טעיתי. מודה.

johny_abola

New member
נכון חלקית... / מצטרף ל-jorel

מותג דנונה דיאט התחזק אמנם מאז ההשקה, אבל אני בטוח שכדרכם של דברים בשוק, כל הקטגוריה של יוגורט דיאט גדלה, ולכן יופלה ותנובה אולי איבדו אחוזי נתח שוק, אבל לאו דווקא ירדו חזק במכירות. שנית, זו רק ההשקה - יש לבחון את השפעת הקמפיין גם לטווח ארוך. שלישית - לא רק הקמפיין משפיע על מכירות, ובתחום הצריכה חשובות מאוד פעולות קד"מ וכוח הפצה.

טלטביזז

New member
טעיתי. מודה.

כשראיתי את הקמפיין החדש של דנונה חשבתי בטעות (פשוט לא הבנתי) שזהו הקמפיין הכי "תרגום-בריפי" שראיתי. קמפיין "לקוחי" קלאסי (כמה מתאים לגדעון עמיחי...), שמתרגם את האסטר' 1:1 ללא שום טיפת קריאטיב, ממש כמו ששלמור יודעים לעשות (אם הם לא מעתיקים). טעיתי. התבלבלתי. לא ראיתי את הגאונות שבו. כי אתמול, כשראיתי את קמפיין "דנונה-דיאט", הבנתי שלעומתו קמפיין דנונה ה"רגיל" הוא פנינה קריאטיבית ייחודית שלא-תסולא-בפז. לעומת ה"דיאט", דנונה צריך להיות מוקרן בכל בית-ספר לפרסום, להיות מקועקע על ישבניהם של מנהלי קריאטיב לעולמי-עד! מה זה החרטא הזה?!?! הם סופית החליטו לסגור את הבסטה? זה קמפיין שעושה משרד שמתיימר להיות קריאטיבי? זה אמור להתנגח בקמפיין "דיאט-יופלה"? גדעון - הגיע הזמן לתלות את עט הפרקר שלך ולצאת לפנסיה. פשוט בושה. אין מילה אחרת.

gsprukt

New member
תשמע טלטביזז...

מה שגדעון כבר שכח אתה כנראה לעולם לא תדע. חוץ מזה, אתה צודק.

itan1

New member
ויחד עם זאת

שלמור כול פעם מדהימים מחדש עם הפרסומות שלהם לאורנג.

johny_abola

New member
כמה שטויות יש בטקסט שלך

לכתוב "קמפיין "לקוחי" קלאסי (מתאים לגדעון עמיחי)...ללא טיפת קריאטיב". רבאק, גדעון עמיחי נחשב בענף לאיש קריאטיב מספר 1 בארץ. אפילו שוני ריבנאי, שנחשב לאחד משלושת הגדולים בקריאטיב בארץ (יחד עם אודי פרידן) התראיין לפני חודש לגלובס "נתח שוק", ופרגן כמעט כל הראיון לעמיחי כתותח קריאטיב. אז מאיפה חוסר הידע הזה? הרי עמיחי בא מתחום הקריאטיב, ולא מתחום הלקוחות, אז למה לכתוב שקמפיין לקוחות מתאים לו וקריאטיב לא? שלא לדבר על לקרוא לשלמור משרד ללא טיפת קריאטיב - זה מראה על אי הבנה בסיסית של שוק הפרסום בישראל. דווקא שלמור הוא ממשרדי הפרסום שכן מזוהים עם קריאטיב. לכן, כדי להשלים את החור בהשכלתך (מתוך אייס, שכדאי לקרוא אותו מידי פעם): 1. גדעון עמיחי הוא שותף ומנהל קריאייטיב ראשי במשרד הפרסום שלמור-אבנון-עמיחי. עמיחי מאנשי הקריאייטיב החשובים והבולטים בישראל, בעל 12 שנות ניסיון בענף הפרסום וחבר בפורום הבכיר של המנהלים הקריאייטיבים ב – Young&Rubicam. עבודותיו פורסמו ב – New York Times וב – New Yorker. יליד ישראל, בוגר (בהצטיינות) המגמה לעיצוב גרפי ב’בצלאל’. את לימודי ההמשך עשה ב- School Of Visual Arts בניו יורק. 2. המשרד (שלמור-אבנון-עמיחי) ידוע כאחד מהמשרדים בעלי הקריאייטיב הפורה ביותר מבין משרדי הפרסום בישראל, ואף זכה 3 שנים ברציפות בתחרות הפרסום השנתית של האיגוד הישראלי לפרסום. אז לפני שאתה/את (כדאי לכתוב בכרטיס האישי לפחות את המין כדי שנדע איך להגיב, ולא יהיו תגובות על תגובות בנוסח "אבל אני בת!!!") כותבים לעמיחי לפרוש, ולפני שכותבים ששלמור מאופיינים בחוסר קריאטיב, כדאי קצת לדעת. קצת, לא יותר מזה. אחרת יוצאת המון בורות - בדיוק כמו שהשתקפה מהטקסט שלך. זה ממש מרגיז שאנשים שאין להם מושג כותבים בפורום שטויות. johny_abola, שהצליח לצאת מהכלים על הבוקר

johny_abola

New member
ובלי קשר, אני מסכים בהחלט...

