טרגדיה אישית

be_roo

New member
לא ממש

90% שבחינוך של לברדור תוכל לזלז ושאם תקח אמסטף תהיה חייב לנהוג באחריות. אז? זה אומר שאלה שלא דואגים לחנך את הלברדור שלהם למשמעת פשוטה הם בסדר? שאלה שהפינצ'ר שלהם מתרוצץ חופשי ומציק לאנשים וכלבים אחרים זה בדר ורק בגלל שהוא קטן הם יכולים להרשות לעצמם לתת לא לעשות ככל העולה על רוחו. כל כלב צריך חינוך לא משנה מה הגזע שלו.

be_roo

New member
והמספרים הם כמובן סתם המצאה

לא לי ולא לך יש מידע מדוייק על מספר התקיפות לפי גזע.

madhatter

New member
אמת אבל אני לא מבין למה

את ממשיכה להתווכח על דבר שכל מי שטיפה מבין יגיד ואני אסכם את זה כי כבר מתחיל לשעמם לי קחי אמסטף פיטבול על מול לברדור גולדן ותיתני להם אותו חינוך אותם תנאים ואותה סביבה באופן היסתברותי רוב הסיכוי שהגולדן לברדור ייצא כלב נוח ורגוע מהפיטבול . כל ויכוח יותר מזה הוא מיותר ואפילו דיי טיפשי ואני משער שאם תרצי לחקור את העניין לעומק אצל מאלפים מקצועיים ומומחים להתנהגות לכלבים כולם יסכימו איתי (בהסתייגות מכלבים שהם לא אופייניים לגזע ) סוגייה לגביי מספר תקיפות לגזע אני מוצא את הנתון הזה בילתי רלוונטי בשל מספר גורמים שהעיקריים בהם : לרוב כלבים גדולים פיזית יהיו בעלי בטחון רב יותר ויינבחו ויינשכו פחות. והדבר החשוב יותר הוא פוטנציאל הנזק , שכלב פינצ'ר נושך מה לעשות הנזק יהיה קטן יותר מכלב רוטווילר ולכן באופן יחסי לכוח ההרס כך צריך להיות המשמעת של הכלב. דבר אחרון כאשר אנחנו באים לקחת גור חלק מהשיקול של קנית גור גיזעי הוא ממש מתוך הסיבות הללו (ושוב אני אומר לכבודך למעט יוצאים מין הכלל) אנו יכולים לצפות בגור גיזעי לכמה דברים מראש גודל הכלב צורתו החיצונית וקווי אופי שיאפיינו אותו , אם לצורך העניין נוותר על הקטע של התוקפנות כולם יסכימו שבולדוג עצלן ווימרנר כלב פעיל סאן ברנרד גדול ופינצ'ר קטן ואז הדבר הזה ייקל במעט את ההתאמה של הכלב למשפחה שרוצה לאמץ אותו בהתאם לאופי הפעילות שלה. אני גידלתי במשך שנתיים כלבת רוטווילר מדהימה , נשמה טהורה ומתוקה שננכשה על ידי נחש לפני שנה ומתה , למרות שהיא השאירה אותי מאוהב בגזע אני בספק עם אקח שוב כלב כזה בגלל ההשלכות הנוספות שיש והם רבות ומגוונות החל מאימהות וילדים מבוהלים שבורחים לצד השני של הרחוב בפחד (לא מוצדק) וכלה בגודל הפיזי והכוח ובאחריות הרבה של כלב כזה בתוך משפחה. ולכן יש להתחשב בתכונות הטיבעיות של הכלב ולהתאים אותן וצורכנו ולא ללכת כנגד מה שהוטבע בכלב על ידי האדם ולצפות לצרות חוץ מיוצאים מין הכלל אין יותר מה להתווכח על עובדות

etihe

New member
אמסטף תוקפני הרבה פחות מפינצ'ר

אז אולי תציע לסלק את כל הפינצ'רים? וגם צריך להזכיר לך שבמדינה הזו קיימים עשרות אלפי אזרחים החמושים בנשק? אקדח אינו יורה לבדו, ואמסטף תוקף רק כאשר לא חונך כראוי. לילדים של עבריינים אלימים יש סיכוי מוגבר להיות אלימים בעצמם. גבר שהתעללו בו בילדותו עלול להפוך למתעלל גם הוא, אז אולי לאסור על גידול גברים?

