טעם העיר 9

Chewbacca

New member
טעם העיר 9

לפי הפרסומים קארלסברג מביאים דוכן ובו בירות שונות מכל העולם. מישהו יודע על מה מדובר? הבנתי שהיה דוכן כזה גם בשנים קודמות.

D r a m b u i e

New member
כן, הייתי בשנה שעברה

במחיר לא יקר (15 ש"ח אם אני לא טועה) מקבלים כוס חצי ליטר אימתנית מזכוכית, ובוחרים בירה מתוך עשרות סוגים, ביניהם לא מעט סוגים פנימיים של קרלסברג (נוסח, קרלסברג אייס, קרלסברג אלפנט ועוד...). אם אני זוכר נכון גם טובורג וגינס נתנו את חלקם, אבל לא מתחייב על זה. ד"א העובדה שהכוס נשארת היא חשובה לדעתי, כי זו כוס ממש נחמדה שנחמד לשתות איתה אחרי זה בבית.

Crazy_Bitch

New member
זה לא יהיה כמו שנה שעברה...

בשנה האחרונה היה מתחם בירה עצום, ולא רק של קרלסברג. ממה שהבנתי השנה- קרלסברג יביאו רק בירות מהמבשלות שלהם, ואני לא יודעת כמה זה כבר יהיה... נקווה אבל שיהיה את המבצע של הכוס באמת, ושל ליטר בירה בעשרים וחמישה ש"ח או משהו כזה (שני חצאים שונים...). אני מוכנה לדווח הלילה..

הייתי, יש בירות.

יש מבחר בירות לא קטן, אם אני לא טועה זה אותו דבר כמו שנה שעברה. אני אישית, כמו שנה שעברה, חזרתי הביתה מרוצה עם כוס פינט של גינס
מנות מומלצות: 1. שרימפס בפלאפל ב"ימה" (זה לא ממש פלאפל; השרימפס מטוגנים במעין תערובת פלאפל -- מצוין) 2. קבב עגל ב"ארטישוק" 3. מולים ביין לבן ב"מנטה ריי" 4. עוף טיקה מסאלה ב"טנדורי" 5. לקינוח -- עוגת מוצארט ב"עוגות דה-לה-פה" וכמובן, להוריד הכל עם חצי+חצי גינס
צ'ירס

אגב, טעם העיר -- נקודה פחות טובה

היא חוסר הביקורת המוחלט על מכירת אלכוהול לקטינים. בחלק (קטן) מהמקומות יש את השלט המתחייב ("מכירה או הגשת אלכוהול אסורה....") -- ברוב הדוכנים גם את זה אין. ראיתי נערים ונערות שבקלות רואים שהם צעירים מאד, ואני לא מתכוון כמעט-18, אני מתכוון 15-16, שותים בהנאה ליטרים של בירה, אלכופופסים ומרגריטות שונות ומשונות. בכלל, יחסית לשנים קודמות, יש המון ילדים (=ילדים קטנים) מפעם. זה נהיה מעין מקום לפיקניק של משפחות. אני אישית לא מבין כל כך למה לסחוב ילדים למקום הזה, אבל אני מניח שכל אחד והכיף שלו.

Crazy_Bitch

New member
היי היי! גם אני קטינטינה!

וגם אני כמובן יצאתי עם הרבה הרבה גינס בדם, קצת ויינשטפן וטעימות של כל מיני שטויות. אבל לקח לי די הרבה זמן להשיג כוס של גינס, כי החברה פשוט הפסיקו למכור אותן בשלב כלשהו (בסוף מישהו הגניב לי אחת חינם). שנה שעברה אכן היו יותר בירות, אבל זה לא היה מורגש כל כך, כי כל אחד יכול למצוא שם משהו שהוא אוהב... בכללי, היה פחות טוב משנים עברו- קצת יותר המוני ומלא דוכנים שלא ממש מעניינים אף אחד (לא באתי בשביל צמר גפן מתוק או שישליק ארז!).

