טפ(ש)ת חלב

zimes

New member
טפ(ש)ת חלב

בלי לפגוע באחיות ט.ח. שעושות את עבודתן נאמנה, אנחנו נתקלים בהמון מקרים בהם האחות מטעה את האמא, או "רק" מלחיצה אותה בטירוף. ספרו לנו על מקרים כאלה (בעיקר הקשטרים להנקה, אבל לא רק), למאמץ משותף עם פורום הורים - יצירת מדריך מרגיע לאמא שחזרה כרגע מט.ח. ולא יודעת איך לאכול את מה שאמרו לה. הדוגמה הקיצונית אצלינו, בנושא ההנקה - "אמרת שאת מיניקה, לא? איך זה שיש לך גודש?"

הנה עוד דוגמה

"לחלב שלך אין שום ערך תזונתי, הוא בדיוק כמו מים" סוף ציטוט מפיה של אחות ט"ח, לאחר ששקלנו את עידן כשהיה בערך בגיל שנה וראינו ש(שוב) הוא לא עומד בציפיות העקומות.

דיאנה1

New member
"אני כבר רואה שההנקה לא תחזיק מעמד

הרבה זמן" (נאמר לי ע"י אחות ט.ח. כשבתי היתה בת חודש בערך, אחרי השקילה השבועית. תזכורת: היא ינקה עד גיל 8 חודשים ומעולם לא קיבלה תמ"ל). אבל, לזכותן של אחיות ט.ח. הנוכחיות, שטיפלו בשון מגיל 4 חודשים ובבר מאז שנולד: מעולם לא שמעתי מהן מילה אחת קטנה בגנות ההנקה או הצעה לתת תמ"ל. ומטבע לשונית חדשה מפורום "להיות הורים": טיפת חלם.

ועוד אחת..../images/Emo97.gif

אני באמת לא מומחית, אבל המקרה הבא נראה לי תמוה ביותר: חברה שלי לא הניקה, אולי משהו כמו שבוע. כשהלכה לביקורת אצל ט.ח היא אמרה שהתינוק לא עושה קקי כל יום אלא כל כמה ימים. ככה זה אצל תינוקות שלא יונקים נכון? אוקיי, אמרה האחות, תתני לו עגבניות, 2-3 כפיות 3 פעמים ביום. זה היה כשהילד היה בן חודש!!!!! מה אתן אומרות על זה?

ednakor

New member
אחות טיפת חלב תומכת הנקה

אני רוצה לשתף אתכן באחות טיפת חלב תומכת הנקה. להלן שתי דוגמאות בהן היא חזרה ואמרה להמשיך להניק ללא תוספות. כאשר לא התאפשר לי ללכת עם גיא לטיפת חלב אמא שלי לקחה אותו (אמא שלי לא כל כך התלהבה מעצם העובדה כי אני מניקה כבר 5 חודשים וחשבה שאולי צריך תוספת והוא לא אוכל טוב, ייתכן כי הוא רעב) ושם הוא נשקל וכו´ ואז אמא שלי שאלה האם צריך לתת לו תוספת? והאחות אמרה בפרוש "לא"להמשיך להניק. מקרה נוסף בו אמי לקחה אותו שוב לטיפת חלב וסיפרה כי אני מתקשה עם שאיבות, ואולי לתת לו כבר מוצקים ושוב נתקלה ב"לא" נחרץ, להמשיך עם הנקה ואם אני רוצה לתת פעם אחת פורמולה. והיא ציינה שמשרד הבריאות ממליץ להניק עד 6 חודשים ואם אפשר אז יותר. אז יש גם יוצאי דופן, כי לפי הסיפורים שלכן רובן לא כל כך תומכות בהנקה.

נדיה3

New member
זאת כמובן אני, נדיה של משה, והנה

הפנינה שלנו: ישבנו בגן שעשועים כשמשה היה בן 3 חוד´ עם שכנה שלה תינוק בן 4 חוד´. ראיתי משהו מוזר בבקבוק שלו ושאלתי מה זה. מסתבר שזה מיץ תפוזים! אני הייתי בשוק אבל לא רציתי להלחיץ אותה אז שאלתי בעדינות מי אמר לה שהוא כבר יכול לשתות מוץ תפוזים. כמובן, "אחות טיפת חלב!" כי יש בזה הרבה ויטמין סי... מנסיוני אני לא זוכרת שום פאשלות כאלה כי אני פשוט לא הולכת לשם...וזו עצתי לכולן...

ליאור31

New member
אני דוקא רוצה לשבח את אחות טיפת שלי

וגם לשבח את התחנה עצמה. קודם כל, הם עשו חדר הנקה מקסים עם כיסא הנקה, כריתי, הדום ושידת החתלה. היום כשהייתי בטיפת חלב שבחתי אותן על היוזמה, מה גם שתלוי שלט ענק של לה לצ´ה על הנקה וגם האחות טיפת חלב שלי מהיום שאני מכירה אותה רק דירבנה אותי להניק והיום כשסיפרתי לה שאני מניקה מלא כבר 7 חודשים היא ממש היתה מבסוטית ממני ואמרה לי שכל הכבוד ושאין כמו הנקה... אז יש גם כאלה סיפורים.

