קבוצתי, ואין הגיון להכניס מקצה המתבסס על יתרון יחסי הנובע מרכיבה בקבוצה, שלא לדבר על רמת המיומנות הגבוהה הנדרשת מרוכבים כדי ליהנות מיתרון הדרפטינג (מיומנות שבד"כ חסרה - ומובילה לפציעות עקב התנגשויות). אני אישית פניתי לאיגוד בכתב ובע"פ לפני כחצי שנה ,ולא קבלתי כל התייחסות עד היום. עפ"י הלך הרוח בפורום, ברור שקיים חוסר שביעות עמוק מאימוץ הדרפאטינג - וככל שימהר האיגוד לבטל אותו כך ייטב.

תיקונים,למרות שאני מסכים עם הכיוון.

הדרפטינג לא בא לעולם לאחר או ברוח אולימפיאדת סידני. הוא אומץ ע"י האיגודים הבינלאומים בגלל אנשים חסרי דמיון ומעוף שלא הצליחו למצוא פתרונות להצמצום הפערים בצמרת העולמית. אותו צמצום פערים גרם להעמקת האיכות בתחרויות הטריאטלון ברמה הגבוהה בעולם ובעקבות זאת קשיים רבים בישום חוקת הדרפטינג עקב הצפיפות על מסלול האופניים. כבר באליפות העולם בטריאתלון שנערכה במיאמי (דיסני וורלד 1990) נוצרה דבוקת רוכבים מגעילה שלא הותירה לראשי האיגוד העולמי אלא שתי ברירות. לבטל את התחרות או להתעלם מהדרפטינג. כמובן שהם בחרו באופציה ב´. ההשלכות היו מרחיקות לכת והביאו לשינוי שגרם למהפכת הדרפטינג. באותה אליפות עולם ניצחו שלושה אוסטרלים. גרג וולש זכה בזהב מיילס סטויארט בארד ואוסטרלי נוסף שבשעה מאוחרת זו בה האלצהיימר מכה בעוז אני לא מצליח להזכר בשמו. אותם שלושה אוסטרלים היו בוגרי מרוצי הגראנד פרי האוסטרלים. מרוצים שהיום נקראים טריפל סופר ספרינט. בארץ זבת נערך מרוץ אחד במתכונת זו, בלהבים. בשנת 1991 כבר התעלמו השופטים לחלוטין מהדרפטינג אשר הפך לחלק בלתי נפרד מהטריאתלון ושנה לאחר מכן בעת שסימון לייסנג (אז צעיר מאלוף הנוער שלנו) זכה באליפות הראשונה שלו כבר היה ברור כי ללא דרפטינג לא יהיה טריאתלון. ב-1993 ניצח ספנסר סמית הצעיר כשברח לכל המתחרים בתרגיל מבריק של ניצול רוח גב בתוך מנהרה קצרה. הוא פתח פער של כ-3 דקות על מי שנחשב למועמד לנצחון האוסטרלי ברד (התנין) בוון שניצח במרוצים רבים באותה השנה בזכות העלמת העין של השופטים מהדרפטינג. על המתחרה הישראלי פתח סמית כ-12-13 דקות בקטע האופניים. בשנת 1994 בתחרות שנערכה בקנקון נקבעו שתי עובדות היסטוריות. הראשונה,המשלחת הישראלית הגדולה ביותר לאליפות העולם בטריאתלון (שכללה את האחים אלתרמן בתחילת דרכם,חלי רוזנשטיין הצעירה עודד גרוס שסיים בעשריה הראשונה בנוער, ומירב תרשיש שסימה אף היא עמוק בתוך העשריה הראשונה של הנערות) ההיסטוריה השניה היתה אישור הדרפטינג בטריאתלון. מאז ועד היום לא חזר הטריאתלון להיות אותו ספורט יפה שבו ניתן היה לדעת מי הוא האתלט האולטימטיבי. ברוב מדינות אירופה מותר לעשות דרפטינג בתחרויות. בארה"ב אסור למתחרי קבוצות בגיל לבצע דרפטינג אך יש תחרויות בהן מותר גם לקבוצות הגיל. מעט מהטריאתלונים בעולם נותרו נקיים מדרפטינג... אלו הם המרוצים היפים והמרתקים בעולם,בהם משתתפים הטובים שבטריאתלטים העולמים. הטריאתלון כבר לא יהיה מה שהיה וחבל שהדור הצעיר והמצטרפים לספורט בשש השנים האחרונות לא יכירו את הספורט היפה שסחף את העולם מתחילת שנות השמונים ועד לאמצע שנות התשעים. מרוץ בו קיים דרפטינג הוא מרוץ יפה בפני עצמו. אך לאפשר לחובבנים להשתתף בו משול לאישור לבצע צניחה חופשית עם מצנח צבאי...יש סיכוי שתצא מזה בשלום.

