טעימות מפרק רבע גמר 15.09

peporain

New member
טעימות מפרק רבע גמר 15.09

התפוז קצת משתגע וזז לאט מהרגיל... בקושי מצליחה לכתוב כאן משהו... אז אנסה לסכם בינתיים בקצרה נהנתי מהפרק המאתגר, באמת מצריך חשיבה מחוץ לקופסא - ואליהב הוכיח שוב שהוא מספר אחד בזה. המנה המלוחה שלו הייתה מדהימה מכל הבחינות, אחד הדברים היפים והמיוחדים שראיתי. אבי הפתיע, גם בעיצוב המנה, למרות שלשתי המנות השתמש בסיגרים מגולגלים והייתי בטוחה שהשופטים יעירו לו על זה. עמנאול קצת פישל, נורא שמחתי שזה לא עלה לו בהמשך הדרך בתוכנית.הרעיון של גלידה היה מקורי אך הביצוע פחות ולפאי באמת היו חסרים דברים - כמו מילוי גבינה כמו שרושפלד העיר ואולי גם קצת עגבניות מיובשות בתוך הבצק. והמנה של איריס באמת הייתה ממש לא טובה. זה לא לרמה שלה שכבר הוכיחה בתוכנית - לפזר עגבניות מכמה צבעים בצלחת ולקוות שזה יעבר אותה.

lb22

New member
והנה מתחיל המשחק המכור......

לא אתפלא אם ביום שבת עמנואל הולך להיות בחוץ........ כל העונה (אני חושב) איריס בקושי טעתה , ועל טעות יחסית קטנה היא עפה.... (כמו שמישהו חזה פה).... דוחפים שני מתמודדים חזק למעלה ...

Haad Yao

New member
../images/Emo10.gif לא רוצה את עמנואל בחוץ

בכל אופן, איריס היא בשלנית מוכשרת אבל היא לא הייתה חפה מטעויות כל העונה. היו לה נפילות פה ושם, והיו גם כמה הברקות שגרמו אצלי לאפקט ה"וואו". לא יודעת האם היא הייתה הכי גרועה אתמול, אבל לדעתי לפחות, היא לא אחת משלושת הטובים ביותר (שהם עמנואל, גילי, אליהב). לגבי דחיפת שני מתמודדים - הבחנתי באחד שדוחפים (אבי). מי השני? אליהב? לאליהב מגיעה בעיני כל מחמאה שהוא מקבל, הוא גאון קולינרי. אחד הבודדים שיש לו משהו ייחודי לתרום לעולם הבישול.

peporain

New member
מי השני?

אני בינתיים הבחנתי רק באחד שמכוון חזק למעלה

lb22

New member
לדעתי האישית

דוחפים את אליהב ואת שי יותר מידי. הרבה יותר מאבי בשתי התוכניות האחרונות עשה בית ספר לכולם (Vקטע שלו העוף והלחם היה פשוט מדהים ! ) את שי שכל הזמן בוכה לנו , ושואל בפליאה " באמת?!?" ... נו בחיית תחסכו את זה מאיתנו לא הגיוני לי שכל דבר שהוא עושה הוא כ"כ מתפלא שאוהבים את זה מה נסגר עם החוסר בטיחון שלו ועדיין הוא נדחף למעלה למעלה .... ואליהב , לא יודע , אני אוהב את איך שהוא מבשל אבל הוא יותר מידי פומפוזי יותר מידי לא יודע איך להגדיר את זה , הוא זה שמביא להם רייטינג ולכן הוא ישאר עד הסוף . וזה למה למשל לדעתי עמנואל לא יזכה למרות שהוא ב4 ליגות מעל שאר המתמודדים העונה (סטייל אביבה של שנה שעברה)

Haad Yao

New member
לא כל כך מסכימה

כלומר, לגבי אליהב אני חושבת שלמרות כל הפלברות הוא גאון קולינרי. אולי הוא מעצבן, אולי הוא מושך תשומת לב בכוונה - אבל הוא עדיין מוכשר כשד. ולגבי שי אני חושבת, שלמרות חוסר הביטחון שלו הוא בשלן מצוין שהגיע לאן שהגיע בזכות היכולת שלו. היו לו מנות גאוניות והיו לו מנות פחות טובות; בגלל אי היציבות שלו הוא לא יגיע לגמר, לדעתי. הגיע לו להיות אחד מחמישה, אם כי אני מהמרת שהוא ינשור הערב (או אבי).

