טפיוקה

מיכל63

New member
טפיוקה

הייתי בהרצאה במשתלה של גבעת ברנר ההרצאה היתה על אוכל הודי... המרצה ,הודי מבוגר ומקסים מגדל כל מיני דברים,והם מכרו את השורשים האלו של הטפיוקה,נראה כמו בטטה,אבל שונה... קניתי כי נופר התלהבה מאוד מהצ'יפסים שהם הכינו מהטפיוקה וחיסלה להם את הכל שם...

מיכל63

New member
צ'יפסים מטפיוקה...

הם נראים רגילים לגמרי אבל אחרי שמתקררים הם מתקשים ונשארים כמו משקית מוכנה... לא כמו מתפוח אדמה רגיל...

מיכל63

New member
הכנתי גם קובות במרק

עם גזרים וקוביות שחתכתי מהטפיוקה.... לטפיוקה נקראת גם בשם -קאסאבה גיליתי בגוגל.... פה בתמונה קובות מוכנות במילוי בשר ושקדים צחי המליץ עליהם,והם טעימים משהו משהו.

al55

New member
מיכל, של איזו חברה הקובות?

גם אני רוצה להכין לשבת.

effyba

New member
מסקרנת הטפיוקה הזו..איפוא משיגים

אותה? אני מכירה טפיוקה בצורת גרגרים קטנים ממנה מכינים קינוחים בטעם אוריינטלי.

pirge

New member
מפתיע מיכלי, שתפי קצת. איפה קונים?

נראה טעים ומיוחד. למה דומה הטעם? מזכיר לי משהו שאכלתי בברזיל.לא זוכרת את השם.

דנייאלה

New member
מיכלי עניין הטיופקה ממש מעניין!!

ומצאו חן בעיני הציפסים שהכנת מהם יש לך מושג היכן רוכשים פרט למשתלה בגבעת ברנר?

מיכל63

New member
בוקר טוב../images/Emo140.gif

לא יודעת איפה אפשר לקנות, מה שאני כן יודעת זה שההודי הזה שמכר בגבעת ברנר הוא ממושב שחר,שם הוא מגדל עוד כל מיני דברים מיוחדים, לצלצל לגבעת ברנר לשאול עליו? איפה הוא מוכר ולמי? אני חשבתי שטפיוקה זה כזה פודינג שעשוי מגרגרים לבנים כאלו... לא ידעתי שזה שורש שנראה כמו בטטה...

דנייאלה

New member
היי מכלי

אשמח אם תוכלי לברר פרטים על היכן ניתן לרכוש, אולי בכל בית טבע? ואיך את שומרת כמות שכזו? בהקפאה? תודה

מיכל63

New member
מצאתי ומצאתי!!!

צלצלתי לגבעת ברנר,והם נתנו לי את הטלפון של המגדלים , הם גרים במושב שחר יש להם גם מסעדה, הבחורה המקסימה שענתה לי אמרה שהם עוד 3 שבועות יתחילו להוציא את הטפיוקה מהאדמה(איך זה נקרא? קטיף?) ואז הם ימכרו,בינתיים יש להם הזמנות של 500 קילו,לפני שקטפו בכלל... היא אמרה שנתקשר אליה,אבל שנקנה כמות ונתחלק בינינו,כך יהיה לה יותר קל. את הזנגוויל הטרי שקניתי מהם(ממש ריח של בושם) היא אמרה שאפשר לשים בתה,מרק,עוגות,סלטים... מי שרוצה את הטלפון שלה,שיכתוב לי מסר ואני אשלח לו.

מיכל63

New member
שכחתי עוד משהו...

הבחורה מהטפיוקה אמרה שהם לאט לאט יתחילו לשווק בכל הארץ בבתי טבע וכאלו....

nwperson

New member
..

יוו! אני גרה ממש ליד מושב שחר! וסבא שלי גם כן ממושב שחר ובעסקי החקלאות... אולי הוא מכיר אותם?....

למעלה