טקסט שכתבתי.

yasminr1609

New member
טקסט שכתבתי.

טוב אני אהיה הראשונה ואקפוץ למים
*אמאל'ה*

האמת שזה טקסט שכבר פירסמתי אבל היו לי תהיות לגבי הפיתוח שלו.
תרגישו חופשי להגיב כאן או במסר פרטי, אני בעד ביקורת, חושבת שהכתיבה רק משתפרת ככה.

הוא, היא ואני
ומה אם מחכה לי משהו טוב יותר מעבר לפינה?
מה אם האהבה הגדולה הזאת שיש לי כרגע, שגורמת לי לחייך, לצחוק ולשמוח היא לא הדבר הגדול הזה שעליו כולם מדברים? מה אם קיים איפשהו בעולם מישהו שיהיה מסוגל לאהוב אותי יותר?
הוא אוהב אותי עכשיו, היום. הוא לא משקר לי. הוא לא אומר את זה רק בשביל הסקס. אני יודעת שהוא אוהב אותי. אני יודעת שהוא לא לקח אותי לבילוי רק כדי שנגמור במיטה.
כבר כמה חודשים שאני שלו, כבר כמה חודשים שאנחנו נפגשים פעמיים- שלוש בשבוע.
בערבים כשהוא לא מבלה איתי הוא ישן אצל מיכל.
אנחנו אוהבים, יש לנו כינויי חיבה בינינו, אנחנו חולמים על טיולים ומדי פעם גם מגשימים את החלומות שלנו. אנחנו אוכלים במסעדות יוקרתיות וצועדים בבוקר לאורך חוף הים.
מיכל היא לא האישה האחרת, היא נמצאת שם, היא הייתה שם לפניי, אבל אנחנו לא מתחרות אחת בשנייה. הוא אוהב את שתינו. יש לו מספיק אהבה כדי לתת לשתינו באותה מידה. הלב שלו כל כך גדול ופתוח שהוא מסוגל לאהוב כל כך הרבה בו זמנית.
כבר בהתחלה הוא אמר לי שהוא אוהב ''גם'' אותי, בהתחלה זה היה מעליב, רציתי ''רק''. אבל ככל שעובר הזמן אני מבינה ש''גם'' זה לא פחות טוב. עצם העובדה שיש לו אופציה לאהוב ''גם'' אחרות ואני זכיתי להיות מאלה שנאהבות.
אחרי הטוטאליות שרדפה אותי כל השנים במערכות היחסים שניהלתי, הפוליאמוריה הכניסה אותי למשהו משוחרר יותר, אוהב יותר.
יש לנו אפשרות לאהוב, אנחנו לא מתפשרים על אהבה אחת עד סוף החיים, אנחנו לא נלחמים ברגשות. אנחנו מנצלים כל רגע של אהבה. בגלל שהכל פתוח המחשבה של ''אולי יש מישהו טוב יותר'' לא חולפת לי בראש, כי יש לי את האופציה לממש את הרגשות שיש לי גם כלפיי אחרים.
זו לא תשוקה, או סקס חד פעמי, זה התעסקות ברגשות עזים. מדובר פה על רומנטיקה, על כינורות, ורדים וברכות מרגשות ברשת החברתית.
היכולת שלו לתת ולהכיל אהבה בו זמנית למספר אנשים, היה מדהימה ומעוררת הערצה כל פעם מחדש.
הוא יכל לאהוב כל כך הרבה נשים אחרות, ומכל המבחר הלב שלו בחר לאהוב גם אותי.
לפעמים אני צריכה להסביר לאנשים שזו לא התפשרות וגם לא בגידה, שהדרך חיים הזו שיחררה בי את כל החסמים שליוו אותי כל השנים. הדרך חיים הזו הצליחה לשחרר אותי מהפחדים.
איתו למדתי שאהבה זה דבר פשוט.