שהפרסומות לא משהו. אין מה לעשות, גם הגדולים והטובים ביותר מפשלים לפעמים.

טלטביזז

New member
אבולה קח קצת אויר, שיגיע חמצן למוח

בפורום סיינפלד אתה יותר נחמד. מה קרה? אמרתי שלדעתי נגמר לגדעון הסוס? סו וואט?! יפה אמרת - "נחשב לאיש הקריאטיב מס' 1": הוא בנה את עצמו עם השנים כמותג, כבלון ענק מלא גז (מתאן), ומלבד הברקות שהיו לאנשי הקריאטיב מתחתיו שאותן הוא לא הצליח לסרס, אין ולא יהיו לשלמור קמפיינים קריאטיביים. אני לא אתחיל להתנגח בהאשמות שלך על בורותי וחוסר הידע שלי בתחום, אני רק אומר שלדעתי אני מאנשי הקריאטיב היותר מנוסים פה בפורום. את כל הפרסים ששלמור מקבלים אפשר מבחינתי לקבור עמוק-עמוק היכן שלא זורחת השמש. מה כן קובע? המבחן שלי ושלך: אז בוא נתחיל לבחון קמפיינים - דנונה החדש דנונה גרנד-פרי(משאית) דנונה קרם (זעקת המשמש - איזו פדיחה) נביעות קפוארה (מה זאת ההפלצה חסרת הפשר הזאת?) שוקו יטבתה (כל מילה נוספת מיותרת) צ'יטוס לדורותיו שנמשיך? אז מזלו של גדעון שתחתיו יש את יורם לוי, שהקמפיינים הטובים ביותר של המשרד (סדרתית, לא פעם ב...) יוצאים תחת ידיו ותחת הצוות שתחתיו. מה לעשות. מישהו צריך לצעוק ש"ההוא-שמתיימר-להיות-מלך" עירום. יום טוב לכולם.

johny_abola

New member
טוב, אולי מעט נסחפתי, אבל...

אני עדיין תופס מעמיחי כתותח קריאטיב, למרות שאני מעדיף את אודי פרידן (גם בראובני פרידן וגם בקמפיין של ברק ב-99 הוא הראה שאין עליו). אני גם עדיין חושב שחלק ניכר מהפרסומות של שלמור-אבנון-עמיחי הן קריאטיביות בעליל, גם אם זה נזקף לטובת יורם לוי מנהל הקריאטיב. לדוגמה: אורנג' (חלקי), חברות הכבלים (הפסיכיאטר), גלובס (כלכלנים מספרים) ורוב פרסומות שטראוס-עלית. מצטער על החריפות והזלזול לכאורה. פשוט חשבתי שסתם החלטת להתלבש על עמיחי מבלי ידע מבוסס. abola, שתה קפה ונרגע.

WV

New member
גבר טעית בגדול!

אל תשכח שמדובר בקמפיין "Face lift" לאחד המותגים החזקים בשוק, שלא כמו המתחרה החדש שצמח לו ותפס את נישת ה"ביזאר" פונה לקהל המיין סטרים. קצת הערכה לשוטים מוקפדים, לטיפוגרפיה גאונית ולפרסום מאופק - כיאה לערכי המותג אותו הוא מפרסם... גם "תרגום -בריף" צריך לדעת לעשות, וגדעון (חברך שבטח אכלתם מאותו מסטינג) יודע.

amiro007

New member
תאמת האצבעות שלי מתות להגיב

אבל ראבק אמרתם כבר הכל אז רק אוסיף ואומר... שלדעתי שוני לוקח את פרידן ושלמור
למרות שראובני עושים אחלה קמפיינים לאורנג'... אבולה אתה רואה סיינפלד גם??? סחתיש

פ ל ו נ י

New member
טעיה ודעה

אי אפשר לומר שאין כאן מעורבות אישית כלפי הבחור "מספר אחד בתחום" למגידירים אותו כך... איפה אתם - זה ברור שהיו תקופות אחרות בהם היו צוותים אחרים והיו הצלחות או נפילות כאלו ואחרות. אומנם היתה הצלחה רצופה של שלוש שנים וזכיה במקום הראשון. למה מיחסים את כל הקרדיט לגדעון בלבד. בגלל יחס אישי? זה ברור שהבחור עובד או מופרה מהצוותים אצלו ועל כן היו הצלחות טובות יותר ולרעיה הזכיה הרצופה שהיתה ובכל זאת יש הרבה והרבה מאוד מה ללמוד מהבחור הזה ובעיקר איך לעבוד....

אורי07

New member
הסיבה - עופרה שטראוס

מי שמכיר את עופרה שטראוס וקצת את שטראוס - עלית לא מתפלה... כל המשפטים שרצים על המסך זו המנטרה החדשה של הגברת ומשרד הפרסום נאלץ ליישר קו עם המסרים שלה. אתם יודעים... החיים חיוביים, העולם מקסים, השלום מתחיל בתוכי כזה. ומשרד הפרסום לא רוצה להכנס בלקוחה כו כבדה....

oren*

New member
איך תסביר את יוגורט "פצצות לגבות"

וקוטג' שטראוס עם משפחה לא קונבנציונלית? (עוברים את גבול הטעם הטוב)

למעלה