טענת חוסר תשומת לב

balon1

New member
טענת חוסר תשומת לב

ויכוח שהחל על שטות שלא הכנתי אוכל בזמן האחרון הביאה את פרצופה האמיתי שבעלי טוען שאני לא נותנת לו מספיק תשומת לב וזה כלל לא נכון מה לעשות

seeyou

New member
זאת דוגמה טובה של חוסר תקשורת!

לא הכנת אוכל בזמן האחרון -בטח שיש לך סיבות? הבעל טוען שאת לא נותנת לו מספיק תשומת לב-האם זה נכון? תבררי עם עצמך האם יש במעשים שלך מן ענישה של הבעל? לא רצוי לך לעשות הכללה :"פרצופה האמיתי שבעלי "... אפשר לראות בזה תקרית מקומית ולא מלחמה כוללת! תמצאי לך זמן,וגם כאשר נוח לו, לפחות פעם בשבוע לדון על בעיות שבזוגיות ולא לאגור אותם עד שמתפוצצות. רצוי לטפל בבעיה,באופן ספציפי, לפני שהיא הופכת לפצצת אטום! יוסי

shirlyar

New member
את חושבת שאת לא נותנת תשומת לב אבל

את לעולם לא יכולה להכחיש את מה שהוא מרגיש, אדם לא מרגיש סתם משהו הוא מרגיש ככה או ככה כי נותנים לא להרגיש את זה. ואני חושבת שכדאי לך לבדוק את זה ולפעמים כשעצבניים מוצאים לנכון להתפרק כבר ולשפוך דברים אחרים שבעצם מפריעים וז"א שכנראה לא זה שאת לא מכינה לו אוכל מפריע לו אלא התשומת לב שלך כלפיו.

אומברה

New member
נו, שוב מסכימה עם סי יו..

שמדובר בחוסר תקשורת, מכירה ואני מתחילה לחשוב שבהרבה מקרים זו עובדה שקשה לגשר עליה בגלל השוני בין גברים לנשים (ראה איור של סי יו..) ועוד עובדה היא, שבן זוגך מרגיש חוסר בתשומת לב, אין כאן מקום בכלל לבדוק את מידת הצדק שלו... הרגשות שלו הם מאה אחוז נכונים מבחינתו ומבחינתך גם, בלי שום קשר לחלק שלך בעניין... תשומת לב הוא עניין יחסי כמו הרבה מאוד דברים בחיינו. אתם צריכים לשוחח, בחוץ, באווירה נעימה, כאשר את לא מטיחה בו את האשמה לרגשותיו, אלא איך פותרים זאת. בינינו? הוא צריך לעבוד על הבטחון העצמי שלו, כך אני חושבת, לכן תציעי ללכת יחד לטיפול ושניכם תצאו נשכרים. בהצלחה.

../images/Emo3.gifמדוע לא

תבשלו למשל יחד? בעלי ואנוכי מבשלים יחד במטבח כל יום ארוחת צהריים לילדי הגנון במושב. זוהי הזדמנות נהדרת לפי דעתי, להיות יחד ןלחלוק את המטלות ביחד. חוץ מזה אנחנו מדברים על דה ועל הא וצוחקים המון. תנסי, מומלץ ביותר. מי החליט שהאשה צריכה לבשל? והגבר צריך רק לאכול? האמיני לי בעלי עובד הרבה שעות מחוץ לבית ואינו מקטר על הבישולים. ההפך, הוא נהנה מאד. אז... תחשבי על זה.....

seeyou

New member
תנסי, מומלץ ביותר!../images/Emo6.gif

נזכרתי בבדיחה הקשורה להמלצות טובות.... Don Juan calls work and says, "Hey, boss I not come work today, I really sick. I got headache, stomach ache and my legs hurt. I not come work." The boss says, "You know Don Juan, I really need you today. When I feel like this I go to my wife and tell her to give me sex. That makes me feel better and I can go to work. You should try that." Two hours later Don Juan calls again, "Boss, I do what you say and I feel great. I be at work soon. You got nice house."

