טרגדיה אישית

Silviamir

New member
טרגדיה אישית

לכל אוהבי מפלצות האמסטף. ראיתי שהיו מספר ויכוחים בנושא ויש מופרעים שחושבים שעדיין יש היגיון להחזיק אותם כחיות מחמד, כי זה "תלוי בבעלים". זה כמובן קשקוש כי גם טיגריס אפשר לחנך אז אולי החוק יתיר גם את זה? מלבד זאת, וחוץ מהעובדה שרוב הקורבנות של החיות האלו הם הילדים המסכנים של אותם מופרעים, אסור לנו לסמוך על זה שאולי יהיה מזל והמפלצת של השכן יחונך כהלכה. מאותה סיבה בדיוק אסור להחזיק נשק, כי גם זה תלוי בבן אדם ו"כביכול לא אמור להביא לסכנה". בכל מקרה, אני כותב כאן כי היה לנו כלב מלטזי חמוד שנטרף על ידי האמסטף של השכנים. האמסטף היה בטיול והוחזק ברצועה על ידי בעליו הנחמדים. סם שלנו (בן 12) עבר ניתוח של 4 שעות ונאבק על חייו 3 ימים, עד שנפטר בבית לחולים. מה שאני מנסה לומר, זה שמלבד המקרים שהמכונות רצח האלו תוקפות איזה תינוק או זקנה, יש מקרי רצח של כלבים אחרים כמעט יום יום שכמובן לא מדווחים בעיתון. רק ברחוב שלנו נתקפו 3 כלבים על ידי זן מסוכן זה. כאוהבי חיות אני פונה אליכם, בואו נגן לא רק על ילדי חסרי שיקול הדעת, אלא גם על אלפי החתולים והכלבים שנופלים קורבן מידי שנה. אשמח לשמוע דעות, כי מתארגנת קבוצה להוציא עצומה והצעת חוק. תודה, אמיר

AdidiT

New member
אנשים, ואת\ה בכלל!

אתם מסרבים להבין שכן- הכל קשור בחינוך!!! אני מאוד מצטערת על מותו של הכלב שלך
אבל אתה לא יכול להחליט, שבגלל שיש כמה כלבי אמסטף מופרעים, ןלא מחונכים טוב, אז כל כלבי האמסטף הם כאלה. זה הכללות שכמעט ואין להם ביסוס, חוץ מכמה מקרים בודדים! וחוץ מזה שאיך זה שרק שומעים על המקרים הרעים שקרו עם אמסטפים? מה, יש רק 5 אמסטפים בארץ?!, וכולם תקפו??-לא. יש הרבה אנשים (ואני מכירה) שמגדלים אמסטפים, והכלבים שלהם כלכך מפונקים, וכל כך נאמנים, והם לא תקפו אף אחד וגם לא יתקפו! אז מספיק עם כל הכללות האמסטפים למיניהם! ובקשר לנמרים- תדע, שאם מחנכים נמרים להיות טובים, ורגועים, הם מתנהגים בדיוק כמו חתולים תמימים... ואני ליטפתי אחד!! זה שיצא לנמרים, אריות, אמסטפים שם רע, זה לא אומר שכולם באמת כאלה!!!

AdidiT

New member
הנושא צריך להיות הפוך

אתה ואנשים בכלל... ואני מצטערת שלא התעמקתי בנושא של הכלב, פשוט נמאס לי מכל הודעות האמסטפים למיניהם... תהיו חזקים

Silviamir

New member
יפה שנמאס לך. גם לנו!!!

