טקס שינה ועוד

pompii

New member
טקס שינה ועוד

לפני כחודש עשינו שינוי בטקס השינה. הקטנה בת שנה ושמונה היתה בערב מנשנשת איזה ביסקוויט או במבה, בשש וחצי אמבטיה, בקבוק במיטה ונרדמת כשמסיימת לשתות בלי צחצוח.
לפני כחודש התפכחנו והחלטנו שבערב היא תאכל ארוחת ערב מסודרת ומזינה יותר, אחר כך אמבטיה, בקבוק (קטן יותר) ועדיף לא במיטה שלא תירדם ישר, צחצוח שיניים ואז שינה.
הבעיה היא...שבערב היא לא אוכלת יותר מדיי. היא מאוד אוהבת עגבניה, אוכלת אולי רבע חביתה, זית וחצי וזהו. לא נראה משביע. ואת הבקבוק אם זה לא במיטה היא לא נוגעת. אז יוצא שהיא בקושי אוכלת. והצחצוח שיניים זה דיי בכוח כי היא לא נותנת...
עם השינה אין כל כך בעיה, כי בשבע וחצי היא כבר עייפה ונרדמת דיי מהר.
אז בעצם כמה שאלות בעניין:
1. איך מתנהל אצלכם טקס השינה?
2. מה הילד אוכל לארוחת ערב?
3. האם אוכל גם תמ"ל? איפה וכמה?
4. מתי נרדם סופית? מתי מתעורר בבוקר? (אצלי כבר חודשיים מקיצה בחמש וחצי...בעע)

תודה לכל העונות החביבות ויום שלישי שמח

Pixelss

New member
אצלנו

אומנם טיפה יותר גדול (כבר בן שנתיים) אבל היה רלוונטי גם בגיל שלכם
1. איך מתנהל אצלכם טקס השינה? - בסביבות שש וקצת ארוחת ערב לאחר מכן אמבטיה או מקלחת תלוי בשעה אם אכל מוקדם יחסית נעשה אמבטיה ארוכה יותר אם כבר מתקרב לשעה שבע אז מקלחת, ישר אחרי המקלחת כשעדיין עטוף במגבת מצחצחים שיניים, משם למיטה סיפור נשיקה ולישון.
2. מה הילד אוכל לארוחת ערב? - בסביבות שש וקצת יושב לאכול ארוחת ערב, בדרך כלל זה חביתה קצת גבינות זייתים וירקות, או כריך לצד ירקות, אם בא לי להשקיע אני מכינה לו לביבות ירק כלשהו (כרישה/ קישואים/ בטטה או מה שיש) תמיד לצד ירקות, בהתחלה היה אוכל קצת עם הזמן הגדיל כמויות.
3. האם אוכל גם תמ"ל? איפה וכמה? - אכל בעבר מעולם לא נתנו בקבוק במיטה תמיד זה היה על כורסא בחדר שינה שלו ותמיד הקפדנו לצחצח שיניים אחרי, אני קיצונית בדעות שלי לגבי הגיינת הפה הנהוגה ומהשן הראשונה הקפדנו על צחצוח בוקר וערב ולמעט גיל ינקות שאכל בלילה ברגע שהפסיקו ארוחות הלילה הצחצוח היה אחרי הארוחה האחרונה.
4. מתי נרדם סופית? מתי מתעורר בבוקר? (אצלי כבר חודשיים מקיצה בחמש וחצי...בעע) - נרדם סופית סביב שבע וחצי אולי ממש מעט אחרי מתעורר בסביבות שש בבוקר.
&nbsp
תראי ברגע שתורידו את הבקבוק (שלדעתי האישית אין בו צורך בגיל הזה אלא הם היא ממש רזה בצורה קיצונית והרופא המליץ להמשיך לתגבר בפורמולה) לאט לאט היא תגדיל כמויות של ארוחת ערב.
הכמות שהיא אוכלת בערב גם תלויה במה אכלה לפני ומתי אכלה פעם אחרונה, אני מאמינה שילדים לרוב יודעים לווסת לבד את כמות האוכל שהם צריכים בכדי לשבוע.
לגבי זה שהיא לא נותנת לצחצח - תנסו להפוך את זה למשחק, יש כל מיני שיטות ועל כל ילד עובד משהו אחר - אולי לתת לה לצחצח לכם תוך כדי, אצלנו לדוגמא עובד הכי טוב לשאוג כמו אריה למראה ואז לצחצח לו וכמובן תמיד אחרי שסיימנו לצחצח לו אנחנו נותנים לו גם לצחצח לבד.
&nbsp

pompii

New member
תודה על התשובה

היא לא רזה בכלל, היא כולה מרופדת שבא לנגוס
בגן בסביבות 3 וחצי היא אוכלת מעדן, ככה שזה לא אמור יותר מדיי להשביע כשכבר מגיע 6 וחצי..