pix37

New member
האמת שההשתפכויות של מיכל פשוט מעצבנות

כל פעם שרוצים להשאיר או להעדיף מתמודד שלא ממש מגיע לו, מיכל מתחילה לחנטרש על "הגאונות בפשטות" ושאר חרטוטי בית אבא / אמא וכו'... כאשר זה נעשה בשלב האודישנים על מנת להשאיר מתמודד מעניין ( הזקן שהכין ביצים ממולאות) זה עוד מילא, אבל בשלב הזה של העונה הנסיון בכוח להשאיר את אבי פשוט מעצבן. העונה הזו ככלל מתאפיינת באפקט של העונה הראשונה של כוכב נולד כאשר מתמודדת אחת שם (ואחד כאן) פשוט נמצאים שלוש דרגות מעל כל השאר. (אליהב למי שלא הבין). יש השנה הרבה בשלנים מצויינים אבל אף אחד מהם לא מגיע לקרסוליו. מבחינתי מבין המתמודדים "הרגילים" המעניין במיוחד הוא עמנואל והחלש ביותר הוא אבי שפשוט לא מבשל מעניין או מעיז. גילי ושי הם בסדר גמור - לשניהם הברקות יפות וכשלונות מביכים, אבל מבחינת האישיות נראה לי שדווקא האישיות של גילי מעניינת יותר מאשר פרצי הרגשנות של שי. אבל זה באמת לא משנה. כל עוד שאבי יעוף לפני הגמר (מה שכנראה לא יקרה) העונה הזו תרשם כהצלחה, למרות שלב האודישנים הבעייתי שאני השנה לא יכולתי לראות אותו מאחר והוא לא עסק כלל באוכל ובבישול אלא בסיפורי מסכנות מהסוג המעצבן במיוחד. אבל מרגע שהחלה העונה הרגילה זה הסתדר והדגש חזר לאוכל.

Haad Yao

New member
מיכל אנסקי ושיפוט מזויף

זה הפריע גם לי לאורך כל הדרך. החל מסיפורים קורעי לב על הסבתא שלה שהשקתה את כולם בשמן מורתח מלא ברדיקלים חופשיים, עבור פרץ בכי בתגובה לביצה ממולאת בסיסית ביותר למיטב הבנתי, וכלה בהתרפקות על זכרונות ממשפחה חמה אוהבת עגבניות, בתגובה למתקפת העגבניות הקטלניות (מישהו זוכר סרט אימה בשם הזה?) של אבי, שהזכירה את אולמי דולפין בלוד למי שהיה שם. עם זאת, מצד שני - ויש צד שני - מאחורי הסיפורים המקושקשים האלה מסתתר אינטגריטי בסיסי של בן אדם שלא מוכן לזייף שיפוט קולינרי שקרי כשהמנה אינה עילוי. אני חושבת שיש התערבות של הפקה, כמו בכל ריאליטי, בבחירת המשתתפים בגמר, ואני חושבת שלמיכל אנסקי הכי קשה עם זה. היא בורחת לסיפורים האלה כי היא חייבת להעביר ולא רוצה לשקר. שי הפתיע אותי אתמול. אני חושבת שזו הייתה הפעם הראשונה שבה מישהו התעלם בבוטות מכל עצות השופטים, והתעלה מעל כל הציפיות. ואבי, נו ברור. בן זוגי אמר אתמול, כשרושפלד אמר על קציצות החצילים שלו "זו מנה של חצי גמר!" (ע"ע אינטגריטי), "אני כבר לא יכול לראות את זה יותר". עניתי לו: יכולת לראות את סמדי בומבה בגמר? יכולת לראות את אביבה עפה לטובת אלקנה? תאכל גם את זה. וכן, אנחנו תמימי דעים לגבי אליהב.