Silviamir

New member
נו באמת,

אפשר להסביר את רמת התגובה הנמוכה שלך רק על ידי מבוכה מסוימת או ייאוש. שוב, אך אפשר להשוות נזק של המפלצות האלו ושל פינצ'ר? אכן יש בעיה גם עם חינוך של בני אדם, אבל כמובן שאי אפשר למנוע ילודה. אבל יש דרכים אחרות לנסות לפקח על מקרים בעיתיים. אמסטף במקרים מסויימים גם תוקף את בעליו, או שכניו ולכן, אתה צודק הוא יותר מסוכן מכלי נשק שצריך מישהו שיפעיל אותו. מתנצל על אי הדיוק בדוגמא.

be_roo

New member
אז למה במקום להציע להפטר מכל הגזע

כמו שהצעת לפקח על חינוך של אנשים, למה לא לפקח על חינוך של כלבים, ולדאוג שכל בעל כלב ישא באחריות לחינוכו ושהמערכת תדרג שזה אכן יתבצע? למה למנוע ילודה של בני אדם עם פוטנציאל לבעיות אסור אבל אצל כלבים מותר, כאשר אפשר לפתור הכל בחינוך? אם הבעיה היא התוקפנות, אזי גם פינצ'רים צריכים להכלל, אם הבעיה היא פוטנציאל נזק אזי גם דני ענק צריך להכלל. גם נשיכה של פינצ'ר יכולה לגרום לזיהום ולנזק לא קל. כלב תוקף את בעליו כאשר חונך לא נכון, כמו שאקדח גורם לנזק כאשר בעליו לא טורח לאחסנו בצורה בטוחה. הידעת שרוב הפציעות מכלי יריה הן תוצאה של תאונות בבית?

etihe

New member
ומה עם החזקת כלבים קשורים ברצועה?

קשה לי להבין כיצד אמסטף קשור הצליח לתקוף מלטזי קשור. אם אחד מהשניים לא הוחזק ברצועה, הרי זו עבירה על החוק, ואם בעלי הכלב שנפל קורבן נתנו לו לשוטט חופשי הרי חלק גדול מהאשמה נופל עליהם.

לי יש אמסטף.....

ופינצ'ר והם מיסתדרים מצוין אפילו האמסטף מפחד מפינצ'ר והפעם היחידה שהוא היתנפל על כלב זה היה שתקף כלב אחר את הכלב השני שלי והוא הגן עליו וכמה פעמים תקפו אותו כלבים והוא לא הגיב כי לא הרשנו לא אז הכל תלוי בחינוך!!!!

Silviamir

New member
קישקוש

המלטזי (לשמחת כל הפורום) לא היה קשור. לקשור מלטזי זה כמו לקשור חתול. אין טעם, כי אין להם סיכוי לתקוף אפילו עכבר. אם צריך לקשור אותם על מנת שלא יטרפו על ידי המפלצות האלו, אז צריך גם לקשור חתולים וילדים קטנים ואולי בכלל עדיף לא לצאת מהבית. כמובן שעכשיו כל יפי הנפש יחגגו על העבירה הקשה שלנו, אבל זה יהיה פתטי, כי ברור לכולם איפה האשמה העיקרית, ויותר מכך, איפה נמצא הפתרון.

be_roo

New member
סליחה?? המלטזי היה צריך להיות קשור

כי כך קובע החוק. כדי למנוע ממנו לגשת למקומות ללא פיקוח (להטריד אנשים, לרדת לכביש, וגם להתקרב לכלבים אחרים שבעליהם אינם רוצים באינטראקציה בינהם. האשמה העיקרית היא עליך כי אתה עברת על חוק מפורש, אילו הכלב שלך היה קשור כל הסיטואציה היתה נמנעת וכלל לא היית מגלה האם הכלב השני תוקפן או לא. זה לא אומר שבעל האמסטף נהג קשורה, ואין ספק שהוא גידל את הכלב ברשלנות, אבל בסיפור הזה אתה האשם העיקרי. לקשור מלטזי זה כמו לקשור חתול? רק חבל שהחוק טוען אחרת. חבל שמהירות התגובה והריצה של חתול גדולה בהרבה, וחבל שחתול לעולם לא יתקרב לכלב אחר ויסתכן בתקיפה.

