טקס חליצה

טיגריס2

New member
מזעזע באופן חולני../images/Emo46.gif

איפה אנו חיים? בימי החושך? מצטערת בכל ליבי על מה שנאלצת לעבור,
זאת ממש השפלה העניין הזה. אז אני צריכה להגיד לעצמי איזה מזל, שהיינו ידועים בציבור , ולא נשואים. ושיש לי ילדים. אחרת הייתי צריכה לעבור את החליצה עם אחיו הרווק חולה הנפש? אוף זה פשוט לא נתפס .

לכן העם נותר כשהיה

בגלל שהחוקים נשמרו ללא פשרות העם נשאר כעם אחד , לא אבד כמו כל העמים שהתפזרו ונעלמו באיזור שלנו נבדק ונמצא שהגנים של הכוהנים אותם הגנים למרות השנים שחלפו

אם יש לך ילדים את לא צריכה חליצה

חבל שאנשים לא מכירים את חוקי היהדות יש הגיון פשוט בחוקי היהדות ששומרת על המסגרת המשפחתית

אורצה

New member
טקס חליצה

זוהי הפעם הראשונה שאני כותבת כאן בפורום. בעלי נפטר לפני 9 חודשים, דבר שנראה עדין בלתי נתפס- מכיוון שמוות של אנשים ובייחוד צעירים הוא דבר בלתי נתפס. איך יכול להיות שרגע אחד יש משהו לידך, אתה יכול להתקשר אליו, לחבק אותו וברגע אחר אין. בפעמים שנכנסתי לפורום לקרוא ראיתי שאין כמעט אנשים שכותבים בו, יתכן שזה בגלל סיבות מובנות- הרבה יותר קל לכתוב בפורומים שמחים ולא להישאב לקושי. בסופו של דבר החלטתי לרשום כאן על ההתמודדות שלי עם חוויות הרבנות שכן זה ממסד קשה וכדי לדעת מה מצפה. אני הייתי צריכה להתמודד עם טקס חליצה ולא היה לי את מי לשאול. הגעתי לרבנות מספר רב של פעמים ובכל פעם פרצתי בבכי בגלל חוסר רגישות. הייתי צריכה לעבור טקס חליצה שכן אין לי ילדים. חשוב לציין שברבנות יש עובדת סוציאלית שאחד מהתפקידים שלה הוא ללוות והיא יכולה לעזור. אני קיבלתי את עזרתה רק ביום של החליצה עצמה וחבל. טקס חליצה מתבצע כאשר הבעל מת ואין לזוג ילדים. בעבר האח הבכור של המת היה צריך לקחת את אשת אחיו לאישה- יבום. כאשר הוא לא רצה התבצע טקס חליצה. כיום אין יבום ויש רק חליצה. את הטקס צריך לעשות גם אם אם האחים של הבעל המנוח נשואים, זאת מפני שפעם היה מותר לשאת יותר מאישה אחת. חשוב לציין שאני אישה חילונית וכל הטקס הזה נראה לי מיותר, פגאני- משהו שאם הייתי רואה בשבט באפריקה היה נראה לי הגיוני אבל לא כאן, מדינה שאמורה להיות מודרנית. לחליצה יש שני שלבים. בשלב הראשון זימנו אותי ביחד עם שני עדים גברים ואת אח בעלי. העדים נשאלו שאלות עלי, על בעלי המנוח, על אחיו ובני משפחתו. מאחיו של בעלי ז"ל בקשו לפסוע בחדר וזאת על מנת לראות האם הוא פותח בכל פעם באותה הרגל, דבר שעקרוני לטקס החליצה. בשלב השני הגעתי בשנית לבית הדין הפעם ללא העדים ועם האח. לטקס צריכים להגיע בראש חודש, לאחר שצמים (לא לשתות ולא לאכול), בלי לצחצח שיניים. הטקס נעשה בנוכחות מיניין. בטקס הסבירו הרבנים את משמעות החליצה, דבר שלטענתם עוזר לשחרר את נפש המת. אחר כך מלבישים נעל על הרגל הדומיננטית של האח. הנעל היא נעל מיוחדת עם שרוכים שצריך לנעול ולשרוך בצורה מיוחדת. לאחר שהרבנים נעלו לגיסי את הנעל אני הייתי צריכה להוריד לו את הנעל שיד אחת מאחורי הגו והיד הדומיננטית פותחת אותה וחולצת. ברגע שהנעל היתה בידי זרקתי אותה על הריצפה. אז אני וגיסי חזרנו על דברי הרבנים, אני אמרתי שהוא לא רוצה בי והוא אמר שהוא לא מעוניין להמשיך את זרע אחיו, אז ירקתי ליד גיסי והטקס נגמר. הטקס הוא טקס לא פשוט מעצם היותו אך ללא טקס זה אישה לא יכולה להינשא בשנית. למרות שהשתדלתי לכתוב על הטקס בצורה אובייקטיבית אני מניחה שיש דברים שנרשמו והובנו כפרשנות שלי. אני מקווה שמיידע זה יעזור לנשים שלצערי יצטרכו לעבור את הטקס הזה

טיגריס2

New member
אני יודעת ש....

