טקוואנדו

naturechild

New member
טקוואנדו

1. האם ברמות גבוהות נוגעים בטקוואנדו בכל הנושא של צ'י רוחניות וכו' ? 2. האם כיום בקוריאה מלמדים (ועד כמה נפוץ) טקוואנדו בגישה מסורתית ולא תחרותית כזו המתאימה גם לבני 80 ויותר? 3. לגבי אמנויות לחימה קוריאניות כיום בקוריאה איזה (בערך לא צריך להיות מדויק) א"ל הכי נפוצות ? אלו א"ל נפוצות יותר "רוחניות" קיימות ? 4. וסתם לידע כללי: בקוריאה הצפונית המפחידה מלמדים עדיין טקוואנדו?

William Kidd

New member
כמה תשובות

ברמה העקרונית לדעתי התשובה לכל השאלות שלך היא פשוט שאתה צריך להסתכל עם כל מועדון באופן ספציפי כי בכל מקום יש גישה קצת שונה והם מדגישים בכל מקום משהו אחר. 1. אני לא מכיר ואחרי 13 שנים של אימון אף פעם לא הכרתי מאמן בארץ ששם דגש לזה. לדעתי הכח הזה זה משהו מאוד אישי שכל בנאדם ברגע שמגיע להבנה מסוימת יכול להרגיש וזה יתבטא אצל כל אחד בצורה שונה. קצת קשה לי להסביר את הרגש הזה אבל הוא קיים ואני בטוח שהרבה אנשים שמתאמנים באומנויות לחימה דווקא ולא סתם בספורט כן מרגישים את זה. בנוסף אני לא חושב שאפשר ללמד את הדבר הזה, זה תהליך שמעבירים את התלמיד ובסופו של דבר כל אחד מתחבר יותר או פחות לתחום וכך גם לרגש הזה. 2.יש מועדונים רבים המרוחקים יותר מהגישה הספורטיבית ואני מכיר אפילו כאלה בארץ. העיניין הוא, בדיוק כמו שכתבתי למעלה הוא מה סגנון המועדון שאתה רוצה להגיע אליו. האם המועדון הוא מועדון שמשתתף בתחרויות קרביות ומתחריו נוסעים לתחרויות ומשתתפים בנבחרות שונות או שהאימונים הם יותר פרטיים ונועדו לשיפור עצמי והיתעסקות באומנות הלחימה נטו. כך שאני בטוח שלא רק בקוריאה עדיין יש מועדונים שדובקים לגישה המסורתית. 3. אין לי מושג. אני חושב שטאקיון, שזה היה הבסיס הרחוק של טאקונדו זוהי שיטה מסורתית יותר שנהוגה בקוריאה גם כן, אבל אל תתפוס אותי במילה זוהי רק השערה. 4. אין לי מושג. יכול להיות ששם מלמדים ITF? לא יודע...

למעלה