רק לסם שהיה איתנו כבר 12 שנה לא נמאס. מה לעשות, זאת היתה פגישה ראשונה עם השטן. אז ככה: א. הכלב לא מת, הוא נרצח (רק כי הוא היה תמים להסתובב בגינה השכונתית בזמן שהכלב הידידותי הזה היה באזור). ב. נכון, אפשר לחנך אמסטף ונמר, ועם קצת מזל זה גם ייגמר בלי נזקים רציניים) אבל למה להסתכן? למה בגלל מוטציה גנוטית 3 כלבים אחרים ברחוב היו צריכים למות???? (וזה שוב, בלי להזכיר את בני האנוש שמותקפים על ידי הקצת יותר מחמישה מקרים שונים). עדיין נמר הוא מחוץ לחוק, ובקרוב גם אמסטף. ג. כלבים מדי פעם רבים, ואפילו נושכים. זו בעיה ומנסים להתמודד איתה, אבל הנזק שנגרם מהמוטציה הזו הוא ברמה אחרת, ולכן יש במדינה חוק. להגן עלייך ועלי. ד. ואם זה תלוי בחינוך-אז אולי את\ה מחנך טוב\ה, אבל האם אנחנו סומכים על כולם? שוב, כמו זה כמו נשק. לי היה 3 שנים רובה (מהצבא, כמובן) ולא יריתי באף אחד (מילה טובה לאמא שלי). אבל האם אפשר לתת לכל אחד נשק, כי עם חינוך טוב, כנראה לא יקרה כלום? עכשיו תנשום\י עמוק, ותחשוב\י שוב.

AdidiT

New member
אני באמת מאוד מצטערת

על הכלב
ואין לי כוח להתחיל בוויכוח (עוד אחד) על האמסטפים... לי יש דעה, ולך יש דעה. בוא נשאיר את זה ככה.

be_roo

New member
צר לי על המקרה שלכם

אבל אין במקרה מסויים להשליך על הכלל. אני ראיתי לא מעט כלבים שננשכו בצורה חמורה ע"י: רועה גרמני, וימארנר, לברדור, ואפילו פינצ'ר שננשך ע"י פודל וקיבל לא מעט תפרים.

collie

New member
את צודקת אבל אני כן חושבת שכלבים

גדולים צריכים ללכת עם מחסום בפה גם אם הם קשורים כי הם מאד חזקים וקשה לשלוט אליהם. פעם לא היתי חושבת על מחסום לכלב אבל בגלל הרבה דברים שאני שומעת ורואה אני חושבת שזה must וגם אני חושבת שזה החוק. שכנה שלי ראתה כלב גדול (אני לא יודעת איזה סוג אבל לא אמסתף) שהתנפל על חתולה. הוא היה קשור אבל בלי מחסום והבעלים שלו לא יכלו להשטלת עליו וגם אנשים שעברו לא יצליחו לעזור. אני כן חושבת שרוב הכלבים כן רוצים לתקוף כלבים אחרים שהם רואים. אני רואה את זה גם עם הכלב שלי (למרות שהוא ממש לא תוקפן) וגם עם כלבים אחרים שרואים אותנו.

be_roo

New member
מחסום הוא לא תחליף לשליטה בכלב

אסור לבעלים לחשוב שהוא לא צריך לאלף את כלבו למשמעמת בסיסית רק בגלל שהוא מסתובב עם מחסום. וכלב שכן מאולף כמו שצריך אינו צריך מחסום כי הוא לא יגיע לסיטואציה שבה הבעלים אינו שולט בו. גם ההבחנה לכלבים גדולים אינה במקומה, ראיתי לא מעט כלבים קטנים שעושים ככל העולה על רוחם ותוקפניים, האם הגלל שפוטנציאל הנזק שלהם קטן יותר יש להם יותר זכויות? אם הכלב שלי מאולף וממושמע וכלב קטן אחר משתולל, את מי צריך לרסן? היתה לי כלבה שאהבה לרדוף אחרי ציפורים, היא כמובן לא היתה משיגה אותם ואחרי צעד וחצי הן היו מתעופפות, אבל כנראה זה הלהיב אותה. לימדתי אותה לא לעשות זאת, היא היתה נעצרת ופונה אלי לאישור, והיא היתה מקבלת אותו רק אם הציפורים כבר החלו לעוף מעצמן.

