טקסטים ביפנית

dannyshadow

New member
טקסטים ביפנית

אני אומנם אסיים ללמוד היראגנה בעוד שבוע-שבועיים, אבל אני כותב את זה כאן כבר עכשיו, כי אני יודע שלפעמים לוקח זמן עד שעונים. בכול מקרה, נותרו לי עוד בערך 15 אותיות ללמוד (פלוס טן-טן ושילוב), וכשאני קורא טקסים אני הרבה פעמים מבחין בהיראגנה שאני מכיר, אבל לוקח לי יחסית הרבה זמן להזכר בצליל שלהן. אשמח מאוד אם מישהו יביא לי טקסט לקריאה (ואולי יש באתר), בהיראגנה בלבד, תודה רבה =)

dannyshadow

New member
ועוד משהו=)

לגבי כתיבה ביפנית- הבנתי שכותבים בלי רווחים,למה הכוונה? אין שום הפרדה של רווח בין המילים? תודה =)

GnomeBubble

New member
כן וכן

קודם כל, טקסטים בהירגאנה אפשר למצוא כאן (קצת): האתר של ארינה תומס - סיפורי אגדות בהירגאנה בוט-סאן - סיפורים עם תמונות. קצת הזוי, אבל תתרגל. תתחיל עם זה, אבל ההמלצה שלי היא שברגע שאתה מסיים ללמוד הירגאנה, תתחיל מיד ללמוד קאנג'י, ותמצא איזו מנגה עם פוריגאנה. רוב ספרי המנגה שמיועדים לילדים או בני נוער מודפסים עם פוריגאנה, ואפשר היום להשיג מנגה ביפנית בארץ, גם אם המבחר לא ממש עצום. היתרון של לקרוא ספרים עם פוריגאנה על פני סתם ספרי הירגאנה הוא קודם כל שהסיפורים קצת יותר מעניינים (בכל זאת, כמה כבר אפשר לקרוא סיפורי אגדות לילדים) וגם שקולטים קאנג'י חדשים בזמן שאתה עושה את זה. ובקשר לשאלה השניה, כן. אין רווחים. אני מבין שזה נראה לך קצת מוזר כשאתה עדיין לומד קאנה, אבל כשיש משפט שמשלב גם קאנה וגם קאנג'י אז כבר אין ממש צורך ברווחים וכשמתרגלים לזה מסתדרים יופי.

dannyshadow

New member
קאטאקנה אני לא אצטרך ללמוד במיוחד?

הותיות לגמרי כמו היראגנה רק מיושרות? תכנתתי תוך חצי חודש-חודש להתחיל קאנג'י, אם אני לא אצטרך ללמוד קטאקנה אני אחסוך הרבה זמן.

dannyshadow

New member
בדקתי באתר, היא שונה לגמרי

והבתני שהיא דומה להיראגנה, אבל אין הרבה דמיון. לא נורא, נעבור את זה במהירות =)

Hikaru

New member
פוריגאנה..

אלה סימני היראגאנה ו\או קאטאקאנה שמופיעים מעל קאנג'ים ומדריכים איך לקרוא את הקאנג'י. כך שמי שלא יודע קאנג'י, יכול לראות כיצד לקרוא את הקאנג'י שהוא לא מכיר בעזרת היראגאנה\קאטאקאנה.

dannyshadow

New member
או, מצאתי חנות טובה בדיזינגוף סנטר

גם ככה הייתי צריך לקנות כמה פוסטרים, וסיפרו לי שזאת חנות אנימה ומנגה טובה. מצד שני, במנגות כמו פרוטס באסקט או אינויאשה ספק שיהיה פוריגאנה..

dannyshadow

New member
../images/Emo45.gif אני אנסה להגיע לשם בשבוע הבא

הבעיה שאין לי מושג אם תהיה שם פוריגאנה..

GnomeBubble

New member
במאנגות כמו אינויאשה או פורובה

אני כמעט בטוח שתמצא פוריגאנה. אתה מדבר פה על מנגה קלאסית לילדים/נוער. בסדרות שמיועדות למבוגרים (Berserk היא דוגמה קלאסית שהרבה יכירו, אבל בדרך כלל מדובר בדברים קצת פחות, אהם, אלימים) לא תמצא פוריגאנה.

0Pandemonium0

New member
בגלל שכותבים בקאנג'י אז יודעים פחות

או יותר איפה כל מילה מסתיימת ומתחילה, ולכן אין צורך לעשות רווחים בין מילה למילה. עד כמה שאני יודע, אין גם סימני פיסוק חוץ מנקודה בסוף משפט.

GnomeBubble

New member
יש דווקא סימני פיסוק

זה שהיפנים לא אוהבים להשתמש בהם הרבה זה כבר סיפור אחר. אבל הנה: 、 - פסיק (זה היחיד שממש נפוץ, אבל גם בו לא משתמשים הרבה כמו אצלנו) : - נקודותיים ; - נקודה פסיק ・ - סתם נקודה באמצע משפט

למעלה