juspan

New member
בדיוק מה שכתבתי במקום אחר

מיכל מפליגה למחוזות הקיטש והחרטוט הרגשי כשיש רצון ברור להתחמק ממתן ביקורת עניינית ומפורשת. לא סתם הרגשתי שהיא השתפרה (לא סבלתי אותה בעונה הקודמת ובאודישנים ובתחילת העונה הזו, ואז הרגשתי שהיא הפחיתה לגמרי במניירות ובסיפורים המאולצים שהביכו אותי לגמרי, ואני די רגשנית, וכתוצאה בלי משים נעלם לי האנטגוניזם כלפיה), עד הפעם האחרונה עם סיפור הילדות על הביקור בסופיה העניה והמארחים המעניקים וכל זה. זה היה כ"כ מביך, היא הרי התייחסה בשאט נפש למנה של איריס עוד לפני שטעמה אותה, וכ"כ הפריע לה בין היתר הקליפות והריבה שלא היתה ריבה. ואילו אבי בעצם עשה בדיוק את אותן טעויות, השאיר קליפות וריבתו לפי חיים כהן לא היתה באמת ריבה מתוקה. שלא לדבר על זה שטרחו לצלם מכל הזוויות ולתאר את הצלחת של איריס כקשקוש של זריקת עגבניות לכל עבר תוך הצנעת הדבר האמיתי שהכינה שכאילו לא היה קיים - אגרול/טורטייה ממולא בעוף עם עגבניות. זה לא בדיוק מה שאבי עשה? רק ששם זו מילת הקסם מטבוחה... על איריס רושפלד צקצק ואמר בזלזול - מופרך לאטום את הכל בבצק!
כולם כמעט הרי אטמו בבצק! אז במקום להתמודד עם העובדות היבשות הללו בשיפוט של אבי, מיכל חייבת לחזור לטכניקה הרטורית עם כל המניפולציות הרגשיות שאמורות לעבוד עלינו הצופים, ולא להגיד לנו בעצם כלום על המנה שלו, אלא רק על דמותו המרגשת והאדם שהוא: יש לך כ"כ הרבה עושר וכ"כ הרבה רצון לתת וכ"כ הרבה אהבה!

Haad Yao

New member
חסרונך הורגש

לגבי המשימה - גם אני אהבתי אותה. מה שכן, הרגשתי מרומה כי בהתחלה אמרו שיש שתי הדחות, ורק בסוף הבנתי שאת המשימה השנייה לא ישדרו היום. נו באמת, אלה לא שתי הדחות
זו עבודה בעינים. בכל אופן, אליהב היה מדהים, כי הוא הבין שאין משימת הדחה כדי לתקן את המעוות. יש לו "סיי" כל כך מורגש בתחום הקולינרי. יהיה פספוס ענק אם לא יפתח מסעדה (אני במקומו לא הייתי פותחת... כבר יש לו עסק מצליח, למה להסתכן. אבל במקום עצמי, הייתי באה לאכול אצלו). גם גילי הייתה זהירה מאוד, מאותה סיבה לדעתי. אבי הפתיע? רק בזה שלא עשה קציצת עגבניה. אין שום סיכוי בעולם שעמנואל או אליהב היו מקבלים מחמאות על אותה מנה. ההתרפקות הנוסטלגית של מיכל אנסקי על משפחה עניה שופעת עגבניות הזכירה לי את המשוב שלה לסמדי בומבה בחצי גמר בשנה שעברה. כשהיא הביאה מנה של בישול סירים מוצפת בשמן, היא אמרה שזה מסמל את האהבה של אמא, הרצון להזין (אולי אחרי מלחמת העולם השנייה שמן מטוגן בכמויות היה קשור איכשהו להזנה... ב - 2010 כבר היה ברור שיש לזה ערך תזונתי נמוך מאוד). מאולץ. איריס - אכן מסוגלת ליותר מזה, אבל כבר הימרתי שלא תעפיל לגמר כי יש טובים ממנה. עכשיו או עוד שני שלבים - זה לא הבדל כל כך גדול, היא הגיעה למקום מכובד שהגיע לה, ונשרה פחות או יותר כשהגיע הזמן.

Mominit

New member
הבנו שאת שונאת מרוקאים אבל אולי די?

ההודעות שלך כל הזמן עם ניחוח גזענות לספרדים זה כבר מעצבן.
תפנימי סמדי בובמה הגיעה לגמר כי הגיע לה להיות שם בגלל הבישול המיוחד העממי הטעים שכולם יעדיפו ( בטח על פני המנות גורמה שרק להסתכל עליהם בא לך להקיא בלי לטעום ) , העובדה שבן אדם מבשל אוכל עממי ( אגב מה כל כך מעצבן אותך שסמדי בישלה אוכל בתוך סירים?איפה בדיוק היא אמורה לבשל אוכל? ) לא אומר שהוא פחות איכותי מכל בשלן אחר שמבשל גורמה ולכן אבי ימשיך עד הגמר ואת כל פעם תוציאי את הרעל שלך פה. מנהלת מצטערת אם ההודעה נראית תוקפנית אבל די זה כבר מעצבן ואי אפשר להתעלם מההודעות האלה שלה.

peporain

New member
אני לא חושבת

שצריך לעשות הגבלה עדתית. באותה ההודעה Haad Yao מתלהבת מאליהב וכמה שרשורים קודם הציעה לו לפתוח מסעדה עם שורשים מרוקאיים... הלוואי והוא באמת יעשה זאת, אני אישית אהיה מהלקוחות הראשונים שלו שם :)

Haad Yao

New member
איזו תגובת יתר!