naamutzi

New member
טעם העיר

הייתי אתמול עם אחי הגדול. יש שם את החלק של קרלסברג שהביאו הרבה בירות מוכרות יותר ופחות. אין לי מושג מחירים, כי אחי קנה את הבירות, אבל היה דיל שאם קונים 1/2 ליטר- מקבלים רי-פיל. ושוב- מכיוון שאחי הגדול היה אחראי על להידחף בבירות ואני להידחף בדוכנים של האוכל- אין לי מושג מה שתינו, אני רק יודעת שהיה טעים.
חוץ מזה- כשישבנו על הדשא לשתות, ישבו לידנו חבורה של 4-5 עובדים זרים (תאילנדים?) ולכל אחד הייתה כוס של ליטר לידו. הם נראו מאושרים ומבוסמים

amircn1

New member
כן, היה כזה גם בשנים עברו

אני לא זוכר מה היה בדיוק, אבל היה גם משהו בסגנון הייתי שם אתמול, ויצא לי לראות ממש במקרה למספר רגעים בחור בשם LaDja... שתייה: 0.5 קרלסבג 0.5 גינס ו- 0.5 ויינשטפן אוכל: המבורגר טלה (שלצערי - שכחתי מאיפה לקחתי אותו) מנה סינית מבית היוצר של אהרוני - הרוטב טעים ביותר ! ולקינוח - סופלה שוקולד עם קצפת

LaDjA

New member
הדוכן השנה כולל את הבירות המובילות

(טובורג אדום וירוק, קרלסברג, גינס, ויינשטפן, קילקני, וכו') לצד דברים שקצת פחות נדיר למצוא פה נמזגים מהחבית (מאלט סטאר, למשל). ובעיקר מהדורות מיוחדות שלא יוצא לפגוש בארץ בכלל, של טובורג וקלסברג:CarlsPaske, טובורג זהב, SKOL - בירה ברזילאית, Tuborg Royal Danish (נדמה לי), Carlsberg Porter, ועוד רבים. אני לא ממש זוכר כי הייתי טיפה מבושם עקב העבודה שהתחלתי לשתות לפני שהתחלתי לאכול. מחר אני חוזר לשם, ואני אנסה להשיג פירוט יפה של הבירות.

LaDjA

New member
הפירוט...

קודם אלה שטעמתי: Calsberg Paske - בירה מיוחדת של קרלסברג, נחמדה, עם טעם איילי משהו, אבל גוף לאגרי למדי... Tuborg Danish Royal, סדרה מיוחדת של טובורג, טעימה, מרירה וקלילה, עם 7.4% של אלכוהול. Tuborg Classic - בירה ממש טובה, ללא ספק התגלית של הפסטיבל (רק חבל שאי אפשר למצוא אותה בארץ. היא בירה לאגר לכל דבר. אבל המורכבות שלה, היא לא אופיינית לז´אנר... ממש טעימה, קלילה, ומעניינת. בנוסף שתיתי Tuborg Gold - נחמדה - לא יותר Carlsberg Porter - אייל-פורטר, מזכירה קצת את מקיואנ´ס הסקוטית - אני אהבתי - כל מי שנתתי לו לטעום עוות את פרצופו בחוסר הסכמה. Skol - בירה ברזילאית קלילה ומיותרת, מתאימה כליווי נחמד לארוחה בשרית, או כמרענן ביום קיץ חם. עכשיו אלה שלא טעמתי: הבנאליות - Tuborg, Carlsberg, Malt-Star, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner המיוחדות: Tuborg Cristmass Brew - מהדורה מיוחדת לחג המולד. טובורג קילה-קילה (אין לי מושג איך באנגלית) - בירה כהה של טובורג. Carlsberg Elephant - בירה בהירה עם 7.2%. Carlsberg Special - בירה מיוחדת לפסחא. הם טענו שהיו שם 24 סוגים. אבל זה מה אני זוכר - לא נראה לי שהיו עוד. בנוסף, בדוכן אחר, הייתה בירה חדשה, שעוד לא הגיעה בארץ לחנויות, ושמה בישראל (או בבוואריה) Erdinberg - בירת חיטה (מתיימרת להיות הנמכרת מסוגה בעולם), לא מסוננת, שמתסיסה פעמיים בבקבוק. לא טעמתי אותה - אבל אני בהחלט מחכה שהיא תגיעה לחנויות כדי לטעום.

tanj

New member
טעם העיר

בירות חביבות של קרלסברג (לא הרגילה המבחילה) טובורג וגינס. מה הקטע עם ווינשטאפן? לא טעים בכלל. ולמה אין שם בירות אייל כמו וולווט ובאס? עמדתי בתור והיו המון ערסים שנדחפו וקיללו ואין להם בכלל מושג בבירה

למעלה