טראומות ילדות

LiorMorr

New member
טראומות ילדות

היי,
אני בת 24, סטודנטית.
לא מזמן קראתי, שילדים שסבלו בילדותם מדחיה חברתית ונידוי, עלולים לסבול מנזקים בלתי הפיכים לבטחון העצמי שלהם. וכך זה אצלי, לצערי הרב.
הייתי ילדה שמנה. לא מאוד שמנה, לא הכי שמנה בכיתה או בשכבה, אבל הייתי ילדה רגישה ומופנמת, כך שהיוויתי טרף קל לנשמות הטובות שלמדו איתי בכיתה ובשכבה.
שנים סבלתי מהצקות, השפלות ועלבונות.
בגיל 17 רזיתי קרוב ל30 ק"ג, הישג עליו אני שומרת עד היום. כלומר, כבר מזמן איני שמנה. אבל הנפש שלי חבולה ומצולקת. בפנים אני עדיין הילדה השמנה והדחויה שהייתי.
עד היום אני מתקשה לפתח קשרים חברתיים ורומנטיים, כי אני חוששת שלא יאהבו אותי. כן, החשש מדחיה עדיין מקנן בי. אני מתקשה לפתח קשרים רומנטיים, כי כנראה שחוסר הביטחון שלי מורגש, ומי היה רוצה בת זוג חסרת ביטחון? לאורך השנים, ידעתי רק מערכות יחסים כושלות ומזויפות...
הייאוש שלי הולך וגדל...

הדרך לשינוי נמצאת בטיפול.ככל שתקדימי כן ייטב

לך.יש מגוון טיפולים,חלקם קצרים ויעילים.חשוב שתהיי נחושה כדי לשנות את מצבך.זה בר השגה,רק צריך לעשות זאת,כי אחרת נשארעם באותו מקום ולעיתים מחמיר המצב.מכאן - כל המקדים - זוכה
,ויפה שעה אחת קודם.

ladybug4NLP

Active member
אכן טראומות ילדות יכולות לנהל להרבה אנשים את

החיים וחבל.

טיפולים קצרי מועד נועדו בדיוק לדברים האלה כדי שתוכלי להשתחרר ולדעת שאת כבר לא ילדה אלא בן אדם בוגר שלפעמים מתנהגת כמו ילדה כי היא תקועה בדפוסים רגשיים כמו הילדה שלא היו לה הכלים להתמודדות.
כל החיים לפנייך וחבל לבזבז אותם על דברים שהיו ונגמר.

הדבר הכי טוב בטראומה שזה עבר. עכשיו כדאי ללמוד לשחרר את הלופ הפסיכולוגי שאת תקועה בו.
כי עכשיו מי מתעלל בך אם לא את עצמך ע"י שחזור שחוזר על עצמו?

למעלה