שמתי לה את הספה שלה בחדר ונתתי לה לשתות שם את הבקבוק, אבל היא שתתה מעט מאוד וחזרה לסלון
במיטה היא שותה הרבה יותר..בערך 200 מ"ל. אבל אני רוצה להפריד בין הבקבוק לבין השינה. אני חוששת שאם אני אוריד לה את הבקבוק היא תלך לישון רעבה

Pixelss

New member
תראי

אחד תנסי להקדים מעט את אורחת הערב יכול להיות שבשש וחצי היא כבר מתחילה מעט להיות עייפה ולכן אוכלת פחות.
מה גם שאם שהיא יודעת שיש בקבוק ככה שיש למה לשמור מקום, לדעתי המטרה העיקרית היא לוותר על הבקבוק ובטח ובטח להפסיק לתת בקבוק במיטה.
איך שאני רואה את זה יש שתי אופציות:
1. לותר על הבקבוק וזהו, הכי הרבה לילה אחד או שניים היא תלך לישון קצת פחות שבעה (מבטיחה לך שאין פה התעללות אין פה רעב קיצוני הכי הרבה תתעורר רעבה יותר מהרגיל בבקרים שאחרי)
2. להוריד כמויות של הבקבוק בהדרגה וגם לתת רק על הספה בחדר שלה, אם תאכל מעט זה מה שתאכל המטרה גם ככה היא לוותר על הבקבוק הזה.
בסופו של דבר ילדים הם עם סתגלטן הרבה יותר ממה שנדמה לנו ומהר מאוד היא תתרגל לשגרה החדשה.

Cafe Latte

New member
הילד שלי הולך לישון בלי א. ערב

כותרת אמנם בומסטית.. אבל זה די נכון. את רוב צריכת המזון שלו, הוא עושה עד 15-16 כזה, גג.
בערב, לרוב, הוא ינשנש משהו (לא חטיפים במבה וביסקוויטים, כי אנחנו לא נותנים מתוך עקרון, אבל דברים אחרים), וילך לישון סביבות 20:30, בלי ארוחת ערב מסודרת.
בימים בהם אני יודעת שהפעם האחרונה שבה הוא אכל היתה גג 14, אני כמובן אכין משהו משביע ומסודר בערב. אבל לרוב זה לא כך, ואין לו גם צורך בזה, ככל הנראה. אחרי הכל מדובר בילד שיודע לבטא רעב (אומר כשהוא רעב), ובאחוזונים הגבוהים של הסקאלה. אין טעם להעמיס על המערכת לפני השינה, אם אין לו צורך בכך.
תמל אצלנו לא אוכלים (מאז ומעולם), ועם הבקבוקים סיימנו קצת אחרי גיל שנה (היה מקבל בקבוק שאוב של חלב שנשאר לי במקפיא, מהתקופה ששאבתי).
נרדם סביבות 20:30, קם סביבות 5-5:30...
איתך במאבקך הצודק, בקיצור

Cafe Latte

New member
אני אומרת תודה כשהוא קם כשיש לפחות אור. לפני יומיים היתה פה

קימה ב4:59.
&nbsp
that's when shit got real...

mafe

New member
אצלנו

גם אצלנו בן שנתיים, אבל יש לנו שגרה שנמשכת כבר כמה חודשים.
ב-16:00 חוזר מהגן ואוכל משהו קטן: יוגורט, 2 לחמניות קטנות, פרכית אורז עם גבינה, משהו כזה. גילינו שאם אוכל יותר (אצל אמא שלי למשל
) אז בערב אין לו ממש תיאבון.
ב-18:15 בערך אמבטיה. ב-18:45 ארוחת ערב, כל יום משהו אחר (ותוך כדי אמבטיה עם אבא, מתעניין: אמאאאאאא מה אוכלים??):
(כל יום יש קבוע, בנוסף לארוחה, ירקות חתוכים, בעיקר פלפלים ומלפפונים, לפעמים תירס גמדי ועגבניות במרכז השולחן לנשנוש של כולנו)
* פשטידה כלשהי או לביבות ירקות. (איזה כיף שיש מולטיקייק חדש. כל פעם ממציאה לביבות עם ירקות אחרים).
* חביתה עם תוספות מעניינות
* שאריות מהצהריים שלי או מיום לפני, כל דבר: גריסי פנינה עם ירקות, תבשיל כלשהו עם אורז, מג'דרה וכו'...
* פעם הכנו הצלחה מסחררת- פלאפאל ביתי עם חומוס.
* ירקות שורש בתנור- בטטות, קישואים, תפו"א. וגם כרובית וברוקולי.

אוכלים ביחד, שלושתנו, קבוע כל יום.
סביב 19:00-19:15 צחצוח שיניים, ואז בוחר אם רוצה סיפור או שעייף מדי והולך לישון מיד.
לפעמים נרדם סופית מיד, ככה 19:15-19:30, בימים מעצבנים מקשקש לעצמו אפילו שעה. בימים עוד יותר מעצבנים (לעיתים רחוקות) לא מצליח להירדם ובוכה ודורש את הנוכחות שלנו.
בבוקר מתעורר בין 6 (בסופי שבוע. תודה באמת) ל-7. בימים שאני נורא ממהרת לצאת בבוקר- אני צריכה להעיר אותו גם ב-7:15.

מקווה שעזרתי :)

למעלה