BarK11

New member
מהמם כרגיל

מי שעוד לא עוקב אחרי יסמין - מומלץ

Gul the Great

New member
השאלה היא מה את מנסה לכתוב

אם את רוצה להתחיל רומן, יש לי ביקורת מסוימת והצעה לפיתוח.
אם את רוצה לכתוב סיפור קצר, יש לי הצעה אחרת לפיתוח.
אם את רוצה להשאיר את זה ככה, זה גם סבבה. זה נקרא כך כמו טקסט שיתוף. מן פוסט חושפני בבלוג.
בכל מקרה, אחלה כתיבה.
(יש שגיאת כתיב אחת בשורה הרביעית לפני האחרונה וצורת כתיב שגויה, אך מקובלת מרוב שהיא נפוצה, בשורה השלישית לפני האחרונה - "יכל").

yasminr1609

New member
חשבתי על

חשבתי על סיפור קצר.
הרעיון הוא לכתוב על פוליאמריה שאנשים לא מכירים מספיק. כשהעליתי אותו לפייסבוק העליתי אותו ככה באמת.
לא יודעת בדיוק עד כמה בא לי להתעסק איתו.

צריך לכתוב ''היה יכול'' נכון?

Gul the Great

New member
נכון.

אבל "יכל" כ"כ הושרש בשפת הדיבור, שאני כבר לא בטוח שזו שגיאה. =)
&nbsp
טוב, לגבי ההתעסקות זה משהו שאת צריכה להחליט לבד. =)
&nbsp
בשביל סיפור קצר זו יכולה להיות התחלה מאוד טובה. אם את רוצה שהקונפליקט יהיה הקבלה של הדמות לסוג האהבה הזו, צריך כמובן לכתוב את זה אחרת.
אם את רוצה שהקונפליקט יהיה ההתמודדות מול החברה, את לא צריכה לשנות כמעט כלום, ופשוט להמשיך מהנקודה שעצרת.

על סיפורה של יסמין , דודי ,שלא היה לו רשיון נהיגה.

היה אומר "גם אני טייס"
הסיפור הזה יפה במסגרת האיגיון. nonsense
נו באמת גבר יספר כל סיפור בשביל לתקוע .
וגם כסף לא יעצור.
אז נעים לחלום אבל כמו שאומרים אצלנו"a pile of blarney
צ'י

yasminr1609

New member
פוליאמוריה

פוליאמוריה מאפשרת גם לאישה לנהל יחסים אינטימיים עם אדם נוסףלא רק לגבר, להבדיל מפוליגמיה שבו יש ריבויי רק מצד אחד.

BarK11

New member
פוליאמוריה

המחשבה שמישהי אחרת תיגע בבן הזוג שלי גורמת לי למחנק בגרון. אשמח לעוד כמה טקסטים בנושא, דווקא מה שנתפס בעיניי כלא הגיוני הוא הכי מרתק לקריאה

מוזר לא ידעתי שיש לזה שם. פעם. .........

בזמנו קראו לתופעה "אהבה חופשית"
כלם הזדיינו עם כלם.
זה מזכיר לי את ידידי שאמר.
"לא ידעתי שאני מדבר פרוזה"
אז יופי יש לזה שם "פוליאמוריה"
ייללה באלאגן.

כן אני כותב לעיתים חרוזים

איך החל אותו הלילה עודני זוכר
גיפופים לחשושים אנחות רווחה
איך הפקת אז רוב נחת מגופי הסוער
אם גם הרגשת לעיתים נבוכה

כך חלף לו עוד לילה בלתי נישכח
שעליו עוד רבות יסופר
איך קופידון את ליבנו רקח
למשחק אהבה כה נסער

ואז את אמרת "הלילה צעיר"
ואני כבר ראיתי עומד הוא לגווע
אף אם תחילה את גופי הוא הסעיר
לסופו מה כמהתי ולמעט מרגוע

ואחרי שאת כל שדותיך חרשתי
עייפתי מאד ואני כה אומלל
כי אכן מאד מאד התבישתי
לאן אוליך את אברי המדובלל

ואם את עדין.עדין נסערת
בזרועותי לא תמצאי ניחומים
הלאות על גופי הזקן מתגברת
לכי לך לרעות בשדות אחרים

יש לי בעיה עם חרוזים

השיר מאבד מהאותנטיות שלו
והופך בעיני לטקסט לא אמין
שמגיע מהראש ולא מהבטן.
אבל זאת רק אני הבעייתית פה

הטקסט בסדר ומעביר את המסר

g l o r y

New member
סליחה שאני מתערבת אבל

חריזה לא מורידה מהאותנטיות של השיר ומהמסר. אם את רוצה לשמוע קטע חזק חרוז, תחפשי פואטרי סלאם ביוטיוב, ספציפית של צביה מרגליות, יש לה כמה קטעים מעולים. "צדקה תציל ממוות" או "סמכות הורית" למשל. או "השד השלישי".

yasminr1609

New member
הטקסט שלך והמושג

קודם כל הטקסט שלך יפה.

