טקסט משונה על מצבה...

masorti

New member
טקסט משונה על מצבה...

נכנסתי לאתר ה- Viewmate ב- JJ, ונתקלתי שם בצילום של מצבה עם מילה (?) מוזרה שזה שהעלה את התמונה שואל עליה. הנה לינק לתמונה. השורה המוזרה מופיעה מתחת לשם המשפחה של הנפטר, והיא כוללת את עשר האותיות : "מרזטשרמאפע". (אולי זה מחולק לשתי מילים בנות חמש אותיות) מה זה? צירוף קבלי? כתב סתרים? ראשי תיבות? תעתיק של שם מקום?

friend9

New member
ניחוש

נראה לי שהמקום הוא KUCHUR MARE, כמצוין ב-ViewMate ונכתב בטעות מ-רוטשרמאפע במקום מ-קוטשורמארע.

eyholla

Member
מפי בעל העניין

אני העלתי את השאילתה ל- Viewmate ואני מודה להעברתה גם לפורום. אגב, לפני כשנה שאלתי את השאלה כאן בפורום. קיבלתי עד עתה מס' קטן של תשובות, כנראה שהשאלה קשה. תשובה אחת היתה כמו של הידיד התשיעי, אבל חיפשתי בתמונה ברזולוציה טובה יותר ולא מצאתי סימנים לשגיאות, אלא אם כן השגיאות נעשו ע"י בונה המצבה שלא כ"כ הכיר את משמעות הסימנים. הורי צילמו את התמונה כשביקרו בוינה בקיץ 2005, ביקשתי מאמי שתשחיר את האותיות ע"מ לשפר את יכולת הקריאה וזה מה שהתקבל. תשובה אחרת אייתה את השם בכתיב פולני: מ- Rzeczemape שה- shatelseeker שלח אותי לעיירה בצפון רומניה, כ-120 ק"מ ד"מ לקושור מארה. גם אני חושב שמדובר בשם מקום אולם אין לי מושג מי מהתשובות נכונה אם בכלל. אשלח גם שאילתה ל -Stadt und LandesArchiv בוינה, אולי משם תבוא הישועה. בנוסף, העיירה קושור מארה אינה מופיעה בספרה של מרים ווינר ולדעתי המשפחה היתה המשפחה היהודית היחידה במקום. המקום קרוב מאד לצ'רנוביץ וכנראה היהודים העדיפו להיות בעיר הגדולה. ב- JGFF יש מס' חוקרים של משפחת סילברשיין ולפחות שנים מהם מוצאם מבוצ'אץ' (עיירת הולדתו של ש"י עגנון) שהיא יחסית קרובה ואולי מוצא המשפחה משם. בכל מקרה תודה איל

eyholla

Member
אינני חושב שהיה ל- Kuchur Mare

שם אידי מהטעם הפשוט - יהודים לא גרו שם (פרט למשפחת סבתי). בספרה של מרים ווינר המקום לא מוזכר, ב-google earth קשה למצא את המקום. לעומת זאת יש לעיירה המון שמות, כל אלו מאמצע המאה ה-19 ואילך: Velykyy Kochuriv, Velikiy Kochurov,Kuchurul-Mare,Kuchur Mare,Cuciurul Mare,Bol'shoy Kochurov מצאתי איזכור גיאוגרפי למקום באנציקלופדיה גרמנית מ- 1870, מס' פרטים וזהו. לדעתי נותרו שתי דרכים לפתרון הבעיה: א. הארכיון העירוני בוינה, צריכים להיות שם פרטים על אם סבתי שחיה שם עד לגרושה לטריינזישאטט ב-1942. ב. לסבתי היו שני אחים שהיגרו לניו יורק, Abraham Silver ו- Joseph Silberstein. לא הצלחתי למצא עדיין את עקבותיהם. איל

אף לא בפנקס הקהילות ?

מה מהימנות המידע שסבתך התגוררה במקום עד לשילוחה ? רוני

למעלה