טעם של סבון בפה

טעם של סבון בפה

אבא שלי בן שישים ומשהו, עם קצת בעיות של לחץ דם ואולקוס, לאחרונה החל לקחת ויטמינים (קומפלקס של B12, 6 וברזל). לדבריו כבר שלושה שבועות יש לו "טעם של סבון בפה": טעם תפל ולא נעים. כשהוא אוכל מאכלים בעלי טעם עדין יש להם טעם דומה, ורק כשהוא אוכל אוכל מאד מתובל הוא חריף הוא לא מרגיש בכך. מישהו יודע למה זה יכול להיות קשור? אולי משהו נוירולוגי?

0 אור 0

New member
נחוש מושכל

בהריון הראשון שלי לקחתי ברזל מסויים שגרם לפי לתופעה של טעם מתכתי בפה - משהו נוראי שלאחר ששאלתי נשים אחרות התברר שחלק מהן חשו גם הן. החלפת סוג הברזל פתרה את הבעיה. יתכן שהתופעה אצל אבא שלך קשורה לכדורים הספציפיים שהוא לוקח. אני לא מומחית לתזונה, אבל נדמה לי שמזון מתובל וחריף לא מתאים לנוטים ללחץ דם גבוה - מציעה להתייעץ עם נטורופת לגבי התאמת התזונה והתוספים הנחוצים לו

hal767

New member
כמה אפשרויות

1-מקור הטעם הוא בתוספי המזון הכימיים, שלדעתי הם מיותרים ויכולים להזיק. אני מעדיף לספק לגוף את צרכיו התזונתית בדרך המייטבית והמאוזנת, באמצעות תזונה טבעית נכונה. 2-תרופות שונות. 3-תזונה לא נכונה, הכוללת בין השאר, אלכוהול, מזון חריף וחמוץ, המשבשת את חוש הטעם ואת הרכב הרוק. זה ברור שאכילת מזון חריף ומתובל מסווה את הטעם האמיתי, אבל בטווח הארוך פוגע בחוש הטעם הטבעי, וגם קשור ליצירת דלקות וכיבים במערכת העיכול.

למעלה