Silviamir

New member
כרגיל ממשיכים להתפס לשטויות

תגובות יצירתיות בהחלט... ומה עם לקשור ילדים? ילדים קטנים שמשחקים בגן יכולים להתקרב למפלצות האלו, ותסכים איתי שהם רצים פחות מהר מחתול... תפסיקו להתפס לשטויות, ולחפש חוקים יבשים. מדובר פה על הגיון בריא וחבל שצריך לקשור מלטזים כי אולי יעבור איזה אמסטף באזור והוא ייטרף. פשוט עדיף שלא יהיו אמסטפים. ונכון שפינצ'ר ואמסטף הם מאותה משפה, אבל גם אריה וחתול באו מאותה משפחה וזה מותר בחוק והאחר אסור ובצדק!!! מה לעשות, צריך גם להפעיל את הראש לפעמים. אגב, מלבד התנגחויות מעטות כאן בפורום, אנחנו המומים מכמות החתימות על העצומה, וצופים להתקדם להצעת חוק יחסית מהר. עדיין לא מאוחר להצטרף

be_roo

New member
איזו עצומה? שתחוקק חוק לאיסור על

גידול אמסטפים? אז אנשים צפצפו על החוק הזה בדיוק כמו שאתה מצפצף על חוק הרצועה, והכלבים שלך ימשיכו להאכל על ידי כלבים תוקפנים, לאו דווקא אמסטפים, ואתה תמשיך להאשים את כל העולם ולהטיל "אחריות" על בעלי חיים, במקום לקחת אחריות בעצמך.

°°milky°°

New member
לשמחת הפורום?

קשירת הכלב היא גם כדי להגן עליו ולא רק כדי לשלוט בו שלא יתקוף אחרים..

°°milky°°

New member
../images/Emo7.gif../images/Emo16.gif

אני מאוד מצטערת על הכלב שלך, ואני יכולה להבין אותך- חלקית כמובן, בגלל משהו שקרה לחתול שלי. אני חושבת שכלב (אמסטף אבל בעצם כל כלב אחר) שלא חונך יכול להיות מסוכן, למרות שאין מה להשוות בין נשיכה של פינצ'ר נגיד, לנשיכה של רוטווילר.. אני חושבת שצריך לפנות לבעל הכלב ולבקש ממנו יפה לאלף את הכלב (אני לא יודעת אם זה יעזור), או ללכת עם מחסום כשהוא יוצא לטיולים ואם לא לפנות לרשויות.. אבל מה שאתה אומר, אפשר גם להגיד על רוטווילרים.. אם הם לא מחונכים הם יכולים להיות מאוד מסוכנים. אני לגמרי מבינה למה אתה כ"כ נסער ולמה אתה חושב מה שאתה חושב על אמסטפים, אני בטוחה שאני הייתי חושבת בדיוק אותו דבר אם דבר כזה היה קורה לכלב שלי אבל להוציא חוק נגד גידול אמסטפים לא נראה לי יעזור לפתור את הבעיה.. משתתפת בצערך..

קבל את השתתפותי בצערך

עצוב לשמוע שזה מה שקרה. אפשר לדעת מה עלה בגורל האמסטף התוקף? האם עשיתם משהו בקשר לכך?

כל כלב יכול להיות תוקפני וזה בכלל..

לא קשור לאמסטף..אני לא יודעת אם ההודעה הזאת כבר הייתה, אבל הכל קשור לחינוך. רוטווילרים הם גם כלבים שנחשבים למסוכנים, אבל עובדה שלא שמענו שום דבר טריפה/התנפלות שלהם על אנשים או חיות. אני מסכימה איתך שכנראה שיש אנשים שלוקחים אמסטף בגלל יופי הכלב (כלב מהמם!) ובגלל שנאמר להם שהוא 'כלב שמירה' אבל פשוט לא מחנכים אותו להתנהג ככלב שמירה מתי שצריך. כמו שאמרתי בנושא, כל (!) כלב יכול להיות תקופני, ובגלל שאמסטף הוא כלב גדול גם תוצאות הנשיכות שלו הן בהקף גדול, ולכן מדווחים עליהן... לסיכום, תאמין או לא, זה הכל בחינוך הכל!!!!!!!

be_roo

New member
כי עברו כבר 3 ימים מאז תחילת הדיון

זה לא קופץ אחרי זה, וגם אין שום סיבה להקפיץ, לדיון הזה אין עדיפות על כל שרשור אחר.

למעלה