טקס נישואין חילוני

danonit

New member
טקס נישואין חילוני

היי לכולם/ן חבר שלי ואני מתחתנים הקיץ והיינו רוצים לערוןך טקס אישי - חילוני. האם אתם מכירים נוסחים/רעיונות יפים שנוסו בהצלחה? אנחנו לא בדיוק זוג מעורב אבל גם לא גזעי- אני בת לזוג מעורב והחבר שלי יהודי משני הצדדים
תודה דנונית.

bisty

New member
תקישי בכל מנוע חיפוש את

הצירוף נישואין אזרחיים ותקבלי המון חומר, יש כל מיני אתרים בנושא, בעיקר על טקסים אזרחיים בחו"ל אבל דרך זה תגיעי גם לאתרים אישיים של בני זוג שעשו את זה, יש סיפור אחד על זוג חיפאי אם אני לא טועה שערכו טקס חילוני בלבד אותו תיכננו בעצמם וגם דרך האתר של "חופש" יש רשימה של כל מיני מוסדות שיעזרו כמו "משפחה חדשה" ו"תחיל"ה". מקווה שעזרתי, אם תרצי תשאלי אותי עוד, יש לי מידע קצת יותר מפורט שלא בהישג ידי כרגע, הכל בעיקר על נישואין אזרחיים, האם אתם מתכוונים גם לזה או רק לטקס חילוני פרטי? בכל מקרה בהצלחה!!!

danonit

New member
תודה!!

אני מכירה את רוב האתרים האלה, קיוויתי למצוא ממש נוסחים של טקסים שאנשים קיימו. אנחנו מתכוונים להתחתן בנישואין אזרחים בקפריסין ואחרי זה לעשות בארץ מסיבת חתונה שבה במקום חופה וכו´ יהיה טקס אישי שלנו, עם החלפת שבועות וברכות של חברים ומשפחה. תודה!!!

GalGula

New member
קודם כל, שלום דנונית ../images/Emo140.gif

כיף לראות אותך בפורום
. האם יהיה חצוף מצדי לשאול אותך קצת על עצמך, כמי שהיא בת לזוג מעורב? וגם כיצד מתייחס לכך בן-זוגך? אשמח לשמוע. וחוץ מזה, ביסטי, אשמח אם במידה ויש לך מידע - כתובות של אתרים וכו´, תספרי עליהם ואוסיף אותם לקישורי הפורום

danonit

New member
בטח, בכיף ../images/Emo13.gif

אמא שלי נוצריה, אבא שלי יהודי, גדלנו בבית שבו יש קצת מכל צד (אבל לא יותר מדי מן הסתם אף אחד מההורים שלי לא אדם דתי) למרות שמהסביבה בארץ בהחלט קלטנו שנוצרים זה לא טוב (אני לא השתכנעתי כי אני דווקא אוהבת את כריסמס לא פחות מאת פסח למשל..). איך אני מרגישה? חסרת דת, אתיאסטית מוחלטת. מבחינת הזהות, אין לי זהות יהודית, לא יודעת איך להסביר את זה אבל אולי כשכל הסביבה דוחפת לצד אחד אז האיש הקטן הולך דווקא לצד השני. הלוואי שהייתי יכולה לומר שיש לי זהות ישראלית אבל מבחינת המדינה אין דבר כזה. בן זוגי בא ממשפחה שקיבלה בפתיחות כמה וכמה בני זוג לא יהודים בעבר, כך שלא למשפחה ובטח שלא עצמו אין שום בעיה עם זה. בן זודי אתיאיסט אדוק עוד יותר אדוק ממני שגם מגדיר את עצמו כישראלי. זהו על רגל אחת
דנונית

GalGula

New member
היי דנונית ../images/Emo13.gif

אני מבינה שגדלת בישראל. האם אני צודקת? איך התקבלת בחברה הישראלית? מה התחושות שלך לגבי ההורים שלך, שבסה"כ די "פרצו גבולות"? מה את מרגישה כלפי מה שעשו? אחלה שאת כאן

GalGula

New member
אגב, לגבי הצעות לטקסים

אין לי מושג, אבל תבדקי בשרשור הזה (כל השרשור) - יש כמה רעיונות נחמדים, וכמובן שאשמח לשמוע מעוד אנשים אם יש גם להם רעיונות

כחלחל

New member
דנונית, הערה קטנה

השימוש במילה גיזעי בהודעתך טיפה צורם, אני מבין למה התכוונת וזה OK רק מה לעשות שיש לי סף רגישות נמוך מאד בדברים האלה. מזל טוב, והמון

GalGula

New member
../images/Emo45.gif מסכימה איתך אבל....

מה דעתך על המונח "זוגות מעורבים"? לי יש תחושה שבסה"כ אי-אפשר להגדיר אותנו באופן יותר נכון, ומצד שני עצם ההגדרה הזאת מבדלת אותנו מהשאר... אז... בעצם יש כאן בעייתיות גם בהגדרה "גזעי" וגם בהגדרה "מעורב" - כלומר או ששניהם לגיטימיים או ששניהם לא לגיטימיים. מה דעתך?

למעלה