ניל´´י

New member
אין להאשים את הכלב אלא את בעליו

אני משתתפת בצערך, לאבד כלב זה אחד הדברים היותר נוראים שיכולים לקרות לנו, אבל בכל המקרים של תוקפנות כלבים מי שאשם זה הבעלים ולא הכלב, הכלב מיסודו הינו צייד ולכן יצר הצייד גובר בו כשהוא רואה חיה קטנה ממנו ולפעמים גם גדולה ממנו, הבעלים היה צריך לדעת לשלוט בכלבו. לא ציינת אם כלבך היה גם קשור ברצועת הולכה או שהסתובב חופשי.

black kitten14

New member
מצטערת על כלבך...../images/Emo16.gif

אני גם נגד החזקת אמסטפים ופיטבולים בבתים אבל מצד שני- לא רק הם מסוכנים ואפילו שהחיות האלה הרבה יותר תוקפניות מאשר כלבים
אחרים זה בהחלט תלוי גם בחינוך שהם מקבלים. מקרה אישי- אנשים שגרו לידי החזיקו רועה גרמני (שרצח את החתול של השכנים שלי) ותמיד שחררו אותו לטיולים בלי רצועה, וקרה שלכלב שלי (קוקר ספאנייל ממש לא מזיק) היה המזל להתקל בו באחד הטיולים שלו (יש לציין שהכלב שלי היה ברצועה) והמפלצת הזאת התנפלה עליו ואם שכן שלי לא היה קופץ עליו ומוריד אותו מהכלב שלי כבר לא היה לי כלב! החיה הזאת עשתה לו 3 חורים בצוואר ורק במזל הוטרינר הציל אותו בניתוח מסובך.... אז בקיצור... די לוויכוחים, כל כלב שלא חונך טוב הוא מסוכן, אבל אמסטפים מסוכנים עוד יותר... לפחות לפי דעתי...

האפי לי

New member
אני חושבת שהחוק היחיד בנוגע

ל"מפלצות" האלו שצריך לחוקק הוא שאף כלב פיטבול לא יוצא מבית הגידול לבעלים חדשים לפני שהוא עבר אילוף נכון (הרבה פעמים הם תוקפנים בגלל אילוף לא נכון) ולפני שהבית אליו הוא עובר לא נבדק כהלכה. זו כן אשמת הבעלים, וזו בעיה שאין טיפול נקודתי בעניין והפתרון היחיד שמוצאים לנכון הוא להשמיד את הגזע. הייתי השבוע בפסטיבל שנטיפי, יש שם הרבה כלבים של אנשי ההפקה (אורחים לא מורשים להכניס כלבים) היו המון זכרים לא מסורסים, והיה גם פיטבול זכר לא מסורס. כשראיתי איך הוא מסתובב עם האמא שלו ולא ממצמץ לאנשים/כלבים האחרים אני נשבעת שגם אני הייתי קצת בשוק- אבל הנה דוגמה שגם זה אפשרי.

ניל´´י

New member
האפי, תודה על חיזוק דברי שרק חינוך

נכון יגרום לכלבים להיות רגועים. גם הבן שלי היה שם.... ללא הכלבים כמובן!!!

madhatter

New member
שוב ושוב אותם דברים מרגיזים!!!!

כל החברים היקרים שטוענים הכל באילוף ובבעלים טועים ומטעים !!!!! בכל כלל יש יוצאים מהכלל אבל יש תכונות שטבועות בכלב וידרשו מאמץ רב כדי להתגבר עלהן. כדי לא להכנס למריבת הפיטבול אמסטף (למרות שלדעתי הם באמת כלבים קשים יותר מסן ברנרד או לברדור לא משנה כמה בעליהם יזדעקו) אני אתן דוגמא מכיוון אחר דוקא. לאבי יש משק חיי שבו מגדלים כבשים , במשך תקופה ארוכה החזקנו מספר כלבים לשמירה על המשק ובינהם רועה גרמני (לא מדם עבודה) ודוברמן שניהם למרות שנולדו בדיר ועבדנו איתם רבות על מישמעת ,יום אחד שהיתה להם ההזדמנות תקפו והרגו בעלי חיים שאיתם גדלו בצורה אכזרית. לאחר שהחלטתי להתעמק בנושא הבאתי למשק מרימנו ואחר כך זוג רועים קוקאזים - והפלא ופלא לא חויתי שום בעיות מאז שכן הטבע הזה טבוע בכלבים האלה. נקודה למחשבה!!

be_roo

New member
איזו נקודה למחשבה בדיוק?