אני לא צריכה חליצה אמרתי שלמזלי יש לי ילדים אחרת..............

CHEN39

New member
אני בשוק...

...מההשפלה והפרימיטיביות . לא ידעתי שיש עדיין דברים כאלה. מצטערת בשבילך שנאלצת לעבור זאת. עוד אחרי מה שעברת ממילא... מדהים ועצוב.

../images/Emo24.gif../images/Emo201.gif

טקס משפיל רע וקר ,בטוחה אני,שלו גבר היה צריך לעבור אותו היו מוצאים דרך לבטל אותו בשם הקידמה .. צר לי יקרתי לא רק שהתאלמנת בצעורותך גם נותרת ללא ילדים ,נאלצת לעבור טקס זה .הזכיר שבט פרמיטיבי . מחבקת אותך .

כמה משפיל!../images/Emo46.gif../images/Emo197.gif../images/Emo197.gif אוף!

יש דברים ב"דת" (אולי "כת"?!
) שכל כך לא שייכים לימינו! פעם, כשהכל היה עוד פרימיטיבי - מילא.. אבל כיום????? מצטערת בשבילך. צר לי באמת באמת לשמוע על כך! קבלי
מאחלת לך שלא תדעי עוד צער!

מוזר מאוד

גם אני אלמנה ללא ילדים. גם אני חילונית למהדרין. איך זה שאפאחד לא אמר לי שאני "חייבת" לעבור "טקס" שכזה? האמת, מזל שלהם שלא אמרו לי. כי אחרת הייתי יורקת עליהם.......

עלמה יקרתי

מצטערת להגיד לך אולם, אם יש לאישך ז"ל אחים ואין לא צאצא מחויבת את בחליצה ,על פי הדת .יש לי מכירה שבחרה לא לעבור חליצה ואכן נשאה לפני שנתים בנשואים אזרחיים. עצוב מאד שבישראל "המודרנית" עדיין שולטים חוקים פרמיטיבים מהעבר .

וואלה?

אכן, יש לו אחים. אך מעולם אפאחד לא ציין בפני ברבנות שאני צריכה לעבור "טקס" משפיל שכזה. אבל, אם וכאשר, יום אחד אכן אמצא גבר אשר ארצה להנשא לו, אין לי שום בעיה להתחתן בנישואים אזרחיים. אני פשוט המומה לגלות את הפרימיטיביות השולטת במדינה שלנו. זה מנהג שפל בזוי ומעליב, ויש לדאוג לבטלו לאלתר!

תחשבי על הילד שיוולד

כי בלי חליצה את נחשבתכאשת איש ופרי האהבה שיוולד יחשב ממזר/ה ולא יוכל להתחתן בקהל ישראל לכן חשבי על הבן/בת שיוולד לכן עדיף לעשות את הטכס הזה

המקור למנהג קשור לחלוקת קרקעות

עם ישראל שהיה עם חקלאי והחלקות חולקו ע"פ בית אב ועל מנת שהשטחים ישארו בשבטים הונהג המנהג הזה שהשם של כל משפחה ישאר , ולכל אחד יהיה יורש/ת לחלקה שלו , ככה החלקים של השבטים ישמרו עם הזמן הקשר לאדמה נותק אך המנהג נותר כשהיה , כדי לשמור את שמו של הכבר בעל המשפחה ואולי החוקים הנוקשים שהיו לעם ישראל הן הסיבה שהוא נותר כעם למרות הפיזור שלו וכל העמים שחיו לצידו נמחקו ולא נותר להם חלק מוכר כמו עמנו שקל לזהות אותו עם עברו והווה שלו אז לחוקים הנוקשים של הנשואים יש סיבה וזה להבדיל בנינו לבין שאר העמים בעולם

hhhh1234

New member
טקס החליצה

האמת ידעתי על קיום הטקס, אך כפי שאת תיארת אותו, אין מילים בפי!!!שאלתי היא: מה המשמעות אם אדם לא עובר טקס חליצה, האם זה מפריע בדרך כלשהיא להינשא בפעם השניה. אשמח להבין. אני חושבת שאניהייתי מוותרת על הטקס ואם אנשא בשנית זו תהיה חתונה עם רב רפורמי.

למעלה