לקחו לי כמה ימים להחליט אם אני רוצה להיכנס לדיון על עצם הפוליאמוריה ולא הכתיבה.

אהבה זה לא רק סקס, זה גם לצאת לפני, זה לא בית זוזנות. זה כל החבילה, זה דייטים, זה ין זה ים בשקיעה וכל הדברים הרומנטיים מסביב לסקס.

לרוב אני

כותב בצורה שונה והייתי צריך לפתוח דלת אחרת בכתיבה שלי כדי לנסות להעניק לך את מה שביקשת...
שיניתי עיצבתי וגם הוספתי אם לא תאהבי אנסה לעשות משהו שונה תעדכני אם זה מספיק טוב בשבילך.
זה יכול להיות סיפור קצר זה לא חייב להיות ספר את רק מנסה להראות ולהסביר משהו אבל שכחת לתת את הצד השני ניסיתי להביא אותו.

פוליאמוריה מושכת וגם נושכת

הוא, היא ואני וכל השאר...
תמיד שאלתי את עצמי האם מחכה לי משהו טוב יותר מעבר לפינה?
מה אם האהבה הגדולה הזאת שיש לי כרגע, שגורמת לי לחייך, לצחוק ולשמוח היא לא הדבר הגדול הזה שעליו כולם מדברים?
מה אם קיים איפשהו בעולם מישהו שיהיה מסוגל לאהוב אותי יותר?
הוא אוהב אותי עכשיו, היום, הוא לא משקר לי, הוא לא אומר את זה רק בשביל הסקס.
אני יודעת שהוא אוהב אותי, אני יודעת שהוא לא לקח אותי לבילוי רק כדי שנגמור במיטה.
כבר כמה חודשים שאני שלו, כבר כמה חודשים שאנחנו נפגשים פעמיים- שלוש בשבוע.
בערבים כשהוא לא מבלה איתי הוא ישן אצל מיכל.
אנחנו אוהבים, יש לנו כינויי חיבה בינינו, אנחנו חולמים על טיולים ומדי פעם גם מגשימים את החלומות שלנו.
אנחנו אוכלים במסעדות יוקרתיות וצועדים בבוקר לאורך חוף הים.
הכול התחיל ביום בו ישבנו לעשות שיחה חודרת עיניים עם המון שתיקה, הוא הציע הצעה....
פוליאמוריה בהתחלה לא הבנתי, לא הכרתי, המילה הזו חודרת, מפחידה, מרתיעה ומצד שני מושכת נושכת ומסקרנת.
ואז הוא הסביר ופתח את פיו ואמר...
זוהי אהבה בעלת הרבה גוונים, אפשר גם לאהוב יותר מאחת או אחד, זה בסדר, זה מותר וזה מלהיט את הקשר.
בהתחלה התנגדתי, אבל זה נשמע כל כך מסקרן שרציתי לנסות, מה יש לי להפסיד?
חשבתי לעצמי מקסימום חוזרים אחורה, וזה רק אני והוא אבל לא יכלתי לא לחשוב שאולי יש משהו טוב יותר.
טוב יותר בשבילי!
מיכל היא האישה האחרת, היא נמצאת שם, היא הייתה שם לפניי, והופיעה לפתע הגיחה מהעבר.
אנחנו לא מתחרות אחת בשנייה, הוא אוהב את שתינו.
יש לו מספיק אהבה כדי לתת לשתינו באותה מידה.
הלב שלו כל כך גדול ופתוח שהוא מסוגל לאהוב כל כך הרבה בו זמנית.
כבר בהתחלה הוא אמר לי שהוא אוהב ''גם'' אותי, בהתחלה זה היה מעליב, רציתי ''רק''.
אבל ככל שעובר הזמן אני מבינה ש''גם'' זה לא פחות טוב.
עצם העובדה שיש לו אופציה לאהוב ''גם'' אחרות ואני זכיתי להיות מאלה שנאהבות, האהבה הראשונה, זו שיש לה הכי הרבה משמעות וזיכרונות.
אחרי הטוטאליות שרדפה אותי כל השנים במערכות היחסים שניהלתי, הפוליאמוריה הכניסה אותי למשהו משוחרר יותר, אוהב יותר.