חוסר תשומת לב

בעל שטוען שאשתו לא נותנת לו מספיק תשומת לב, צריך להחזיר לאריזה ולהחזיר לאמא. כי תשומת לב זה דבר שהורה נותן לילדים שלו, בעל ואשה לא זקוקים ל"תשומת לב" היחסים ביניהם אמורים להיות הדדיים, וחוץ מזה הבעל הנחמד, יכול לקום ולקחת לעצמו משהו לאכול גם אם - לא הכנת אוכל בזמן - מה בכלל פירוש הביטוי הזה - להכין אוכל בזמן, איזה זמן? מה פתאום זמן? האם הוא נכה??? איפה כתוב שהוא לא יכול להכין לעצמו אוכל. מספיק עם הגישה הלא שוויונית הזו, אם אין לך זמן להכין ארוחות - אין בעיה קנו מזון קפוא קנו מקרוגל וכל פעם שהאדון רעב ואת "לא מספיקה להכין אוכל בזמן"- שיפתח את המקפיא יוציא ויכניס למקרוגל ויאכל .. ושיחנק......

balon1

New member
חוסר תשומת לב

איך מחזירים את הגלגל לאחורה לאחר שהרגלתי במשך 24 שנים שאני מגישה את האוכל

בהדרגה, בסבלנות ובנסיון

לדבר אל ליבו. להתקרב אליו, לתת מילים טובות, ללטף, לנשק, ולתת לו הרגשת שייכות נהדרת. רק גישה חיובית לקשר בינכם תצליחי בכך, אני בטוחה. תנסי. מה יש לך להפסיד? אשה צריכה לדעת איך לגשת אל בעלה, והקטע בחיזוק האגו שלו, נותן לו חשק ורצון לתרום לבית, לאשה ולילדים. אם אתם זוג שיש לכם ילדים בוגרים, על אחת כמה וכמה. סומכת עלייך, תמצאי את הדרך אל ליבו.

s h o o s h a

New member
בעל ואשה לא זקוקים ל"תשומת לב" ../images/Emo4.gif

תמהתני רק ילדים? ולמה נחשב בעיניך ליטוף, חיוך, חיבוק, מילה, פרח .... (ודוגמאות נוספות ניתן להביא מכאן ועד הודעה חדשה). מה כל אלו אם לא תשומת לב? ולכל אלו בן/ בת הזוג לא זקוקים על פי משנתך. טוב..... (ובעלי חיים [כלבים, חתולים וכו'] גם לא זקוקים? רק ילדים?)

שושה , מה לא בסדר בתשובתי?

היא שאלה איך מסובבים את הגלגל אחורה. היות ואי אפשר אחורה רק קדימה זה מה שהצעתי. לא מבינה את תשובתך? את צוחקת ממני? או מה? הסבירי בבקשה.

תשומת לב

גם בעל וגם אשה זקוקים לתשומת לב, אבל כוונת המשורר או במקרה זה הבעל, זה את לא "שמרתת אותי מספיק מהר". הגברת לא הספיקה להכין אוכל בזמן והוא טוען לחוסר תשומת לב. סליחה הגברת אינה משרתת ואין שום סיבה בעולם שהיא תהיה זו שתבשל וגם תגיש. נניח שהבעל באמת לא יודע לבשל והוא ממש לא יוצלח במטבח. אז שהאישה תבשל והאדון במקום לקטר על חוסר תשומת לב, יערוך בינתיים את השולחן ואולי ילמד לפחות להגיש. ואז שניהם יקבלו תשומת לב אחד מהשני. כי שמו שכתבתי קודם, תשומת לב נותנים לילדים, הבעל והאשה אמורים לקיים שותפות ביניהם ולא אחד רק נותן והשני רק לוקח.

מסכימה עם כל מילה שלך.

יש אנשים שמביאים איתם מהבית דפוסים שאינם תואמים לזמננו. כיום שני בני הזוג עובדים רוב היום ולכן עליהם לשאת במטלות הבית ב י ח ד!!!! זו דעתי האישית וכך הנוהג בביתנו. כל אחד תורם.

למעלה