טעינת סוללות

shakshuki

New member
טעינת סוללות

אבקש את עזרת המומחים (והם רבים
): האם כאשר סוללה מחוברת למטען והמטען מנותק מהחשמל, הסוללה נפרקת? לי זה נשמע הגיוני כי עד כמה שאני זוכר משיעורי הפיזיקה טעינה היא "אילוץ" זרם בכוון הפוך לכוון הזרם של הסוללה. אז כאשר הטעינה נפסקת נראה לי הגיוני שהזרם מתחיל לנוע הפוך - מהסוללה אל המטען. מה, זה יכול להיות דבר כזה????

גיא1234

New member
לפי מה שאני יודע

זה לא פורק את הסוללה ולא הולך למטען. בברכה גיא ארושס

hifly

New member
לא הולך ולא בא

פשוט מחכה בשקט בתוך הסוללה עד יום שבת. ואם אתה עדיין לא בטוח אז תנתק את המטען בסיום הטעינה חג שמח טעינה נעימה

leef

New member
עקרונית אתה צודק

אך יש במטען דיודה שלא מאפשרת זרימת זרם בכיוון ההפוך אך עדיין לא יצרו דיודה שחוסמת לחלוטין מעבר זרם (דיודה אידיאלית ) זרם מאוד נמוך ממש שולי כן חוזר כך שלזמן ארוך בהחלט יש לנתק את החיבור בין הסוללה למטען .

גיא1234

New member
אני עדיין לא מבין

למה להשאיר את המטען מחובר לסוללות אחרי שסיימת להטעין? אתה משתמש בטיימר או משהו? בברכה גיא ארושס

תוספת למה שנאמר

היי, כפי שנאמר, המטען אינו מקבל חזרה את הזרם בגלל שיש בו רכיב שנקרה דיודה אם תרצו אז אפשר לקרוא לזה שסתום זרם חד כיווני. עניין הפריקה הוא אפסי, בערך אלפית מהקיבולת של הסוללה כל שעה. אבל משהו שחשוב לדעת: הסוללה נפרקת גם כשהיא לא מחוברת לשום מקום. פריקה זו הרבה יותר משמעותית מפריקה דרך מטען. לפעמים (תלוי באיכות והבלאי של הסוללה) הסוללה יכולה להתרוקן תוך מספר ימים. הסיבה לכך היא מעבר (דליפה) של זרם מבפנים (דרך הבידוד הפנימי שמתבלה) לכן חובה לפני כל יום הטסה להטעין את הסוללה. למי שיש פורק סולללות עם מד קיבולת יכול לבדוק סוללה על ידי מדידת הקיבולת שלה בשיטה הרגילה ואחר כך להטעינה ולהשאירה שבוע ואז לפרוק ולראות כמה זלג במהלך השבוע בברכה אבי ורטהיימר

shakshuki

New member
אוקי, אני מבין

שאלתי מפני שאני באמת מחבר את המטען לטיימר, ולא תמיד מגיע הביתה כשהוא עדיין פועל, כך שלפעמים הסוללות מחוברות כמה שעות למטען שכבר לא מחובר לחשמל. תודה לכולם. אבי

למעלה