יש לנו אפשרות לאהוב, אנחנו לא מתפשרים על אהבה אחת עד סוף החיים, אנחנו לא נלחמים ברגשות.
אנחנו מנצלים כל רגע של אהבה. בגלל שהכל פתוח המחשבה של ''אולי יש מישהו טוב יותר'' חולפת לי בראש, כל רגע מאז ששמעתי את המילה פוליאמוריה.
עכשיו יש לי את האופציה לממש את הרגשות שיש לי גם כלפיי אחרים, שאני נמשכת לגברים שעוברים ברחוב אני לא צריכה להרגיש רע!
זו לא תשוקה, או סקס חד פעמי, זה התעסקות ברגשות עזים, מדובר פה על רומנטיקה, על כינורות, ורדים וברכות מרגשות, מדובר על חיזור מתמשך!
היכולת שלו לתת ולהכיל אהבה בו זמנית למספר אנשים, זוהי אהבה מדהימה ומעוררת הערצה כל פעם מחדש ויש לה המשך ותוספות.
הוא יכל לאהוב כל כך הרבה נשים אחרות, ומכל המבחר הלב שלו בחר לאהוב קודם אותי, הרגשתי הנבחרת.
לפעמים אני צריכה להסביר לאנשים שזו לא התפשרות וגם לא בגידה, שהדרך חיים הזו שיחררה בי את כל החסמים שליוו אותי כל השנים.
דרך חיים הזו הצליחה לשחרר אותי מהפחדים, איתו למדתי שלאהבה יש יותר מאופציה אחת, יש הרבה.
ככה חשבתי...
עד ש..
לפתע הכול איבד משמעות, הקנאות החלה לחלחל, כבר לא רציתי באחרים, רציתי רק בו.
לפתע את מגלה שיש מבחר כל כך גדול, האינוודואל מאבד את הערך, מאבד את המשמעות שלשמה נוצר.
הכול הפך בין רגע להיות המוני, המבחר גורם לך לרצות עוד ואט אט אין כבר משמעות לשום דבר.
בהתחלה הייתה זו רק מיכל ולי היה את אבי אחר כך נוספה דנה ונוספה גלית ולי נוסף גל וגם דניאל ואז הרגשתי ממש רע!
הזיכרונות הופכים להיות מאישיים להמוניים, המגע הופך לקר, החיזורים נתפסים כדבר הכרחי.
הכול התערבב, החוויות, התחושות, הזמנים, ממש כל החיים!
החיזורים שמאלצים אותך להישאר שם, לא כי באמת יש אהבה עם משמעות וזיכרונות, אהבה יחדנית אלא כי אתה מרגיש מחוייב מרגיש חייב.
כל כך רציתי לחזור אחורה, לחזור לנקודה שבה הכול התחיל ולעצור !!!
הכול אבוד, מעורבבת בתחושות, ברגשות, אני לא של אחד אני של כולם.
גופי חש בכפות ידיים זרות, כפות ידיים שעוברות ומשאירות זיכרון.
פוליאמוריה המילה הזו ארוכה ומושכת אבל לבסוף היא נושכת!
פוליאמוריה היא לא ריבוי אהבות אלא ריבוי אופציות כשהכל מתרחב ואפשר להיות עם יותר מאחד האחד מאבד משמעות.
ואתה לפעמים מאבד את הזוגיות.
מאבד את עצמך!

אהבתי מאוד את הכתיבה

אהבתי את החלוקה,
את ההובלה של הקורא
אל הפואנטה הבלתי נמנעת...
אני חושבת שגם אני לא אוהבת
את הפוליאמוריה כפי שהיא משתקפת בכתיבתך.

"רק צדף פצוע מייצר פנינה..."
מנהלת פורום 'התמכרויות קטנות', המקום בו תמיד תמצא מישהו לדבר איתו...
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

נחמד ומרגש

אמנם בנוי בדרך קצת פשטנית יותר כמו הודעה בפורום נפשי ופחות כמו יצירה, אבל יש מהלכי נפש חשובים והרעיון שהאהבה נתנה חופש לאפשרויות רגשיות חדשות, מכיל משהו מרשים.
&nbsp

למעלה