טראומה???

טראומה???

שלום אני מתנדב במשמר האזרחי והייתי רוצה לשאול אם מישהו יכול להגיד לי בבקשה את נהלי ההחיאה של פצוע טראומה בתאונת דרכים כי זה הדבר שבו אני כנראה התעסק הכי הרבה אבל אני לא יודע איך

orend123

New member
סליחה

אתה בתור מתנדב במשא"ז, עדיף שלא תידע את הפרוטוקולים להחייאת פצוע טראומה, כמה שאתה חושב מעט מאוד מפצועי ת.ד הם פצועי טראומה שמצריכים את כל הPHTLS ואחוז אפסי מהם גם יצטרכו החייאה, בטח ובטח באותה הדקה שאתה תהיה במשמרת (קלאסי?). הפרוטוקולים משתנים כל הזמן, עדיף שלא תידע בכלל מה לעשות, שכן תטפל בפרוטוקול ישן ותגרום להרבה נזק... קודם כל חייג 101, דווח למוקדן את המצב ובדוק את ההכרה של הפצוע, שלוט על הכביש ורשום מספרי רכב למקרה שהנהג שפגע ירצה להתחפף לו. אם תרצה תוכל לעבור קורס החייאה, וזה מבורך, אבל בלי להעליב ובלי לפגוע עדיף שלא תתעסק בהחייאת פצועי טראומה בקפיצה על רגל אחת בפורום כלשהו באינטרנט. כמו שאמרתי, הסיכוי שדווקא לך תצא החייאת פצוע טארומה היא כמעט אפסית.

מתנדב חדש?

אם כן אני שמחה להרגיע אותך אבל אתה למדת (בהנחה שלמדת) החייאה רק בקטע הבסיסי במידה והאמבולנס מרוחק חצי שעה ממקום הארוע ואין לך ברירה אלא לנסות להציל חיים... אחרת בשום מקרה אחר אתה לא מטפל כשיש צוות רפואי מהסיבה הפשוטה שידע שלהם יותר גדול משלך אני גם אספר לך סוד קטן ואומר לך שמתנדבי משא"ז אלא אם הם מתנדבים במתנ"ע הם בדרך כלל לא מגיעים לתאונות ורוב התאונות הן ללא הרוגים שיהיה לך לילה טוב

orend123

New member
דיברת אלי אקנומיקה?

לא אני לא חדש ויצא לי לבצע כמה החייאות... ואף לא אחת על פצוע טראומה.

לא נראה לי שהיא התכוונה אלייך...

אלא למתנדב משא"ז שכתב את ההודעה. לפי דעתי צריכי להשאיר את תפקיד הטיפול בידי מד"א, המשטרה צריכה לעזור רק בקטע של שמירה על הסדר באירוע ועזרה לכוחות ההצלה האחרים אם צריך. צריך ציוד מתאים/הכשרה מתאימה כדי לעשות החייאה ובייחוד בטראומה.

לא ולא

אם תשים לב ההודעות נכתבו בהפרש של דקה בערך זתומרת לא היה לי מספיק זמן להגיב על שלך.... מעבר לזה דיברתי אל המתנדב משא"ז... אין אני מזלזלת במתנדבי מד"א (ולא משא"ז) גם לא בחדשים שבהם!

למעלה