ששני כלבים ספציפיים התנהגו בצורה X, וכלבים ספציפיים אחרים התנהגו אחרת? איך בדיוק זה משליך על הכלל. בויכוח סטטיסטי עקרוני אי אפשר לרדת לרמת הפרט. זה כמו שאני אומר שסובארו זה רכב לא אמין כי ראיתי אחת תקועה בכביש.

madhatter

New member
אתם לא מבינים שאתם עושים נזק ???

כלב המרימנו אצלי ובכל שאר המשקים לא תוקף את חיות המשק כי זה הגזע והמיוחד בו והתכונות שטופחו בו!!!! כך גם רוב הגדול של כלביי הלברדור שכולם יסכימו שקשה מאוד לאלף אותם לתקיפה כי הם אוהבי אדם מושבעים!!! ככלל בוקסר סאן ברנרד לברדור וגולדן רטריבר (לדוגמאות בולטות) לא יהיה כלבים תוקפניים גם אם החינוך שהם יקבלו יהיה לא משהו!!! צר לי שאתם נוטעים את ההרגשה שכלבי אמסטף הם נשמות טהורות שנהרסות על ידיי המגדל כי באופן ברור תראו בכלב זה נטיה לתוקפנות גדולה יותר ושתאלץ את הבעלי לצורך רב יותר לריסון!!!! אמסטף פיטבול דוברמן הם כלבים שדורשים בעלים מסורים ומבינים בלבד כדי לרסן את ההתנהגות הטיבעית שהוטבעה בהם על ידי האדם!!! ולכן שוב יש משקל רב לאופן שבו גודל הכלב אך אי אפשר להתעלם מהעובדה שהתכונות שטופחו בכלבים אלה הם תוקפנות ולכן אני ממליץ לכל מי שחושב לגדל כלב והוא לא בעל ניסיון קודם ויש לא חיות נוספות ומשפחה לא לדפוק את הראש בקיר אלא ללכת עם הזרם הטיבעי ולבחור בזנים שידועים כבעלי תכונות מסויימות - כמובן שגם אז יש משקל רב וגידול על ידי הבעלים אבל אז העבודה קלה בהרבה... ואפרופו רכבים מה לעשות סובארו אכן אמין יותר מרוב הרכבים האיטלקיים ומי שימליץ על אלפא רומאו לבן אדם שרוצה רכב אמין עושה לו עוול גדול!!

be_roo

New member
פיספת לגמרי את הנקודה

הדוגמא עם הסובארו נועדה להדגים למה דוגמאות ספציפיות אינן מעידות על הכלל, ולכן הסיפור שלך אינו הוכחה לשום דבר. בדיוק כמו העובדה שאני מכירה בוקסר תוקפן וגם לברדור שתקף 3 כלבים, למרות שב-90% מהמזן הוא חברותי וחביב ובעליו לא אימן אותו לתקיפה בכלל. אז מה? זה אומר שבוקסרים ולברדורים הם תוקפנים? לא. זה אומר שברמה הספציפית כל כלב יכול להיות תוקפן או ידידותי, שהרוב תלוי בחינוך ואילוף. אין גזע שהוא"נשמה טהורה" ואין גזעים שהם "רוצחים", יש בעלי כלבים שנוהגים בחוסר אחריות.

madhatter

New member
אני חוזר ואומר

אמת יש יוצאים מהכלל אבל!!!!!!!! רוב הכלבים מהסוג שציינתי הם רגועים יותר מהזגעים האחרים !!! הרוב הגדול!!! וצערי רוב הסובארו אמינים יותר מהאיטלקיות יש יוצאים מהכלל לכאן ולכאן אבל רוב הגדול של הלברדורים בעלי אופי טבעי טוב ונוח יותר. עובדה שאת אומרת 90% שזה לדעתי יותר מ 10% ולכן את רק מחזקת את הטענה שלי - רוצה כלב משפחה נוח? 90% שתצליח עם לברדור שזה יותר בטוח מאמסטף...

למעלה