כן גורו

New member
הדרכתי אחיות טיפת חלב

מנסיוני איתן, לפחות בנושא תזונה, ישנן כמה ותיקות ( לא כולן, יש שמאוד מתחדשות ומתעדכנות) שלא טורחות להגיע לעדכונים התזונתיים, וכיוון שזה נושא שמשתנה כל הזמן, הן עדיין תקועות במושגים מיושנים. למשל, אין בעיה לאכול בננה עם תפוז( אחרי שהילד קיבל כל אחד בנפרד). אבל כמעט בכל תחנה יש אחות שטוענת ההיפך. יש לפעמים לאחיות שם מנטרות שהן מתקשות להפרד מהן.אצלי זה היה " אם תחזיקי אותו הרבה על הידיים הוא יהיה מפונק"

הביקור האחרון שלנו היה מזעזע ומכעיס

הגעתי עם מיה לחיסון של גיל שנה וחצי. התחלנו בשקילה ומדידות המסורתיות - עד כאן הכל טוב. האחות היתה מרוצה מן העלייה במשקל (מיה עדיין קטנטונת - אבל זה גנטי אצלנו) ובעיקר מן העלייה בגובה ובהיקף הראש. ואז אחרי החיסון היא ראתה שהצעתי למיה לינוק - והמתקפה החלה. אחות: יש לך שם עוד חלב? אני: כן, אפילו יש הרבה מאוד חלב (וסיפרתי על כמויות החלב העצומות שיצאו כששחררתי את הסתימה). אחות: אה טוב. דקה מחשבה, ומנסה כיוון אחר: אחות: את יודעת בגיל הזה הנקה כבר לא כל-כך חשובה. אני: דווקא יש הרבה מחקרים שמעידים על חשיבות ההנקה מעל גיל שנה. וארגון הבריאות העולמי ממליץ על הנקה עד גיל שנתיים. אחות: אה טוב. ונסיון אחרון: אחות: כמה פעמים ביום היא יונקת? אני: כמה שהיא רוצה. בד"כ שתי ארוחות - בבוקר ובערב וחוץ מזה שלוקים קטנים במשך היום. אחות: בגיל הזה לא נותנים שלוקים - מספיק פעם ביום ... בשלב הזה הסבתי את תשומת לבה למזכר של משרד הבריאות שהיה מונח במקרה על שולחנה ובו המלצות לגבי תזונת תינוקת. כמובן שבראש המזונות המומלצים לתינוקות מעל גיל שנה נמצא חלב אם. יצאתי משם ממש כועסת. הילדה עולה יפה במשקל, מפותחת היטב לגילה, ועדיין האחות מנסה לפגוע בהנקה שוב ושוב!

אפרת_ח

New member
למה לא תשלחי מכתב תלונה

האחות התנהגה בצורה בלתי מקצועית גם לפי הסטנדרטים שהיא מחוייבת אליהם. את יכולה לשלוח מכתב תלונה לגורם האחראי (קופת חולים או לשכת הבריאות, בהתאם לגוף אליו שייכת התחנה). גם אם לא תקבלי תשובה, היא תקבל את הפידבק.

יערולה

New member
איזה מזל שאני מקיבוץ, אין טיפת חלב

אנחנו עושים את הכל במרפאה בקיבוץ, ופה כולם מאד בעד הנקה, אבל לא בכל מחיר. אחרי לידה כולן מעודדות להניק ומיעצות ועוזרות וממש כיף, ואם לא הולך (כמו שהיה עם ירין) אז הן ממשיכות לתמוך ולעזור, בזכותן אני חושבת שהחזקתי מעמד כלכך הרבה עם ירין, אחרת הייתי נשברת הרבה לפני. ושוב אני אומרת, אחרי כל הסיפורים שאני שומעת, אני שמחה שלפחות זה נחסך ממני, כי יש ימים שמספיקה מילה קטנה ואני נשברת.

אפרת_ח

New member
בלי להתכוון יצא פוגע ../images/Emo10.gif

ברשותך אני מעבירה את מה שיש לי להגיד לפורום פמיניזם.

galit31

New member
את בטוחה שאת רק מניקה????

בחיי שזה מה שאחות ט"ח אמרה לי כשהגעתי עם עמרי לחיסון של גיל חודשיים אז נכון שהוא ענק ומסתכל על כל העקומות מלמעלה מה שבד"כ לא אופייני ליונקים אבל הוא גם נולד מאוד גדול ופשוט גדל בקצב מהיר גם באורך וגם במשקל ד"א לאחות עניתי פשוט כן אני רק מניקה אבל אח"כ חשבתי שהייתי צריכה להגיד לה משהו בסגנון אה בטח הוא יורד בלילה והולך למקרר לקחת לעצמו איזו פרוסת עוגה בקיצור המיתוס שכדאי לשבור זה שתינוקות גדולים מאוד יכולים להסתדר מצויין עם הנקה בלבד ולא צריך לגמול אותם מוקדם בגלל הגודל עמרי בן 10 חודשים ועדיין יונק במרץ

למעלה