omerB

New member
דרפטינג=יפה

כמו שאמרת יאיר בסוף דבריך, דרפטינג זה יפה!!! אין כמו לראות ולשמוע (לצופה מהצד) 20,30,40 רוכבים קרבים אליך. ובעידן דיגיטלי של רייטינג וטלויזיה ואנשים שמחפשים אקשן, כנראה זה מה שלוקח. אין ספק שזה מסוכן אבל.....

דרפטינג וסיקור תחרויות

דווקא מאז שהתחילו עם הדרפטינג , שידורי הטריאתלון ביורוספורט ירדו באופן משמעותי במיוחד ... פעם שידרו כל הזמן תחרויות והשנה הגענו למצב שבו משדרים רק תחרות אחת או שתיים בשנה !!!

שידורי יורוספורט - טעות באנליזה

השידורים ביורו ספורט בוטלו בגלל פוליטיקה וניהול לא תקין. סביב זה כרגע הודח/ניסו להדיח את דידיה לנף נשיא האיגוד. כרגע נחתם חוזה עם יורוספורט ואליפות אירופה תשודר בחי כולל כל המקצים!!

האבסורד שביופי ובעניין

אחד הסיבות העיקריות שמנה לס מקדונלד (יו"ר האיגוד הבינלאומי והדוחף העיקרי לאישור הדרפטינג בתחרויות)בתחילת מהפכת הדרפטינג היה שהטריאתלון יהיה ידידותי יותר לטי.וי. ולצופים ויהיה "דם יזע ודמעות" (מילים שלו ) אך בפועל,בדיוק כפי שציינה נועה, ממצב של שלוש ארבע תחרויות שהיו משודרות שמונה או 12 פעמים (שידורים חוזרים ) ירדנו לשידורים כה נדירים שהפסקתי כבר לבדוק מתי השידור הבא. יש לי בבית למעלה מ-100 קלטות וידאו עם יותר מ-500 שעות של טריאתלונים,מעט מההקלטות נעשו בשלוש השנים האחרונות. הרוב מהחצי הראשון של שנות ה-90. פעם אפילו באילת היו מקצים שמונה סירות לצוותי הצילום מאירופה. הטריאתלון של אילת שודר שש פעמים ביורוספורט. עכשיו שמישהוא יסביר לי, איך זה שיש פחות כסף בטריאתלון. איך זה שאין היום ספורטאים עם נותני חסות בסדרי הגודל שהיו לדייב סקוט,מרק אלן,סקוט טינלי, מייק פיג, סקוט מולינה, פאולה נויבי פרייזר,קרן סמיירס, איירן בייקר,ועוד רבים ורבות שחצומ את המיליון דולר בשנה. היום אפילו לסימון ליסיינג קשה להגיע לסכומים האלו. איך זה שבאירופה הטריאתלונים מושכים פחות משתתפים בקבוצות הגיל? יש עוד שאלות רבות שיכולות להמחיש מה עשה הדרפטינג לטריאתלון...אף אחת מהן לא תביא למסקנה שהטריאתלון בעליה של פופולאריות מאז מהפכת הדרפטינג. הדבר היחיד שעולה מאז המהפכה הוא ההשתתפות של קבוצות הגיל במרחקים הארוכים...ושם אין דרפטינג.

kia

New member
האם שאלת את ראשי יורספורט?

האם הסיבות שציינת מדודות? האם יש לך נתונים מספריים ? והאם אלו הסיבות? נראה לי שזה חסר בשר לצאת בהכרזה שייתכן שהיא נסיבתית לחלוטין. האם הירידה היא לא כלל עולמית ? ואז מה הקשר בינה לבין הדרפטינג (הרי ציינת שבארה"ב אין דרפטינג). נראה לי שזו שיטה לאנוס מסקנות על מספרים ולא דרך בדוקה. סתם לשם הוויכוח , אולי הסיבה היא שהתרבו מרוצי ההרפתקאה בעולם , דבר שמושך טריאתלטים רבים שאוהבים גם אופני הרים וקיאקים?

למעלה