טראק לאפריקה

ilba13

New member
טראק לאפריקה

אנחנו 3 חברים בגילאי ה 40 ומתעניינים לספטמבר לטיול תרמילים באפריקה.
בדקנו חומר ל 2 יעדים עיקריים ואנחנו מתלבטים ביניהם.
קניה (הר קניה + ספארי מסאי מרה+ חופים באיזור LAMU) או טנזניה (הר קילימנג'רו + ספארי ברנגטי + חופים באיזור זנזיבר).

המלצות? בעיקר נשמח לשמוע ממי שמכיר ובמיוחד טייל ב 2 יעדים אלו.
תודה,
מיכה

littlerunaway

New member
סרנגטי ומסאי מארה

זו בעיקרון אותה שמורה. אני מניחה שכדאי לבדוק מה הולך שם מבחינת נדידת החיות בתקופה שבה אתם נוסעים.
לא ניסיתי לא את קילי' ולא את הר קניה. אבל הטרק בקילימנג'רו ממש יקר (וזה היה לפני כמה שנים כשהייתי באיזור). בזמנו שמעתי שהר קניה הרבה יותר זול ולא פחות יפה (וכנראה גם פחות מתוייר מקילימנג'רו).
לאמו מול זנזיבר? פה אני לא אובייקטיבית. ביליתי בלאמו במצטבר בסביבות ה-3 חודשים ורק שבוע בזנזיבר. זנזיבר הוא אי הרבה יותר גדול ואני מניחה שיש שם יותר "מה לעשות". אבל לאמו נהדר בשביל להיזרק לכמה ימים ולא לעשות כלום, לשתות מיץ מנגו כל יום ולהשתזף. מקום מאוד ידידותי בלי מכוניות (או לפחות ככה הוא היה לפני כ-4 שנים כשהייתי שם בפעם האחרונה).

הייתי בטנזניה+אוגנדה

הנסיעה לסרנגטי מאוד ארוכה, אז כדאי לבחור ספארי שכולל שני לילות בשמורה, אחרת תבלו יותר בנסיעה ופחות בטיול. אנחנו הלכנו על חמישה ימים: שני לילות בסרנגטי, אחד בנגורונגורו (שמורה נהדרת, ספארי עם נופים משתנים בתוך מכתש של הר געש שהתפוצץ) ואחד באגם מאנייארה, ואני גם הוספתי טיסה בכדור פורח שהיתה חלום ילדות ישן. על הקילימנג'רו ויתרנו מטעמי תקציב בעיקר (יקר מאוד). מה שכן, עבורנו לא היתה הרבה ברירה: התכוונו במקור בכלל לטייל בקניה שהיתה בימים ההם זולה יותר, אבל היו באותה תקופה התרעות ביטחוניות ממוקדות והרבה בעיות בקניה, אז פשוט שינינו לטנזניה. לא הצטערנו, והוספנו גם את אוגנדה על הדרך (עליה אי אפשר לומר בלב שלם "לא הצטערנו"...).
בהמשך עשינו גם יום ספארי נוסף באזור (פארק ארושה) שחלקו בהליכה - חביב. מאחר והמשכנו לדאר א-סלאם לתפוס את המעבורת לזנזיבר באוטובוס, עצרנו גם בהרי אוסמברה לטיולים רגליים בהרים.

זנזיבר גם היה מקסים. הלכנו על חוף קנדווה שהיה כמעט ריק לגמרי מצד אחד, שקט ואידיאלי, ומצד שני במרחק הליכה מאוד יפה מהחוף הצפוני (נונגווי) העמוס מסעדות ופאבים ואנשים כשהתחשק לנו. אבל זה היה לפני כ-9 שנים ובדיוק התחילו לבנות אז מלון גדול שם, כך שכנראה המקום השתנה מאז ולא לטובה.

למעלה