טעינה ראשונית

טעינה ראשונית

חיפשתי שאלה בנושא ולא מצאתי אז עמכם הסליחה אם אני ממחזרת שאלות מחשב חדש. ללא מערכת הפעלה. מה עושים לגבי הטענת הסוללה והתקנת מערכת ההפעלה? מן הסתם יש צורך בהטענת הסוללה קודם כל, לא? או שאפשר במקביל? ואם קודם צריך להטעין את הסוללה, איזו אינדיקציה יש לי שהיא גמרה להטען? תודה

יאיר B

New member
את יכולה לטעון את הסוללה לפני (ככה ההתקנה

תוכל להימשך אם תהיה הפסקת חשמל). לגבי איך יודעים שהסוללה סיימה להיטען? יש נורה במחשב שמסמלת שהסוללה נטענת. כאשר הסוללה תהיה מלאה, הנורה הזאת נכבת (בדרך כלל יש עליה ציור של בטריה או ברק).

kobi 23

New member
בנוסף

עד כמה שזכור לי מהפורום פה חשוב שההטענה תהיה רציפה ושהמחשב לא יעבור למצב שינה או סגור במהלך הטעינה כלומר אם המחשב פתוח ופועל שימשיך להיות כך עד לסיום ההטענה.ולהפך. כמובן שזה תקף אך ורק להטענה הראשונית.

bar666xp

New member
אפשר גם במקביל...

חשוב יותר שההטענה תהיה רציפה כלומר אם מטעינים כשהמחשב דלוק עדיף שישאר דלוק עד סוף ההטענה. באשר להתקנה עצמה זה תלוי איזו מערכת הפעלה מתקינים... ואיזה HDD יש SATA או PATA? SATA יצריך לרוב החדרת דרייבר SATA.... או שינוי הגדרה בBIOS. אאל"ט רוב אם לא כל הפצות הלינוקס כבר מובנה בהן דרייבר לSATA. אבל תחילה מומלץ לבדוק מה יש בHDD יתכן ויש עליו דרייברים וכו' מומלץ לגבות אותם על איזה CD או כל אמצעי איחסון חיצוני. אפשרי ע"י שימוש בLIVECD של לינוקס לדוגמה לצרוב לCD. אם יש בדיסק באמת חבילות תוכנה/דרייברים ושות.

סליחה שאני מקפיצה, אבל...

לא ממש הבנתי את העסק הזה של הכנת הCD. קראתי את הכתבה שנמצאת בFAQ. ואיפשהו במהלך הדרך איבדתי את עצמי. אני מבינה שזאת האופציה העדיפה אבל נראה לי שאני לא ממש מצליחה להבין אותה עד הסוף... כמה מסובך הענין הזה של שינוי ההגדרות בביוס? עד כמה זה עלול לגרום לנזק בלתי הפיך? ראיתי שזה אחד הפתרונות הבולטים פה. אולי אני מסבכת את עצמי ללא צורך וההתקנה תעבור בהצלחה. מישהו פה ניסה להתקין לבד את ה - D531 של דל? קניתי אותו ללא מערכת הפעלה, כיוון שיש לי דיסק התקנה מקורי של XPPRO SP2 וויסטה היא ממש לא כוס התה שלי.

bar666xp

New member
הערה קטנה אבל חשובה.

הסכם רישיון RETAIL מחייב שיהיה רישיון נפרד לכל מחשב כך שאם המערכת מותקנת כבר על מחשב אחר יהיה להסירה כדי שתישאר חוקית. ולעיניין... כדי להתקין מערכת הפעלה על דיסק SATA יש כמה אפשרויות. 1. הגדרה בBIOS של הSATA למצב נוח {comfortable} במקום ביצועים. 2. החדרת דרייבר הSATA בזמן התקנת WINDOWS {בעיה בניידים אין כונן FLOPPY יש חלופות לפעמים}. 3. שבCD התקנה של המערכת הפעלה כבר יהיה את הדרייבר. איכסטה היא הכ__ ___ שלי... אבל ניראה מה יקרה אחרי SP1, לי האמת לא ניראה שאיכסטה תהיה באמת טובה גם בעתיד. האמת שהדבר היחיד הטוב שאני יכול לומר שאיכסטה גרמה לו זה שיותר אנשים עוברים ללינוקס

כן, אבל...

שוב, השאלה העיקרית שלי היא עד כמה זה "מסוכן" לשנות הגדרה בביוס? עד כמה אני יכולה להסתבך עם זה? והאם האפשרות של לשנות בחזרה לSATA (אחרי התקנת הדרייבר) באמת אפשרית? לגבי ההערה - אז כן, אני יודעת. מדובר הרישיון חדש. זה בסדר. לגבי השאר - אז כמו שאמרתי הסתבכתי קצת עם הכנת הCD. האם יש אפשרות עם FLOPPY חיצוני?

bar666xp

New member
הכי פשוט לדעתי זה..

להעביר את מצב התאימות בביוס.. לגבי הסכנות התמונות בביוס... בדר"כ בניידים האפשרויות הללו חסומות בפני המשתמש {לא ניתנות לשינוי}. מצד שני לא מומלץ לשחק יותר מדי בהגדרות דרך הביוס. לגבי החדרת הדרייבר דרך FLOPPY חיצוני ו/או DOK זה דיי תלוי באם הביוס תומך בכונני USB {אאל"ט ברוב המחשבים החדשים כן}. בכל מקרה ההתקנה של WINDOWS צריכה לזהות את הכונן... אם היא מזהה אז אין בעיה אם היא לא זה כבר סיפור בפני עצמו.

למעלה