טעימת יינות ספרדיים

Chewbacca

New member
טעימת יינות ספרדיים

אתם כבר מכירים את הנוהל, עוד פעם הגעתי לטעימה בדרך היין, הפעם של יינות ספרדים והפעם לא ממש טרחו לעדכן אותי שרשמו אותי לטעימה, רק אחרי ששאלתי לגביה. גם ויקטוריה ובעלה היו בטעימה מאוד נהניתי לטעום איתם יין. הטעימה הייתה עיוורת אמנם אבל מכיוון שאנחנו מכירים את המבחר המוצע יכולנו פחות או יותר לנחש אילו יינות יהיו, או ככה חשבנו לפני הטעימה, דרך היין הפתיעו בכך ששידרגו את הטעימה לטעימת מחלקה ראשונה שכוללת באמת את מיטב היינות. ועוד דבר לפני שאני מתחיל עם הטעימה, הפעם החלטתי לפרסם גם את הציונים שנתתי ליינות, הציונים ניתנו עוד לפני שנחשף שם היין ברוב המקרים ושונה רק במקרה בו היין שינה את טבעו בזמן שנפתח בכוס. התחלנו עם שני איזורים פחות מוכרים בספרד, Alicante במזרח המדינה וNavarra במרכז המדינה ומזרחית לRioja הידוע. 1. Artadi Laderas, El Seque, Alicante, 2001 צבע סגול אף שמשדר פירות שחורים (דובדבנים בשלים למשל) שממשיכים גם לטעם. זן הענבים העיקרי הוא מורבדה (Mourvedre) שמגיע מעמק הרון ובאיזור חם מאוד ניכר עליו שהוא מבשיל הרבה יותר וממצה את הפרי. גוף בינוני, מעט מאוד טאנינים וגם אלו רכים. לשתיה עכשיו או בשנה שנתיים הבאות. ציון שלי 89. 2. Artazuri, Santa Cruz de Artazu, 2001 יין שעשוי מ100% ענבי Grenache צבע סגול כהה כמעט שחור, ריחות של פירות בשלים (יותר בכיוון של בשל פרחוני מאשר בשל כמו פירות יער) ובנוסף ריח מפולפל שממשיך גם לטעם. יין מאוזן מאוד, חומציות שמשולבת עם מיצוי פרי וטאנינים שיתנו ליין לדעתי עוד 3-5 שנים טובות למרות שבהחלט ניתן להנות ממנו כבר היום. ציון 90 החלק השני של הטעימה קר להשוואה בין שלושה יינות בדרגת Gran Reserva מאיזור ריוחה, משלוש שנים שונות ושלושה יצרנים שונים, חלקם מייצרים בשיטות מסורתיות וחלקם בשיטות מודרניות, ההשוואה הייתה מרתקת. לגבי דרגת Gran Reserva - בספרד קיימות שלוש דרגות שיין יכול להגיע אליהן באמצעות פיקוח על דרכי גידול הענבים ושיטות הייצור. הדרגה נקבעת בסופו של דבר לפי משך היישון של היין. Crianza - היין יושק רק שנתיים אחרי הבציר ומתוכן הוא חייב לשהות לפחות חצי שנה בחביות עץ בנות 225 ליטר. Reserva - היין יושק רק שלוש שנים אחרי הבציר ומתוכן הוא חייב לשהות לפחות שנה בחביות עץ. Gran Reserva - היין יושק רק לאחר 5 שנים ומתוכן לפחות שנתיים בחביות עץ. חשוב לזכור שדרגת Gran Reserva איננה מלמדת בהכרח על איכות היין אלא על משך היישון. 3. Marques de Caceras, Gran Reserva, 1990 אמנם לא השנה הגדולה ביותר באיזור ריוחה אבל עדיין שנה טובה, ויקב מסורתי, או שמייצר בשיטות מסורתיות ויש ציפיות שבתחילה נראה כי הן לחלוטין אינן מתגשמות. צבע חום (שמעיד על גיל) ריחוב של טחב (או אפילו של ביוב) טעמים שמריים בלי סיומת בלי גוף ובלי אורך. לאחר כ-10 דקות בכוס היין התחיל להראות סימני חיים, פיתח ארומות "קצת" יותר מושכות של לפתן וטעמים יותר פירותיים. ציון שלי 85 ובחיאת אם במקרה קניתם תשתו עכשיו ותתנו לו כמה דקות בכוס לפני שאתם שותים אותו. 4. איזה הבדל, 4 שנים יותר צעיר, Muga, Prado Enea, Gran Reserva, 1994 מיוצר ע"י יקב שמשלב את השיטות המסורתיות עם שיטות מודרניות (בעיקר התססה במכלים מבוקרי טמפרטורה) צבע חום / כתום אבל חי, אף קרמלי שמעלה גם ניחוחות של תבלינים שמתוכן קלטתי מנטה ומסביבי אמרו טימין (ואני נאלץ להסכים) יין מאוזן גם בפה, והטעמים הקרמליים הכמעט מתוקים משתלבים היטב עם טאנינים רכים וחומציות שמלמדת שליין הזה יש עוד מה להגיד. אפשר לשתות עכשיו ואפשר לשמור לעוד 3-4 שנים. ציון שלי 92. 