כולה תוכנית ריאליטי. אני (כמו רוב הגולשים בפורום) חושבת שאבי בשלן חלש מאו ביחס לשאר חברי הנבחרת, שהיה צריך לעזוב במקביל לזוהר/ אליסיה/ סימה, אבל נשאר כי הוא פונה לקהל עממי שאף אחד מאלה שנשארו לא אפיליים מספיק עבורו (משום מה אני לא רואה את הקהל הזה כאן, כי חוץ ממך אין כאן מעריצים של ממש לאבי, אבל אולי הם גולשים פחות או סתם עוד לא גילו את הפורום). את לא מסכימה אתי? חושבת שאבי הוא גאון קולינרי שמגיע לו לזכות? אחלה! כולה דעה שונה שלא אמורה לאיים על איש. מאיפה סערת הרגשות הזו, מהסוג שאפשר לפגוש רק בפורומים אידיאולוגיים שעוסקים בשינוי מהותי של הסדר החברתי הקיים? הפייבוריט שלי הוא אליהב ואני רוצה שיזכה, אם תגידי שאליהב בשלן גרוע שלא היית נותנת לו לעשות לך חביתה - את חושבת שזה יסעיר אותי? גם עמנואל הוא הפייבוריט שלי (מס' 2), וגם אותו את יכולה לבקר. מקסימום אומר שזה מפתיע אותי. הבדלי טעם בנושא שלא באמת אקוטי.

Mominit

New member
../images/Emo15.gifלא חושבת שזאת תגובת יתר

אם לי אישית כבר לא נעים לקרוא יותר מחצי מההודעות שלך פה כנראה שיש משהו במה שאני אומרת לא?אין לי בעיה עם תמיכה שלך במתמודד זה או אחר יש לי בעיה ספציפית עם התוכן שהוא לרוב גזעני במקרה הרע או אנטי דתי בצורה קיצונית - במקרה הפחות רע ( בכל זאת אני חילונית... )

Haad Yao

New member
לא כתבתי מעולם הודעה גזענית

כפי שלא החזקתי מעולם בדעה גזענית. אבל תוכן אנטי דתי? אני לא אוהבת דתות ולא מזדהה עם ערכים ונורמות דתיים. כמובן שאני מסתייגת מכל ניסיון לצפות ממני להתנהגויות שמקיימות נורמה דתית. לדעתי, אין שום דבר לא לגיטימי בגישה הזו, בדיוק כפי שאין שום דבר לא לגיטימי בהתנגדות או ביקורת על שום מערכת ערכים, נורמות או אורח חיים. ביקורת גלויה וחד משמעית על נורמה דתית היא בעיני חלק מדיון ציבורי לגיטימי, בדיוק כמו דיון ציבורי, נניח, על חינוך הילדים, על חיוניותו של גיוס חובה או כל נושא אחר על סדר יומה הציבורי של מדינת ישראל.

lb22

New member
עלק הגיע לה להיות בגמר..

אם את טוענת שהיא טובה מאינה , אלקנה ואביבה אז יש לך בעיה ענקית בהבנת המושג שף. אביבה הייתה הכי טובה שנה שעברה , אחרי זה אינה אחרי זה אלקנה ואולי אז סמדי וגם זה בכאילו.... היית צריכה לקרוא את הכתבה השבוע שעשו עם השפים (אבי ביטון , השף של חדר האוכל ועוד מישהו מהברנז'ה הזו) , שפים שבאמת עשו משהו בתחום הקולינריה בישראל ואמרו שהיום אין מספיק אנשים שרוצים לעבוד במטבח כי הם חושבים שאם הם יבשלו עם אבקת מרק עוף (סמדי....והזכירו אותה שם לא מעט) אז זה פשוט הורס את הענף הזה. בקיצור לא הגיע לה להיות שם , היא הייתה שם רק בגלל הצחוקים שהיא עשתה לא בגלל רמת הבישול הבינונית מאוד שלה.

Mominit

New member
הבנת הנקרא?איפה טענתי שהיא טובה מהם?

אמרתי שהגיע לה להיות בגמר וזהו זכותי לחשוב אחרת ממך...אגב לא קוראת כתבות עם שפים כולם די פלצנים ( חוץ מחיים כהן ) מלכלכים אחד על השני במקום להתעסק בבישול...

למעלה