טקסט לקול

טקסט לקול

אני מנסה לכתוב תוכנה שמקבלת טקסט והופכת אותו לקובץ סאונד (או פשוט משמיע אותו) אבל ללא הצלחה. אם מישהו יכול לעזור לי אשמח מאד. בברכה, אורי.

philips

New member
לפתח דבר כזה לבד...

לא פשוט בכלל וידרוש המון שעות פיתוח ומשאבים... לכן מומלץ להשץמש בדברים/פיתוחים מוכנים מראש ולשפר/להתאים במידת הצורך. עשה חיפוש ב GOOGLE על המילים TEXT TO SPEECH וכו´ ותמצא הרבה.. תתחיל מכאן... http://www.research-lab.com/ttwocx.htm

מי זה?

New member
נשמע מאתגר...ולא בשמיים.

השאר כאן דוא"ל או מספר אייסיקיו ואחזור אליך לשם.חשבתי על זה ויש לי אלגוריתם נחמד בשבילך. הרוב זה מה שנקרא "עבודה שחורה".

philips

New member
הממ..

אכן מאתגר... אכן הרבה עבודה שחורה..ואכן בר עשייה (אנשים עשו זאת בעבר)... אבל האלגוריתמיקה כאן לא פשוטה בכלל... ויש כאן המון נושאים לפתור...

yoav80

New member
אתם פשוט לא שפויים שניכם...!

שום סיכוי שתצליחו לעשות את זה,אתם כנראה לא מבינים במה זה כרוך הכי פשוט להוריד את SPEECH SDK של MS ושם תמצאו ACTIVX מכל מיני סוגים שיעשה לכם את העבודה יואבי

מי זה?

New member
יצרתי קשר

ולכל קטני האמונה: 1) הדרך הטובה ביותר ללמוד תכנות היא לשבור את הראש - וכן, גם עבודה שחורה. 2)הרעיון שלי הוא לבנות אוטומט המקבל מילה - מפרק אותה- כמובן,בהתאם לחוקי השפה, ופועל על-פי הוראות בכל מצב. מי שלמד\מבין טיפה באוטומטים יכול להבין שמכאן זה כבר נראה יותר פשוט. פונקצייה לכל עיצור ולכל אות ניקוד(בהתאם למילה כמובן)- ולהמשיך לקרוא אותיות ולהשמיע. 3)פיליפס, ראיתי שאתה מבין עניין, אשמח אם תגיד לי אם יש לך רעיון לשיפור - הערות ו\או הארות. 4) כמעט כל פרוייקט\תכנית שרוצים לעשות אפשר למצוא ברשת. גם פרוייקט סופי אפשר למצוא ברשת. השאלה היא אם אנחנו כאן כדי ללמוד או שלא.

eyalk5

New member
שתי הערות:

דבר ראשון הוא שעברית שפה מסובכת מהעניין הזה צריך לפעמים לנחש למה המשתמש מתכוון דבר שני הוא שגם בbabylon ששם ישב צוות של מומחים על זה התוצאות לא תמיד נכונות וזה רק באנגלית!! אייל ק

cald

New member
עברית מול אנגלית

אם המשימה ששמתם לכם היא לבנות מנוע דיבור, בהצלחה אני לא חושב שתצליחו לבנות מנוע דיבור בעברית... מנוע דיבור באנגלית, הוא דבר מסובך מאד לבניה, צריך להכניס לתוכנה הרבה חוקים של השפה, ועוד הרבה דברים. כמו כן צריך לבנות קבצי סאונד, או כל דרך אחרת להשמעת סאונד, כך שהטקסט ישמע יחסית זורם. ניחא, אנשים כבר בנו דברים כאלו, אבל בעברית יש בעיה אחרת לגמרי. חוץ מכל הדברים שהוזכרו כבר, בעברית יש מאפיין אחד ששונה מאד מהאנגלית, שהוא יוצר את הקושי העקרי. באנגלית הניקוד הוא בתוך האותיות. ישנן חמשת אותיות הניקוד. בעברית אין אותיות ניקוד, ולכן אין דרך אחת ספציפית לקרוא כל מילה. אנחנו, זוכרים כבר את המילים בשפה העברית ויודעים איך להגות כל מילה. בקש למילה לא מוכרת, אנחנו מוצאים באופן כמעט אוטומתי את הדרך ההגיונית ביותר להגות את המילה. אך אינני סבור שתצליחו לבנות תוכנה שתקרא מילים בעברית בדרך נכונה, או הגיונית. בכל זאת, אם זו המטרה שלכם, בהצלחה!

philips

New member
המממ...

היי אתחיל בלשאול מה ה EMAIL שלך?? לגבי הרעיונות שעלו כאן..... הם אכן נכונים ואף נכונים מאוד אבקש רק לציין כמה דברים ללא כוונה לרפות את ידך... - אני מסכים שהדרך הטובה ביותר ללמוד תכנות היא לשבור את הראש אך כאן מדובר במשימה לצוות מתכנתים בכירים מאוד ואף זה פרוייקט שלא היה מבייש עבודות מחקר אקדמאיות.... לבנות אוטומט שמבצע את מה שאמרת לשפה העברית (וגם לאנגלית) זה מאוד רחוק מלהיות פשוט.. אני דווקא מאלו המאמינים שקודם שניגשים לנושא, יש לחקור את כל מה שניתן למצוא ברשת..לעיין/להשוות/ללמוד ועל בסיס קטעים אלו לבנות.. לדעתי זה בזבוז זמן לבנות מחדש... אציין רק...שכמו ש CALD העלה רעיונות נכונים ומצויינים לאחר חשיבה קצרה יש עוד המון המון בעיות אחרות שיש לפתור. כמובן...כמו תמיד, אשמח לסייע ולעזור...הרבה רעיונות יש לי.. אגב...הייתי ממליץ להתחיל במשהו קטן יותר.. מחולל טקסט או משהו כזה ורק אז לעבור לדברים אחרים....פרה פרה...

למעלה