טפיל? או נורמאלי?

T M Y

New member
טפיל? או נורמאלי?

הכרכן הצהוב שהבאתי אכל לפני 4 ימים בערך עכבר ולפני יומים או שלוש ולדה קטנה שהייתה אצלי (מופשרת) ומאז כול יום הוא מחרבן כבר שלוש או ארבע ימים שכול יום יש צואה.. לפני כשעה הייתה הפעם האחרונה והיא הייתה יחסית קטנה מהאחרות.. ובפעם האחרונה שנתקלתי בדבר כזה זה היה עם בואה שחבר קנה וכנראה היה לה טפיל.. מה אתם אומרים יש מצב לטפיל או שזה נורמאלי? מצטער שיש לי כ"כ הרבה שאלות.. פשוט כשאני יכול להתייעץ על דברים שלפני זה הייתי שובר ת'ראש לבד.. אז אני מתייעץ אתכם:)

ראיתי כבר כרכנים שהיציאות שלהם הן

אחת ליום לפעמים אבל אני מציע לך לחכות ולראות מה קורה. אם זה ממשיך ככה עוד כמה ימים והצואה נראת לא טוב אז תתייעץ עם וטרינר קרוב בנוגע לבדיקת צואה במקירוסקופ. אבל יש סיכוי רציני שזה יפסק.

T M Y

New member
תודה יונתן (המשך)

הצואה נראית כמו של הכרכנית שלי.. הנחש לא נראה חולה.. הוא קצת רזה בגלל שלא האכילו אותוטוב לפני שהגיע אלי.. רזה יחסית לכרכנית שלי שאוכלת..אוכלת.. בלי עין הרע.. אני יראה איך זה הולך ואני יעדכן אתכם.. תודה רבה:)

gaichuk

New member
במידה והכרכן במצב גופני ירוד או רזה

יכול להיות מצב שהתדירות האכלה יצרה עומס על המערכת (שמצליחה לפרק אבל מתקשה לשמור) והשיחרורים באים בתדירות גבוהה. מפתה להאביס נחש רזה שמגיע אליך אבל זו טעות. צריך לתת לו בהדרגה ולא להעמיס עליו ישר כמויות גדולות ובתדירות גבוהה.תן לו עכבר,אחרי כמה ימים עוד אחד ואז מנוחה כשבוע עד 10 ימים. הוא יתחזק ויהיה מסוגל להתמודד גם עם הקושי הפיזי (אם הוא במצב פיזי ירוד מאד) וגם עם הקליטה של המזון הבא. וכמובן מחכים לתמונות...

T M Y

New member
הנחש לא נראה לי במצב ירוד..

הוא פשוט לא מספיק שמן.. כאילו נראה שעם 2 האכלות של 2 עכברים הוא חוזר לעצמו.. לא ראיתי את ההדועה שלך והרגע באתי ולפני זה האכלתי אותו ב2 עכברים.. הוא לא סרב להם הוא בשניה שהם נכנסו זינק וחנק אותם כמו שבחיים שלי לא ראיתי (אני מאמין שזה מהחשש שעד שהוא "מצא" עכבר הוא יברח לו... כי אצל חבר שלי הוא ברח והיה כשבועה בקומה שמינית משוחרר על הגג ללא אוכל וחימום היה לו למזלו כי חבר שלי השתמש במפזר חום אבל הבעלים הקודם לא האכיל אותו ומספיק (הנחש גודל אצל המגדל המתחילך ככול הנראה ללא ידע בכלל) וחבר שלי נתן לו עכבר אחד לפני הבריחה. אז נתתי לו 2 היום הוא עדיין לא הוציא צואה. לפי מה שאני רואה עכשיו הוא לא נכנס למחבוא או משהו הוא פשוט על הגזע בצד החם.. כנראה מעכל.. כי לרוב הוא מעדיך להיות בצד הקר

T M Y

New member
עכדוכים..

ברוך ה'.. הכרכן הצהוב שלי אכל אתמול 2 עכברים בוגרים זכר ונקבה בהריון (אוכל משופר..) וכבר יומים שהוא לא מוציאה צואה.. והוא גם לא הקיא את האוכל עד כה ואני מקווה שהוא יעכל אותו בלי בעיות תודה לכול העונים!!

למעלה