טקס העשוראא' השיעי

סועד

New member
ממש מזעזע. שמעתי שהשיעים שהיו

בדרום, בנאסרייה. היו לובשים בגדים לבנים והולכים בתהלוכה עם חרבות ושרשראות ברזל, מכים על הראש ועל החזה, וצועקים את המילה "חיידר". אם מי שהוא יודע מה פירוש המילה, אשמח לתשובה.

ליהודה-תנסה להסביר לנו על "חיידר"?

סועד לא נענתה על שאלתה בפורום. וגם אותי מעניין... אולי תנסה בטובך להסביר למה הם זועקים "חיידר". מי הוא? תודה

חיידר פירושה "אריה".

עלי אבן אבי טאלב היה אחיינו של הנביא מוחמד. הוא היה הח'ליפה הרביעי והח'ליפה השיעי הראשון. הירצחו של עלי במסגרת מלחמות הירושה של הנביא, נקבע כיום המציין את טקס העשוראא'. לעלי היו מספר כינויים, שבכולם כלולה המילה حيدر. השמות "אריה עשוי ללא חת" ואחרים הודבקו לו בזכות מעשי הגבורה שלו במלחמות בהן השתתף. כאשר קוראים "חידר" בטקס העשורא, הכוונה היא לאזכור שמו של עלי. שבת שלום, יהודה

afikiminfo

New member
השיעים אינם צאצאיו של חסיין?

כפי שידוע לי, ברבים מכפרי השיעים ישנה החסייניה - מעין אולם לזכרו של חסיין שהיה בן פלוגתו של עלי. שבוע טוב אלי

סועד

New member
לאפיקים, ברוך שובך. מחכים למעורבתך

בפורום, כפי שהבטחת מזמן. צריך להפיח קצת יותר תכנים לפורום. הצעת מזמן את עזרתך. בברכה סועד.

DORIY1

New member
אלחוסינייה

אני למדתי בבי"ס אלחוסינייה الحسينيه שבו רוב התלמידים היו מוסלמים ואף פעם לא התעוררה בעיה לא בין היהודים לבין המוסלמים ולא בין השיעים והסונים . היתה סלחנות ביניהם . פעם ילד מוסלם אמר לילד יהודי אתה יהודי ואז התלמיד היהודי הלך להתלונן עליו אצל המנהל "אוסתאד' גאללי אנתה יהודי ". אז המנהל אסף את כל תלמידי הכיתות כולם בחצר ונאם בפניהם בזה הלשון : " אין עדיפות של אדם על האחר אל בידע " لا يعلو انسان على اخيه الأنسان ألا بالعلم والمعرفه היו זמנים..

lmns

New member
זכורה לי במעומעם, תהלוכת עאשורה

שהייתה בבגדד

מטפחים דורות של ידידי חרב ואלימות-

פולחנים מזעזעים אלה מה עושים לנפשם של הילדים והמתבגרים... הם גדלים מלאי אלימות וזעם שצריך לפרוק אותו מתישהו ואיכשהו, ולהשליכו על מטרה כלשהיא! אחרכך מסיתים אותם בקלות נגד כל מי שיוגדר אויב האיסלאם. והמבין יבין.

למעלה