טעיתי אבל אני לא אשם

טעיתי אבל אני לא אשם

לא היה שום חג ארמני ניתן לאיתור בגוגל שלשום. אבל אבל אבל המדריך שלנו אמר שזהו חג העליה לשמים שיקרה ביום חמישי הקרוב כנראה... דרך אגב - בכנסיה לא היה אף מתפלל אחד - רק עורכי הטקס - כמרים ופרחי כמורה, ותיירים צופים... אז סליחה על הטעיית הציבור נא להתלונן אצל רחל ינאית

איש אחת

New member
בחיפוש בגוגל

חשבתי שגיליתי "יום האיש", אבל התברר שזו טעות דפוס (חסרה ה, כמובן). לעומת זאת מצאתי המון התיחסויות ל"יום הגבר" הלא קיים.

mucool2

New member
ואם השלישי היה קיים

היית מקבל

איש אחת

New member
קראתי כעת את המשך השרשור

קראתי, נפלתי ברצפה. איזה אנשים מצחיקים.

מוגג

New member
באת לברך

ונמצאת שוק על ירך. התאריך הנכון הוא כ"ב במרחשוון! יום אשמהבי"ל.

גנגי

New member
מה לא היה ברור?

יום אשמה בינלאומי. כן. אפרים שמיר פולני, לא?

גרי רשף

New member
הזכרת לי סיפור

לפני כמה וכמה שנים ביקרתי בהונגריה במסגרת חילופי משלחות. באחד הערבים, ראש הקבוצה ההונגרית שאירח אותנו בביתו לארוחת ערב חגיגית, הראה לנו מנורה בת שבעה קנים שקנה בארץ, וביקש מראש המשלחת לברך על הנרות.. אפשר היה להבין מהפניה ומהנסיבות שכוונתו הייתה טובה אך שאין לו שמץ של מושג בכל מה שקשור ליהדות. ראש המשלחת החליט לוותר על הסבר מלומד שזה לא לעניין (האמת שגם הוא לא היה מומחה גדול בתחום היהדות), שם על ראשו כיפה ששמר בכיסו לרגל תפקידו הייצוגי, והמציא בו במקום ברכה שגרמה לכולנו לנעוץ לשון בלחי כדי לא להתפוצץ מצחוק, ורק המארח התרגש מעמקי ליבו על שזכה לחזות בטקס יהודי עתיק יומין בביתו. מה אומר לך? צליינים מגיעים לכנסיה מכל קצוות תבל ומוצאים בה כמרים ונזירים חמורי סבר בבגדים שחורים וכובעים מוזרים. נכון שאין זה יום מועד לקהילה, אבל ראוי לכבד את האורחים ולהתקדש בטקס ארמני הישר מהר אררט.

גרי רשף

New member
משהו בסגנון של "המוציא מיץ מהשפריץ"

הסיטואציה גרמה לזה להיות מצחיק וכאן ועכשיו זו סתם תפלות. הפואנטה בהודעה שלי הייתה על כך שהטקס הדתי הופך להיות הצגה לתיירים.

תודה. היסטוריה מרתקת יש לארמנים

בירושלים, אבל אני לא יודע אם זה מעניין אתכם או קשור לנושא של הפורום.

למעלה