טקסט בפוטושופ 7

mandark

New member
טקסט בפוטושופ 7

לאחרונה עיצבתי לאימי היקרה כרטיסי ביקור. כמובן שעבדתי על פוטושופ אבל כאשר ניסיתי להדפיס האותיות הקטנות שעל גבי הכרטיס ניראו מטושטשות במיקצת. בלית ברירה העברתי את העיצוב למחשב הפיסי שלי לתוכנה פאבלישר של מיקרוסופט. כאשר הדפסתי שם האותיות הודפסו באיכות מצוינת למרות גודלן הזעיר. למה פוטושופ הדפיס לי מטושטש? האם אני הוא הבעיה? האם יש לבעיה פיתרון? אשמח לתשובות ועצות שיעזרו לי לפתור את הבעיה... אני לא רוצה לעבור לפיסי בכל פעם שאני מדיס כרטס ביקור, קצת רחמים!

FourAces

New member
סביר להניח שהבעיה היא ברזולוציה

פוטושופ היא תוכנה פיקסלית, והרזולוציה (צפיפותם של הפיקסלים) היא זו שקובעת את חזות התוצאה. אותיות קטנות, ירונדרו מן הסתם במצב של רזולוציה נמוכה לתוצאה "מפוקסלת", או כפי שציינת, מטושטשת. הטקסט שלל פבלישר הוא וקטורי ואינו תלוי ברזולוציה של התמונה, לכן התוצאה היא איכותית הרבה יותר. בעולם האמיתי, עיצוב כרטיס ביקור מתבצע בשילוב של תוכנה פיקסלית עבור התמונות (Photoshop) ותוכנת איור וקטורית (FreeHand או Illustrator) עבור כל המרכיבים הוקטוריים והטקסט. בכל מקרה, אם מעצבים כרטיס ב-Photoshop בלבד, רצוי לעשות זאת ברזולוציה מתאימה של 300dpi.

yossi_maoz

New member
כדי להדפיס טקסט

"חד" (וקטורי) בפוטושופ יש לנקוט במספר צעדים: -לודא ששכבת הטקסט לא שוטחה (FLATTENED) -לשמור את הקובץ כ-PHOTOSHOP PDF ולודא באפשרויות השמירה ש-INCLUDE VECROT DATA מסומן -לפתוח את הקובץ באקרובט רידר ולהדפיס משם. הסבר: פוטושופ יוצרת את הגרפיקה כתוכנה תלוית רזולוציה- גם הטקסט לא יוצא דופן מכלל זה. רזולוציה נמוכה גורמת לתוצאות הדפסה נמוכות. מגרסה 6 ניתן לשמור שכבות טקסט וקטוריות בתוכנה. על מנת להדפיס את הטקסט כמידע וקטורי ניתן לייצא את הקובץ ל-PDF ששומר את המאפיינים הווקטוריים של הטקסט (גרפיקה וקטורית מודפסת יפה בכל רזולוציה) ולהדפיס מאקרובט.

mandark

New member
תודה רבה!

משום מה חשבתי שהטקסט של פוטושופ וקטורי. אני יודע שהאידאל הוא פרי אנד אבל לא הייתה לי תוכנה זו בנמצא.. שוב תודה!

nitsik

New member
בהמשך להצעתך...

תחת include vector data יש שתי אופציות לסימון: האחת - embed fonts והשנייה use outlines for text (אני מדבר על פוטושופ 7). תוכל בבקשה להסביר למה הכוונה בכל אופציה? תודה

yossi_maoz

New member
הסברים

EMBED FONTS - הטמע את הפונט עצמו בקובץ ה-PDF שיווצר. USE OUTLINES FOR TEXT - הפוך את הפונט לאובייקט ווקטורי. אם אתה משתמש בגרסת אקרובט 4 ומטה ובחרת באפשרות השניה- תראה את הטקסט בתצוגה "משוננת" (ALIASED) בכל מקרה לא תראה הבדלים בהדפסה. הטקסט יודפס נקי.

nitsik

New member
תודה, אך מה המשמעות?

מה המשמעות של סימון כל אחת מהאופציות? כיצד יבוא הדבר לידי ביטוי בהדפסה? באילו מקרים כדאי לסמן את האופציה הראשונה ומתי כדאי לסמן את השנייה?

yossi_maoz

New member
באופציה

הראשונה משתמשים אם מעוניינים לשמור על טקסט "חי" כלומר שניתן לחפש עליו. בשניה משתמשים כשרוצים להפוך את הטקטס לאובייקט וקטורי. לא משנה מה תסמן, בהדפסה לא תראה הבדל.

yossi_maoz

New member
תוספת קטנה

האופציה הראשונה נוטה להגדיל את קובץ ה-PDF אולם תצוגת הטקסט תהיה איכותית גם במחשב שאינו מכיל את הפונט המקורי. האופציה השניה פשוט שומרת את הטקסט כמסלולים (PATHS) וקטוריים. בד"כ בוחרים באפשרות הזאת אם האפשרות הראשונה לא מצליחה (ה-PDF נכשל בהטמעת הפונטים, או הם מוצגים לא כהלכה).

למעלה