5. Sierra Cantabria, Gran Reserva, 1995 עוד שנה יותר צעיר ויין מיקב מודרני לחלוטין, צבע שנוטה לחום כהה (שוב עניין של גיל) אף בשרני שמשלב ריחות של שזיפים המון ריח של אלכוהול למרות שהוא מכיל "רק" 13% עדיין חומצי מספיק וטאני מספיק (בעיקר בסיומת) כדי לקוות שהוא עוד ישתפר. יין טוב מאוד אבל חסרים לו גוף עמוק יותר, סיומת אוכה יותר ודגשים בטעם. ציון שלי 88. לאחר ההפסקה עברנו ליינות הגדולים באמת. 6. Pesquera, Janus, Gran Reserva, 1995 עוד Gran Reserva מ1995 והפעם לא מריוחה אלא מאיזור גדול נוסף Ribera Del Duero שמערבית לRioja. היקב Pesquera, אחד הנחשבים ביותר מייצר את היין הזה רק בשנים גדולות ולמרות שהוא בן 9 הוא היה פשוט סגור לחלוטין, אי אפשר היה להוציא ממנו כלום ולכן הותרתי אותו ללא ציון ולמרות זאת, צבע ארגמני כהה, אף סגור, טעם סגור, לחלוטין אבל הגדולה מורגשת בכ"ז מי שהצליח לתת לו שעה בכוס גילה את היין המופלא הזה בסופו של דבר, יין גדול אבל עוד לא לפתוח בשום פנים ואופן. תנו לו עוד לפחות 5 שנים כדי להתחיל לחשוב על לפתוח אותו ועוד לפחות 10 שבהן הוא עדיין יהיה במיטבו. ללא ציון. 7. עוד איזור יין חדש, Toro ואחד היקבים העולים בספרד, Numanthia 2001 שקצת איכזב (יש לו אח גדול מדהים מדהים מדהים) צבע שחור כמעט לחלוטין, מיצוי פרי שבולט גם באף וגם בפה, עשוי בצורה מודרנית לחלוטין אלגנטי, מחניף ועדיין מאוד מאוד צעיר. תנו לו 4 שנים לפני הפתיחה ועוד 6 שבהן הוא יהיה במיטבו. ציון שלי 91. 8. Artadi Vina El Pison 2001 - חזרנו לעוד ביקור בRioja, ואיזה יין, תענוג. צבע סגול כהה כמעט שחור, ריחות פירותיים (תחשבו על תותים או פטל) עדיין סגור בפה למרות שנתתי לו לפחות 30 דקות שבסופן הוא היה אחד היינות הטובים ביותר ששתיתי, מלא פירותיות וממש רכות מלטפת עם twist בסוף, עדיין טאני. במקרה שאתם אוהבים את היינות שלכם ממש צעירים אפשר לפתוח אותו אבל ממש, ממש חבל, הוא רק ילך וישתפר לפחות עוד 8 שנים, ואולי אפילו יותר, לטעמי ישמר עד 2020 ברמה גבוהה מאוד. ציון שלי 96. איזור היין האחרון שנגענו בו הפתיע מאוד, לא האיזור עצמו על היינות. איזור Priorat מדרום לברצלונה הוא אחד האיזורים שהצליחו להחזיר לעצמם את היוקרה לאחרונה והיינות שלו מדברים בעד עצמם. 9. Clos Martinet 2001 - צבע סגול כמו דיו, ריחות של דובדבנים, שוקולדים וליקריש טעם שממשיך בדיוק את מה שהרחנו, סיומת ארוכה, איזון ואלגנטיות ביין שכולו חנופה לאף ולפה. ואם זאת, לא יין מושלם, להערכתי יאבד את מה שיש לו כיום יחסית מהר בתהליך ההתבגרות, חסרה לי חומציות כדי שתשמור על היין לתקופה ארוכה, ובלעדיה, הוא יאבד את הפירותיות יותר מהר. ציון שלי 94 לשמור לפחות 4 שנים ואז להינות ברוגע גם 4 שנים אח"כ. 10. Clos Mogador 2001 - אחד הייננים הציוריים ביותר, Rene Barbier הוא איש חזון, הוא חלם להחזי לאיזור Priorat את גדולתו ובדיוק כך שה, ב1989 הוא, וארבעה בעלי כרמים נוספים השיקו את Clos Mogador, ועשו היסטוריה, מאז נפרדו חמשת בעלי הכרמים וכל אחד מהם פתח יקב משלו אבל Rene Barbier נשאר הגורו, אליו עולים לרגל כדי לקבל עצות והוא עדיין נחשב ליצרן הטוב ביותר. היין הזה, ה2001 הוא בעל צבע שחור, אף בשל ופירותי טעמים עוקצניים יותר (טאני יותר ויותר חומצי) אבל כל כך צעיר שזה ממש רצח תינוקות לפתוח אותו (באנגלית זה נשמע יותר טוב) לא לגעת בו לפחות 10 שנים וגם אז עוד יהיו לו 10 שנים טובות, ואף על פי כן, גם היום הוא יין של 94 נקודות.

