טראנו או גלופר

ירוןז

New member
טראנו או גלופר

אני מתלבט בין קניית טראנו 96 לבין גלופר 98 שנייהם דיזל ארוך. את הנתונים הטכניים על שנייהם אני כבר מכיר הייתי רוצה לדעת מה עדיף מבחינת נוחות נסיעה, עבירות שטח, אמינות, וכל מידע נוסף שקשור. בתודה מראש

umop apisdn

New member
העדיפות הברורה היא לטראנו-

בכל התחומים. הגאלופר הוא מיצובישי פג´רו דור קודם-קודם, שיונדאי קיבלו זכיון לייצר ממיצובישי במקום לפתח רכב משלהם== להמנע! פרט לשמחיר הנובע מירידת הערך התהומית של הגאלופר, אין שום סיבה בעולם לקנות אותו.

ירוןז

New member
גלופר=פג´רו

דווקא נשמע לא רע האמת וחוץ מזה מה לגני איבזור ומרחב פנים?

umop apisdn

New member
אז כנראה שלא הסברתי טוב...

הגאלופר הוא למעשה מיצובישי פג´רו מתחילת שנות ה80 (!), שהופשט מהטכנולוגיה (המסכנה גם ככה שהיתה לו) ונמכר ליונדאי שבונה אותו במינימום השקעה. לכשכזה- הוא ספרטני, צפוף ומיושן... מאוד מיושן. הטראנו טוב יותר בכל השוואה, בכל תחום ובכל עניין.

מצמץ

New member
אז ככה

אומנם, הטראנו היא מכונית שעדיפה כמעט בכל תחום ועינין, ולמקרה השוואתי זה, אכן הייתי ממליץ עליה יותר מאשר על הגאלופר, אבל אני מדגיש שאני שולל את היונדאי בעיקר בגלל שמירת הערך שאע"פ שבמחירון הוא לא רע, במציאות זה כבר סיפור אחר. אך אל תזלזל בגאלופר, בסה"כ היא עושה את העבודה שלה, ובגדול חוץ מבעיית חוסר כוח (לדעתי) היא בעצם סיפקה את הסחורה וקיימה את מה שהיא "הבטיחה" ולא יותר מזה. בתור חדשה יש לה מחיר מצויין יחסית למתחרות היפניות שהן בעצם סתם רכבי "שטח" עירונים לעומתה (אע"פ שהן נוחות יותר, בטוחות יותר וטכנולוגית גם חדשות יותר) ובעצם הגאלופר הוא רכב השטח היחידי בתחום המחירים האלו (מבחינת חדשות) שאפשר לומר עליו בגאון שטח בלי גרשיים.

ירוןז

New member
אז רגע...

זה כבר ממש מבלבל מומלץ או לא לפי סוף התגובה נראה שממולץ ואפילו בחום, האם הבנתי נכון?

umop apisdn

New member
אני לא מבין אותך מצמץ!!

הגאלופר חלש מדי בשביל לתקל שטח ברצינות, הוא מיוש, ספרטני ובטח פחות מתאים לשטח מהטראנו!! לא, הגאלופר לא מומלץ.

מצמץ

New member
לא, הוא לא מומלץ.

בתור מיסחרית נטו, שצריכה עבירות, דיזל ואוט´ ושהערך הוא לא פונקציה אז כן, הוא מומלץ בחום. אך אם מדובר במקרה כמו שלך שהוא ישמש לטיולים, משפחה וכו´, אז לא הוא לא מומלץ, ולכן אמרתי שבמקרה זה אני הסכמתי עם UMOP. פשוט הגבתי כך מפני שפריע לי שUMOP קטל אותה על ימין ועל שמאל, מבלי לציין אפילו פלוס אחד שלה (לדעתי, אך אולי אני טועה).

מצמץ

New member
אופס

לא אמרתה שום דבר בנוגע למשפחה וטיולים...זה בא לי בקונטציה כי זה מה שבדרך-כלל שואלים. בכול אופן כפי שאמרתי והסכמתי עם UMOP הטראנו עדיפה בתמורה הכוללת. וUMOP, איך הייתה פורק מתחים אם אני לא הייתי כאן?

ירוןז

New member
צדקת אחי בנוגע למשפחה והשאר

ואני ממש רוצה להודות לכם אבל עוד שאלה קטנה ואני מפסיק עם זה כמה קשה למצוא טראנו 96 ידני?

umop apisdn

New member
בשנים הללו הטראנו היה...

הרכב הנמכר מסוגו, ואקסמפלרים רבים ומגוונים קיימים בשוק- אל תתפשר על מצב הרכב- יש רבים. קנייה קלה ונסיעה מהנה.

למעלה