marsala

New member
מה אומר ומה אגיד...

צ'ואי,שוב במאסטר קלאס,עם הרבה קלאס! אתה במסלול המהיר להיות פרופשיונאל אתה לוקח הימורים לגבי הקריירה שלך בעוד עשר שנים? לגבי הנומט'יה מטורו,זה לא היין שעושים האחים לורטון? אני חסיד גדול של רנה ברבייר מפריוראט,לאחרונה טעמתי יין שלו מאחוזה חדשה בדרום ספרד,האיש כמו החזון פורס כנפיים.. ובכלל,לפי היינות בטעימה מגיע כל הכבוד לאנשי דרך היין,טעימה ברמה גבוהה מאד עם יינות מצויינים. ולסיום כדי לנסות לפתות אותך לביקור אצלנו...שבוע שעבר קיבלתי משלוח של ריוחה גראן רזרבה 1985 בודגה מוריאל שמעולם לא יצא משערי הבודגה ...יש לי עדיין ארגז של 82 שלהם מצויין! תבוא ,נפתח בקבוק,נזרוק סטייק של אברדין אנגוס על המחבת היצוקה ויהיה שמח. תודה שוב על הסקירה מוש

Chewbacca

New member
כנראה שהביקור שלי יצטרך לחכות

קיבלתי מילואים על התאריכים שבהם הייתי אמור להיות בחו"ל :( אבל שמרתי כבר 10 ימים במאי......... If you know what I mean

an3c

New member
תענוג

פשוט תענוג לקרא את הביקורות שלך, ולמעשה כל דבר שאתה רושם כאן. אני מקווה שהביקורת הנ'ל תכנס לבלוג שלך, לסקירה חוזרת מאוחר יותר.. המשך כך.

Chewbacca

New member
האמת היא

שהבלוג שלי גוסס ואמור להיות מוחלף בעתיד הקרוב במשהו עוד יותר מגניב (פרטים בהמשך)... אבל את זה אני מעלה.

אני רוצה לציין,

שאפילו מבקר יין מקצועי לא היה יכול לסקור את התעימה יותר טוב.כל הכבוד! תרשה לי לא להסכים רק עם ציונים של שלושת היינות האחרונים:דעתי, יינות פריאורט (גמיוחד,כלו מרטינט) היו יותר טובים, יותר אלגנטיים ויותר עוצמתיים, מה ארטדי.לפחות לי הם "עשו את זה",במיוחד התשעיי, היותר "נשי" ואינטליגתי.תחשוב על העתיד הקשור ליין- לפי הצעה של מוש - זה מאוד רציני, כי יש לך כישרון מובהק,דעתי.

night mistress

New member
מה זאת אומרת?!

לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא~

opherk

New member
../images/Emo45.gif בראוו. לקרוא את הסקירה

הזו,זה כמעט כמו להתענג על בקבוק Artadi אז במקום לעשות חיפושים בעתיד למאמר אני שומר לינק שלו. הציון שלי: 100
המשך לפנק אותנו כך, צ'ואי

למעלה